ΑΛΚΜΑΑΡ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0: Υστέρησε και ηττήθηκε με κακή εμφάνιση

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πιο δυνατό φιλικό «τεστ» του στην Ολλανδία με την Άλκμααρ με την διαφορά ποιότητας και τις ελλείψεις του να καθορίζουν τόσο το τελικό αποτέλεσμα, αφού ηττήθηκε με 3-0, όσο και την εικόνα του στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το αγαπημένο 4-2-3-1 του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως γνώριζε πως το να πάρει τον έλεγχο του αγώνα θα ήταν αρκετά δύσκολο με τους Ολλανδούς. Η Άλκμααρ ήταν η ομάδα που είχε την μπάλα και όριζε τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τους «πράσινους» να περιμένουν στο δικό τους μισό. Το «τριφύλλι» αμυνόταν σωστά και χρησιμοποιώντας την παγίδα του οφσάιντ κατάφερε δυο φορές να κόψει φάση των Ολλανδών, όμως η τρίτη ήταν και η φαρμακερή.

Ο Κάρλσον δέχθηκε μία υπέροχη μπαλιά μέσα στην περιοχή, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να σταματούν νομίζοντας πως είναι σε θέση οφσάιντ και τον Σουηδό να τελειώνει τη φάση μ’ ένα υπέροχο τακουνάκι και να κάνει το 1-0 των Ολλανδών στο 13′.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στο να κρατήσουν την μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να περιέρχεται συνέχεια στην κατοχή των παικτών της Άλκμααρ κι εκείνοι με την σειρά τους «πολιορκούσαν» την περιοχή του «τριφυλλιού».

Ο Διούδης αρνήθηκε το γκολ πρώτα στον Σουγκαβάρα σ’ ένα φάουλ που εκτέλεσε στο 21ο λεπτό και έπειτα στον Ράιντερς σε σουτ του στο 34ο λεπτό.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 1-0, όμως αυτό που προβλημάτισε περισσότερο ήταν η παρουσία της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και η δυσκολία να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας και να αναπτυχθεί ορθολογικά, όπως θέλει να τη μάθει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα των «πρασίνων» έστω και λίγο βελτιώθηκε. Με τις πολλές αλλαγές που ακολούθησαν μετά το πρώτο τέταρτο, η υπεροχή των Ολλανδών μειώθηκε. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 64’ για την Άλκμααρ με τον Ξενόπουλο αποκρούει κοντινό πλασέ του Χατζηδιάκου και τους «πράσινους» να απαντούν δυο λεπτά αργότερα, με την πρώτη σημαντική φάση που δημιούργησαν στο ματς και το Βέρχουλστ να αποκρούει το σουτ του Καρλίτος μέσα από την περιοχή.

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά όσο περνούσε η ώρα και το παιχνίδι δεν είχε φάσεις. Οι Ολλανδοί, όμως, κατάφεραν να βρουν άλλα δυο γκολ στις δυο μοναδικές φάσεις στο μέχρι το τέλος του αγώνα, πρώτα με τον Μποαντού στο 85′ και έπειτα με τον Ράιντερς στο 88′, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χατζηθεοδωρίδη.

Οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά να μειώσουν το σκορ, αλλά το φάουλ του Καρλίτος τσο 89′ σταμάτησαν ο Χούλστ και το δοκάρι.

Η εικόνα της ομάδας ήταν άκρως προβληματική, ακόμα και αν συμπεριλάβουμε στην σκέψη την διαφορά ποιότητας των δυο ομάδες. Οι επιστροφές των βασικών παικτών, που είναι ανέτοιμοι αυτή τη στιγμή σίγουρα θα βελτιώσει την εικόνα της (Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Χατζηγιοβάνη), ωστόσο οι μεταγραφές, για τις οποίες κινούνται οι διαδικασίες από το «τριφύλλι», φάνηκε σήμερα πιο πολύ από ποτέ πως είναι απαραίτητες.

 

 

Ενδεκάδα Παναθηναϊκού: Διούδης (64′ Ξενόπουλος), Χούανκαρ (64′ Χατζηθεοδωρίδης), Κώτσιρας (64′ Σάντσες), Βέλεθ (64′ Σερπέζης), Ξαβιέρ (46′ Αϊτόρ), Μακέντα (59′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνες, Εγκμπακοτό (56′ Καρλίτος), Αλεξανδρόπουλος (64′ Αθανασακόπουλος), Σιδεράς (64′ Ρόμπι) και Μαουρίσιο (56′ Αγιούμπ).

Ενδεκάδα Άλκμααρ: Βέρχουλστ, Σουγκαβάρα, Χατζηδιάκος (77’ Μπέκεμα), Ίντι (46’ Λετσέρτ), Ντε Βιτ (63’ Μποάντου), Κάρλσον (64’ Αμπουκάρ), Εβγεν (63’ Παυλίδης), Κλασί (46’ Κουπμάινερς), Ράιντερς, Όστινγκ, Γκούντμουντσον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News