ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΕΦΤΣΙ 1-0: Πολύτιμη νίκη για τους πρωταθλητές κόντρα σε Νέφτσι και... κακοδαιμονία

Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός είδε να του στραβώνουν τα πάντα στο παιχνίδι με την Νέφτσι, αλλά θα ταξιδεύσει στο Αζερμπαϊτζάν με το πολύτιμο 1-0 στις αποσκευές του

Δώστε στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς… καλοκαιρινά ραντεβού (που λέει και το τραγούδι) και πάρτε του την ψυχή! Ή για να προσεγγίσουμε καλύτερα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»… βγάλτε του την ψυχή!

Σε ένα παιχνίδι που στράβωσε για τους «ερυθρόλευκους» πριν καν τοποθετηθεί η μπάλα στη σέντρα από τον Ζοάο Πέδρο Πινέιρο (με τις μαζεμένες απουσίες των Εμβιλά, Σωκράτη, Ελ Αραμπί), οι πρωταθλητές Ελλάδος κατάφεραν να… σώσουν το πρώτο ημίχρονο της παρτίδας για την πρόκριση στον τρίτο γύρο της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτώντας με αίμα και ιδρώτα ένα υπερ πολύτιμο 1-0.

Ο Μαρτίνς δεν θα είχε σκεφτεί ούτε στα πιο απαισιόδοξα όνειρά του ότι θα υποχρεωνόταν να διεκδικήσει το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό εισιτήριο με… ξεκληρισμένη ενδεκάδα και με τον περσινό του άξονα, είτε να μην υπάρχει καν, είτε να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο. Και η αλήθεια είναι ότι βλέποντας Μπουχαλάκη, Καμαρά να παίρνουν πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια, ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να έφτασε στα πρόθυρα… εγκεφαλικού.

Το σίγουρο είναι ότι στο φινάλε ενός αγώνα που ο Ολυμπιακός δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους γεμάτους αυτοπεποίθηση Αζέρους, αλλά και την κακοδαιμονία που τον χτύπησε, το τελικό 1-0 όχι μόνο δεν φαντάζει φτωχό ως παρακαταθήκη για τη ρεβάνς, αλλά αντίθετα ισοδυναμεί με ατόφιο χρυσάφι, όπως κατακτήθηκε. Βέβαια, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε συζήτηση για τον επαναληπτικό, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε με ποιους θα ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν ο πρωταθλητής… Γιατί με αυτά που ζήσαμε το βράδυ της Τετάρτης, λίγα σκόρδα δεν θα είναι κακό να συνοδεύσουν την αποστολή στο μακρινό της ταξίδι!

[5]

Ο… ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρειάστηκε να αναθεωρήσει τα πλάνα του μαθαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τον κορμό του περσινού κεντρικού του άξονα. Νοκ άουτ ο Ελ Αραμπί, νοκ άουτ ο Εμβιλά, νοκ άουτ και ο Σωκράτης. Όταν τα 3/5 έγιναν… 5/5 με τις διαδοχικές εξόδους από το παιχνίδι τόσο του Μπουχαλάκη, όσο και του Καμαρά, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε να διαχειριστεί ένα σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες. Και ανακατεύοντας διαρκώς την τράπουλα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο «στρατηγός» των πρωταθλητών δικαιούται μεγάλο μερίδιο στο «μηδέν» παθητικό που ήταν το πρωταρχικό ζητούμενο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙ Η… ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ

Μοιραία ο Μαντί Καμαρά εξελίχθηκε στον πιο κομβικό συντελεστή της αναμέτρησης. Αρχικά με το γκολ – όνειρο που σημείωσε (χάρη στο οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα) και λίγα λεπτά αργότερα με την αποβολή του. Ναι, είναι μια κόκκινη κάρτα «δυσκολοχώνευτη», γιατί ο άσος των πρωταθλητών δεν είχε την παραμικρή διάθεση να χτυπήσει με «ψαλίδι» στο πρόσωπο τον αντίπαλό του, ωστόσο δεν υπήρχε κανένας, μα κανένας λόγος να επιχειρηθεί ένα τόσο επικίνδυνο μαρκάρισμα σε μια εντελώς ακίνδυνη φάση με την μπάλα να παίζεται στη γραμμή του πλαγίου, μπροστά από τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος. Η απουσία του, πάντως, αποτελεί τεράστιο πλήγμα ενόψει της ρεβάνς.

Ο «ΨΑΡΩΜΕΝΟΣ» ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Η… ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ

Για το ταλέντο του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς έχουν γραφτεί πολλά τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων». Ο νεαρός Σέρβος, όμως, εμφανίστηκε πέραν του δέοντος νευρικός και τρακαρισμένος στην πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία. Ο Σαμίρ Αμπάσοφ «χτύπησε» πάνω του, αλλά η κίνηση του Μαρτίνς να τον ανεβάσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη (αφήνοντας στην πλάτη του το δίδυμο Σεμέδο, Σισέ) έδειξε να τον απελευθερώνει και να τον γεμίζει αυτοπεποίθηση.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ… ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Κακά τα ψέματα, αν η Νέφτσι διέθετε έναν… Ελ Αραμπί στην περιοχή του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν περάσει ακόμη πιο δύσκολο βράδυ. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές του Αμπάσοφ έδειχναν να πατάνε με περίσσεια ευκολία το «ερυθρόλευκο κουτί», ωστόσο στην τελική προσπάθεια έλειπε το σημείο αναφοράς που θα μετέτρεπε σε γκολ την υπεροχή τους.  

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΕΛΙΚ, ΤΟ… ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΤΙΕ

Με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεταφέρει το κέντρο βάρους της αναμέτρησης στα καρέ του Τζολάκη στο ξεκίνημα της επανάληψης – εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική τους υπεροχή – η αποκατάσταση των ισορροπιών στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά την αποβολή του Τσελίκ στο 63ο, διαφοροποίησε εκ νέου το σενάριο του αγώνα.
Το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα για τους φίλους του Ολυμπιακού, ήταν η τονωτική ένεση που προσέφερε το νέο αίμα που έριξε από τον πάγκο ο Μαρτίνς, με Αγκιμπού Καμαρά, Σουρλή και Βρουσάι, να βοηθούν τα μέγιστα στην αποκατάσταση της τάξης στο χορτάρι. Βέβαια, όταν είσαι μικρός σε ηλικία και βλέπεις δίπλα σου τον 37χρονο Βαλμπουενά να… σκίζεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, μοιραία μπαίνεις στο γήπεδο και… δαγκώνεις κι εσύ. Ό,τι και να πει κανείς για τον τεράστιο Γάλλο είναι λίγο!  

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (75΄Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (λ.τ 17΄Βαλμπουενά), Κούντε (68΄Σουρλής), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (46΄Σισέ), Μασούρας, Χασάν (75΄Αγκιμπού Καμαρά)

Νέφτσι (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοβ, Λαβάλ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Τσελίκ, Χαραμίζ, Μαχμούντοβ (90΄Μπασκέ), Μπουγκρίν (86΄Μπολούντοφ), Μαμαντού, Αλασκάροφ (λ.τ 45΄Αμπάσοφ), Τσόλι (86΄Νατσανοφ)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News