ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Τσούμπερ ίσως «σπρώξει» έναν από τους δυο Ιρανούς στην έξοδο

Είναι γεγονός πως την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ βγάζει όλο και περισσότερο στο γήπεδο, την ποιότητα που έχει προσθέσει αλλά και που ήδη είχε στην μεσαία και την επιθετική της γραμμή, η άμυνα παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Σχεδόν στο σύνολο της. Η ΑΕΚ προχωρά σίγουρα για την απόκτηση δυο βασικών στόπερ και κοιτάζει και για τρίτο. Ενώ είναι γρίφος το τι θα γίνει στα άκρα της άμυνας. Προφανώς και η λύση του γρίφου αυτού, περνά μέσα από την οριστική επιλογή από τον Αλμέιδα, του σχηματισμού που θα αποτελέσει την βάση της νέας ΑΕΚ. 

Όμως με τα τωρινά δεδομένα, η σταθερή προσήλωση του Αργεντινού τεχνικού στον Στίβεν Τσούμπερ για τον ρόλο του αριστερού μπακ – χαφ, μπορεί να δώσει “τροφή” για εξελίξεις. Ήδη, πριν καν η ομάδα ταξιδέψει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, υπήρχε μια ανοικτή κουβέντα για τον Μοχαμάντι και τον Χατζισαφί. Αφενός λόγω της περυσινής σεζόν, αφετέρου λόγω των δυσκολιών που δημιουργεί στην ομάδα, το να έχει δυο Ιρανούς, που καταλαμβάνουν και θέσεις ξένων, για την ίδια θέση. 

Σταθερά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ο Αλμέιδα προτιμά για το αριστερό άκρο τον Τσούμπερ. Και είναι μια επιλογή που του βγαίνει, καθότι ο Ελβετός έχει έκρηξη, έχει ένταση στο παιχνίδι του, έχει ποιότητα και την θέση την ξέρει. Στο φιλικό με την Φόλενταμ, ο Τσούμπερ ήταν ξανά ο βασικός, ο Μοχαμάντι ο αναπληρωματικός και ο Χατζισαφί έπαιξε ως αριστερός στόπερ. Ίσως αυτό να μην λέει και πολλά. Ίσως να οδηγεί και σε συμπεράσματα. Σίγουρα φανερώνει πως προτιμά ο Αλμέιδα μια διαφορετική επιλογή από τον Μοχαμάντι για το σχήμα των “βασικών”. Αλλά αυτό συμβαίνει σε σχηματισμό με τριάδα, που θέλει έναν παίκτη να παίρνει όλη την πλευρά. 

Το σίγουρο είναι πως με την δουλειά που γίνεται αυτή την στιγμή στην Ολλανδία και με τις επιλογές που κάνει ο Αλμέιδα για το αριστερό άκρο, παραμένει ορθάνοικτη η συζήτηση για την διαχείριση των δυο Ιρανών. Και φυσικά για το μέλλον του ενός εκ των δυο στην ΑΕΚ. Όλα όμως θα κριθούν και θα “κλειδώσουν”, όταν η ομάδα επιστρέψει στην Αθήνα και ο Αργεντινός τεχνικός πάρει οριστικές αποφάσεις για τον σχηματισμό που θα έχει ως βάση. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News