ΤΟΚΙΟ 2020: Γιατί αγωνίζονται χωρίς το εθνόσημο Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Τα social media έφεραν στο φως ένα θέμα που αφορά συμφωνία μεταξύ των τενιστών και της ΔΟΕ. Εκεί κρύβεται και η απάντηση στο μυστήριο με το εθνόσημο που λείπει, από τις εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Το τένις διανύει περίοδο άνθησης, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να συνεχίζουν τις πορείες τους στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Τόκιο. Μετά το χθεσινό (25/7) παιχνίδι του Τσιτσιπά για τον πρώτο γύρο, παρατηρήθηκε πως οι δύο τενίστες μας αγωνίζονται χωρίς το εθνόσημο στις εμφανίσεις τους, κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση σε μερίδα του κόσμου στα social media.

Μάλιστα, αρκετές ήταν οι φωνές που έριχναν το φταίξιμο στους αθλητές για το γεγονός, με τους δύο φυσικά να μην έχουν την παραμικρή ευθύνη. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την ενδυμασία της αποστολής στις προπονήσεις και το Ολυμπιακό Χωριό και σε όλη τη διάρκεια παραμονής των αθλητών στους αγώνες, αλλά όχι κατά τη διάρκειά των αγωνισμάτων τους.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAKKATTACK (@mariasakkari)

 

Στο τένις υπάρχει η συμφωνία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με τους αθλητές, πως μπορούν να φορούν τις εμφανίσεις με τους εκάστοτε χορηγούς τους. Αυτό συμβαίνει ώστε να μπορούν οι μεγάλοι αστέρες του αθλήματος να αγωνίζονται, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με τις προσωπικές συμφωνίες τους με εταιρίες ένδυσης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που αγωνίζεται ντυμένος στις αποχρώσεις του άσπρου-μαύρου, αλλά χωρίς τη σημαία της Γερμανίας στο στήθος.

Η Σάκκαρη αγωνίστηκε και σήμερα, στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου με την ίδια εμφάνιση, αλλά από ό,τι φαίνεται έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να αναγράφεται πάνω στις μπλούζες το «Ελλάς». Αυτό διότι η εταιρία που ντύνει τους δύο Έλληνες τενίστες, δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το εθνόσημο. Αυτό το δικαίωμα διατηρεί μόνο η εταιρία που ντύνει την Ολυμπιακή αποστολή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News