ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Οι «μετεξεταστέοι» του φιλικού με τη Ρέιντζερς

Ο Ίσκο, ο Έντεγκααρντ, ο Μαρσέλο, ο Οντριοθόλα και ο Γιόβιτς δεν άφησαν καλές εντυπώσεις στο πρώτο ματς της προετοιμασίας κόντρα στους Σκωτσέζους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στα φιλικά προετοιμασίας. Η ήττα είναι το λιγότερο. Αυτό που πείραξε περισσότερο τον Κάρλο Αντσελότι ήταν η εμφάνιση των ουσιαστικά δεύτερων επιλογών. Τα… βαριά ονόματα έμειναν στη Μαδρίτη, αφού μόλις τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν τις προπονήσεις. 

Για να είμαστε δίκαιοι κανείς δεν μπορεί να είναι κάθετος στην κριτική του, αφού μιλάμε μόλις για τα πρώτα 90 λεπτά. Το θέμα είναι όμως ότι τα τελευταία χρόνια οι ποδοσφαιριστές της λεγόμενης δεύτερης γραμμής χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη ανεξαρτήτως της επισημότητας ή όχι των αγώνων που δίνει η Ρεάλ Μαδρίτης. 

Χρόνος υπάρχει για να διορθωθούν τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση όμως οι πρώτες εντυπώσεις, όπως αποτυπώνονται και στον ισπανικό Τύπο, δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, μετά τα ομολογουμένως θετικά μηνύματα που είχαν περάσει οι περισσότεροι από αυτούς του ποδοσφαιριστές μέσω των προπονήσεων. 

Οι Έντεγκααρντ, Ίσκο, Οντριοθόλα, Γιόβιτς και Μαρσέλο (ο χρόνος περνά και η απόδοσή του τον βάζει μοιραία σε δεύτερο πλάνο επιλογών) δεν είχαν σταθερότητα λοιπόν και την περσινή σεζόν και δεν έδειξαν καλύτερο πρόσωπο στη Γλασκώβη. Ίσως ήταν και εξαντλημένοι από το βαρύ πρόγραμμα του γυμναστή της Ρεάλ Μαδρίτης, Αντόνιο Πίντους. 

Ο Νορβηγός έδωσε την ασίστ για το γκολ του Ροντρίγo, αλλά μετά βίας μπόρεσε να επηρεάσει θετικά το παιχνίδι της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι. Πολλές φορές γυρνούσε για να παίξει έναν πιο ανασταλτικό ρόλο, με αποτέλεσμα να λείπει από την αντίπαλη περιοχή. Όχι ότι ο Ίσκο φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός κοντά στα καρέ της Ρέιντζερς. Ο Λούκα Γιόβιτς απλά συμπλήρωνε αριθμητικά το «παζλ» των Μαδριλένων. Τι είχες… Λούκα; Τι είχα πάντα δηλαδή. Ο Άλβαρο Οντριοθόλα παρά τις τίμιες προσπάθειες του είχε προβλημα και αμυντικά και επιθετικά. Ο Μαρσέλο συνδυάστηκε καλά με τον Ροντρίγο και στη συνέχεια με τον Μιγκέλ Γκουτιέρεθ από τα αριστερά, ωστόσο φάνηκε αργός και εκτός ρυθμού. 

Αυτοί που πέρασαν το πρώτο τεστ ήταν βεβαίως ο Ροντρίγο (πέτυχε και το γκολ), ο αμυντικός μέσος Αντόνιο Μπάλνκο, το αριστερό μπακ Μιγκέλ Γκουτιέρεθ και ο τερματοφύλακας Αντρέι Λούνιν. Ο Ουκρανός απεσώβησε μία βαριά ήττα για τη Ρεάλ Μαδρίτης και έδειξε σε πρώτη φάση ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του ο Κάρλο Αντσελότι μέσα στη σεζόν, για να δώσει κάποιες ανάσες ενδεχομένως στον Τιμπό Κουρτουά. 

Αυτό ήταν το πρώτο και το πρότελευταίο φιλικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Στις 8 Αυγούστου είναι η πρόβα τζενεράλε με τη Μίλαν και μετά αρχίζει ο «χορός». Οπότε μπορεί να ήταν μόλις η πρώτη δοκιμασία, αλλά πολλά περιθώρια για λάθος βήματα δεν υπάρχουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News