ΝΑΠΟΛΙ: Επίσημη μετονομασία του γηπέδου και αποκάλυψη του αγάλματος του Μαραντόνα στις 29/7

Το ίδιο βράδυ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Πίμπε Ντε Όρο, που δωρίστηκε στην πόλη από τον καλλιτέχνη Μίμο Σέπε.

Όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport», η Νάπολη πρόκειται να αποκαλύψει το  νέο άγαλμα του Ντιέγκο Μαραντόνα, έξω από το γήπεδό της στις 29 Ιουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε έγκριση ώστε να πραγματοποιηθεί η τελετή,  που θα περιλαμβάνει την επίσημη μετονομασία του «Σαν Πάολο» σε «Στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Το γήπεδο ήδη αναφέρεται έτσι, μετά το θάνατο του Πίμπε ντε Όρο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 29ης Ιουλίου. Το άγαλμα του Μαραντόνα δωρίστηκε στην πόλη από τον καλλιτέχνη Μίμο Σέπε και θα παρουσιαστεί το ίδιο βράδυ έξω από το γήπεδο των «παρτενοπέι».

Ήταν 5 Ιουλίου του 1984, όταν ο Πίμπε Ντε Όρο εμφανίστηκε ως παίκτης της Νάπολι στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώθηκε από 75.000 οπαδούς. Ακολούθησαν 2 πρωταθλήματα Ιταλίας, το 1987 και το 1990, ένα Κύπελλο, το Κύπελλο UEFA το 1989 και ένα Σούπερ Καπ το 1990. Έμεινε συνολικά στην ομάδα για επτά χρόνια και λατρεύτηκε σαν Θεός. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News