ΣΚΑΪ ΜΠΡΑΟΥΝ: Γράφει ιστορία ως η νεότερη αθλήτρια της ολυμπιακής ομάδας της Βρετανίας

Η μόλις 13 ετών και 11 ημερών, Σκάι Μπράουν, αποτελεί το νεότερο μέλος ολυμπιακής ομάδας στη Βρετανία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Είναι μόλις 13 ετών και 11 ημερών και αγκαλιά με το skate της, ονειρεύεται να φορέσει το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο στο skateboard στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο λόγος για την πιτσιρίκα Σκάι Μπράουν, με καταγωγή από τη Βρετανία και την οικοδέσποινα Ιαπωνία, η οποία μαζί με την 12χρονη αθλήτρια του πινγκ-πονγκ Χεντ Ζάζα από τη Συρία, αποτελούν τις νεαρότερες συμμετοχές στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων το εντυπωσιακό αυτό άθλημα θα δώσει «το παρών» στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown)

 

 

«Ήμουν πολύ μικρή όταν διεξήχθησαν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και έτσι δεν τους έχω παρακολουθήσει. Ωστόσο θέλω με την παρουσία μου στο Τόκιο να εμπνεύσω τα κορίτσια να τολμήσουν. Όταν βλέπουν ένα μικρό παιδί σαν κι αυτές να φτάνει ψηλά, θέλω να σκέφτονται πως μπορούν κι εκείνες να το κάνουν. Ελπίζω να κερδίσω το χρυσό, αυτό είναι το όνειρο μου. Ακόμη όμως κι αν δεν συμβεί και μόνο η συμμετοχή μου είναι ένα υπέροχο συναίσθημα», δήλωσε για το ντεμπούτο της στο Τόκιο.

«Το συναίσθημα είναι τρελό, κάτι παραπάνω από όνειρο που έγινε πραγματικότητα, απλά τρελό. Απλά θέλω να κάνω το καλύτερο για τη Βρετανία και είναι υπέροχο που θα έχω και συμπαίκτρια» συμπλήρωσε αναφορικά με τη 15χρονη συναθλήτρια της, Μπομπέτ Μάρτιν.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως η πιο μικρή Βρετανίδα που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η κολυμβήτρια Μάργκερι Χίντον, όταν σε ηλικία 13 ετών και 43 ημερών συμμετείχε στην Ολυμπιάδα του 1928.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown)

 

Αθλήτρια, χορεύτρια, influencer και φιλάνθρωπος

Η Μπράουν δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι της ηλικίας της, καθώς εξαιτίας του μοναδικού της ταλέντου στο  «άθλημα της πτήσης χωρίς φτερά» στο έδαφος αλλά και τη θάλασσα έχει χαρακτηριστεί ως παιδί-θαύμα. Το 2016 μάλιστα στα 8 της χρόνια, έγραψε ιστορία αφού συμμετείχε στους σπουδαίους αγώνες σερφ, το Vans US Open (ΗΠΑ).

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα ενεργή, εντυπωσιάζοντας του 844 χιλιάδες θαυμαστές της με τις φοβερές φιγούρες της, μεταξύ των οποίων και ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον. Κι αν νομίζετε πως το παλμαρέ της τελειώνει εδώ, πλανάστε πλάνην οικτρά… Το 2018 ήταν νικήτρια του σόου χορού Dancing with the Stars: Juniors στις ΗΠΑ με παρτενέρ τον ΤζέιΤι Τσερτς, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί και μια ιδιαίτερα σημαντική φιλανθρωπική δράση.

Συγκεκριμένα, η μικρή Μπράουν έχει σχεδιάσει μια σανίδα με την υπογραφή τη, τα χρήματα από τις πωλήσεις της οποίας διατείθενται στη δημιουργία σχολών εκμάθησης skate στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News