ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ψάχνει τους διαδόχους για το χώρο του κέντρου

Η Ρεάλ Μαδρίτης στηρίζεται κατά κράτος στους Καζεμίρο, Μόντριτς και Κρόος, ωστόσο είναι ανάγκη να προσπαθήσουν πολύ και οι μέσοι της δεύτερης γραμμής.

Ο Λούκα Μόντριτς έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του. Ο Κρόος έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Καζεμίρο μετά την αποχώρηση του Ράμος αναμένεται να αναλάβει περισσότερο ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια. Μιλάμε για τους τρεις ποδοσφαιριστές που τα τελευταία χρόνια έχουν γράψει ιστορία στο χώρο του κέντρου των μερένγκες. Είναι μια τριάδα η οποία ουσιαστικά δεν εχει σπάσει από τότε που ο Ζινεντίν Ζιντάν καθιέρωσε στο βασικό σχήμα τον Καζεμίρο.Ο Μόντριτς ήταν ήδη μια σταθερή αξία και ο Κρόος κάτι αντίστοιχο με το που πηγε στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2014.

Στα… μισά του δρόμου έμειναν παίκτες όπως ο Μάρκος Γιορέντε, όμως κάποιοι από αυτους φαίνεται ότι μπορουν να διεκδικήσουν μια δεύτερη ευκαιρία συνύπαρξης στο πλευρό των “μεγαθηρίων”. Ο Ίσκο και ο Βαλβέρδε ήταν ήδη στο δυναμικό. Βέβαια ο τελευταίος είναι σαφώς ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους της… δεύτερης γραμμής. Ο Θεμπάγιος και ο Έντεγκααρντ θα το προσπαθήσουν και πάλι, ενώ ο προερχόμενος από τη δεύτερη ομάδα Μιγκέλ Μπλάνκο έδειξε ότι έχει την ικανότητα αλλά και το ψυχολογικό σθένος να μας προϊδεάσει ότι μπορεί κάποια στιγμή να πάρει τη “σκυτάλη” στη θέση του Καζεμίρο. 

Μάρτιν Έντεγκααρντ

Ο Νορβηγός ήταν το μεγάλο στοίχημα της Ρεάλ Μαδρίτης όταν αποκτήθηκε, όμως μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες κατέληγε πάντα δανεικός. Την περσινή περιοδο φαινόταν ότι είχε την τελευταία ευκαιρία του, όταν ο Ζιντάν τον είχε βάλει βασικό ακόμα και στο πρώτο ματς πρωταθλήματος. Η απόδοση του είχε φθίνουσα πορεία και τον Ιανουάριο έφυγε δανεικός στην Άρσεναλ. Βεβαίως και το πέρασμα του από τους “κανονιέρηδες” δεν ήταν και το πλέον εντυπωσιακό. Είχε σταθερότητα στις συμμετοχές, αλλά έβαλε μόνο ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ. 

Ντάνι Θεμπάγιος

Επέστρεψε μετά από δύο χρόνια ως δανεικός στην Άρσεναλ, με την οποία πραγματοποίησε 77 εμφανίσεις, πέτυχε δύο γκολ και έβγαλε δύο ασίστ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την Ολυμπιακή εθνική ομάδα της Ισπανίας, γι’ αυτό και θα είναι από τους τελευταίους που θα ενσωματωθούν. Με τον Ζιντάν δεν είχε παρά ελάχιστες ευκαιρίες, ωστόσο με τον Αντσελότι φαίνεται ότι κάπως αναπτερώνονται οι ελπίδες του. Ο παίκτης θέλει να μείνει και να παλέψει για μια θέση, θυμίζοντας εκείνον τον Θεμπάγιος που με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μπέτις είχε εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Φεντερίκο Βαλβέρδε

Ο Ζινεντίν Ζιντάν πάντα τον χρησιμοποιούσε ως πρώτη εναλλακτική λύση, όταν κάποιος από τους βασικούς ήταν εκτός είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω ντεφορμαρίσματος. Έχει ενδιαφέρον τώρα να δούμε τον τρόπο, με τον οποίο ο Αντσελότι θα τον χρησιμοποιήσει και θα βγάλει προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό του. Με τον Γάλλο τεχνικό έπαιξε μέχρι και δεξί μπακ. Φυσικά και εσωτερικός μέσος και αμυντικό χαφ, στη θέση του Καζεμίρο. Μπορεί να μην είναι από τους σταθερούς της αρχικής ενδεκάδας, αλλά βρίσκεται σ’ αυτή σε πάρα πολλά ματς και είναι σίγουρα αυτός που βρίσκεται στο καλυτερο επίπεδο μεταξύ των μέσων της λεγόμενης δευτερης γραμμής. 

Μιγκέλ Μπλάνκο

Αν υπάρχει ένας παικτης που ουσιαστικά δεν έχει αντικαταστάτη αυτός είναι ο Καζεμίρο. Ο Αλάμπα μπορεί να παίξει στη θέση αυτή, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης αρχικά τον απέκτησε για να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας. Η ιδέα που έχει ο Αντσελότι είναι να χρησιμοποιηθεί ο Μιγκέλ Μπλάνκο, όταν δεν είναι διαθεσιμος ο Καζεμίρο ή όταν είναι να δώσει ανάσες στον Βραζιλιάνο. Ο συγκεκριμένος παίκτης έδειξε στα τελευταία ματς της προηγούμενης σεζόν ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News