ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έχασε τη δικαστική μάχη για την έρευνα της Premier League

Η δικαστική μάχη που έχασε η Μάντσεστερ Σίτι και η έρευνα της Premier League που συνεχίζεται.

Οι «πολίτες» ηττήθηκαν στο Court of Appeal (CA, Δικαστήριο των Εφέσεων) όπου είχαν προσφύγει για την έρευνα που είχε ξεκινήσει η Premier League εναντίον τους τον Μάρτιο αναφορικά με παραβιάσεις του FFP. Η έφεση αυτή αφορούσε την επιθυμία τους να χαρακτηριστούν ως εμπιστευτικές οι λεπτομέρειες της έρευνας της Premier League σχετικά με την διαρροή των χακαρισμένων e-mail της ομάδας από το γερμανικό «Der Spiegel».

Η αιτιολογία της Μάντσεστερ Σίτι πως η διαρροή λεπτομερειών της έρευνας θα μπορούσε να βλάψει το «πρόσωπο» της εταιρείας και να χαλάσει ενδεχόμενες χορηγικές συμφωνίες της ομάδας δεν έπεισε καθόλου τους δικαστές.

Την ίδια έρευνα πραγματοποίησε πέρυσι και η UEFA η οποία αρχικά τιμωρήσε τους «πολιτές» με ένα πρόστιμο και διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη και τελικά μετά την έφεση της ομάδας στο CAS υπήρξε άρση της ποινής του αποκλεισμού και διατηρήθηκε απλώς ένα πρόστιμο 10εκ. ευρώ, επειδή οι περισσότερες από τις παραβιάσεις δεν μπορούν να σταθούν ως κατηγορίες ή είχαν παραγραφεί.

Η λήξη του δικαστικού αγώνα με την UEFA, όμως, δεν είχε καμία επίδραση στην έρευνα της Premier League που, όπως φαίνεται, συνεχίζεται κανονικά. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός πως η συγκεκριμένη έρευνα κωλυσιεργεί, ενώ αφορά τους πρωταθλητές Αγγλίας, είναι σίγουρα ένα γεγονός που πρέπει να προβληματίσει την αγγλική λίγκα.

Η ανακοίνωση των «πολιτών» για την σημερινή απόφαση:

«Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του Court of Appeal σχετικά με το ζήτημα της έφεσης μας. Η απόφαση σχετίζεται με τις εν εξελίξει διαδικασίες και δεν είμαστε προφανώς σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο μέχρι αυτές να ολοκληρωθούν».

Η Premier League αρνήθηκε να σχολιάσει την απορριπτική απόφαση του CA για την έφεση της Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News