ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Καταστροφική πρεμιέρα για Γερμανία, Γαλλία και Αργεντινή
Με συναρπαστικά αποτελέσματα ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό τουρνουά των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Βραζιλία να είναι το μοναδικό μεγάλο φαβορί που «τίμησε» τον τίτλο του.
Με σόου του Ριτσάρλισον που πέτυχε χατ τρικ σ’ ένα ημίχρονο (7′, 22′ και 30′) η Βραζιλία επικράτησε με 4-2 της Γερμανίας, Μάλιστα, η Σελεσάο έχασε και πέναλτι στο 45+1′ με τον Ματέους Κούνια. Τα «πάντσερ» κατάφεραν να μειώσουν μέχρι και σε 3-2 με τα γκολ των Αμίρι (57′) και Άτσε (84′) έχοντας μάλιστα μείνει και με δέκα παίκτες από το 63ο λεπτό λόγω αποβολής του Άρνολντ. Το τελικό σκορ (4-2) διαμόρφωσε στο 90+5΄ο Παουλίνιο.
Το Μεξικό διέλυσε με 4-1 τη Γαλλία δείχνονας την υψηλού επιπέδου ομάδα που έχει κατεβάσει στους αγώνες. Τα γκολ των «Ελ Τρι» πέτυχαν οι Βέγκα (47′), Κόρντοβα (55′), Αντούνα (80′) και Αγκίρε (90+1′). Οι Γάλλοι κατόρθωσαν να μειώσουν σε 2-1 με γκολ του Ζιζνιάκ στο 69′ με πέναλτι.
Ήττα-σοκ για την Αργεντική που έχασε με 2-0 από την Αυστραλία. Ο Γουέιλς έδωσε το προβάδισμα στα «καγκουρό» στο 14′ και ο Τίλιο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας στο 80ο λεπτό. Η «αλμπισελέστε» έπαιζε με δέκα παίκτες από το 45+3′ λόγω αποβολής Ορτέγκα.
Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας:
Αίγυπτος – Ισπανία 0-0
Νέα Ζηλανδία – Νότια Κορέα 1-0 (70′ Γουντ)
Ακτή Ελεφαντοστού – Σαουδική Αραβία 2-1 (39′ Αλ Αμρί αυτογκόλ, 66′ Κεσί, 90+7′ αποβολή Ντουμπιά – 44′ Αλ Νταουσαρί)
Ιαπωνία – Νότια Αφρική 1-0 (71′ Τακεφούσα Κούμπο)
Ονδούρα – Ρουμανία 0-1 (45+1′ αυτογκόλ Ολιβά)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Υπεράνω Όλων: Είναι κρίμα να υπάρχει προβληματισμός τόσο νωρίς
- Κούβελος στην Εθνική Ομάδα κωπηλασίας: «Χαίρομαι που η ανακαίνιση του Σχινιά έφερε τα πρώτα αποτελέσματα»
- Απογοητευμένος ο Νίστρουπ: «Πρέπει να βελτιωθούμε και να πάμε στη Βουλγαρία για τη νίκη και την πρόκριση»
- Ολυμπιακός Παρασκήνιο: Τι γύρευε ο Πότερ στο Καραϊσκάκη;
- Αρης: Πλήγμα με Κουαμέ
