ΑΕΚ μεταγραφές: Σταθερός και απόλυτος ο Αλμέιδα στα χαρακτηριστικά των στόπερ που περιμένει

Μπορεί στην ΑΕΚ να προτείνονται και να εξετάζονται περιπτώσεις επιθετικών, όπως αυτή του Φινλανδού Πογιάνπαλο. Όμως η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή όλο το μεταγραφικό βάρος της ομάδας, έχει πέσει πάνω στην απόκτηση κεντρικών αμυντικών. Δυο τον αριθμό. Προς ώρας. Είναι οι δυο βασικοί που ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει και που δεδομένα η άφιξη τους έχει ήδη καθυστερήσει. 

Ο Αργεντινός τεχνικός φυσικά και παρακολουθεί τις εξελίξεις των υποθέσεων και τον Βίντα και με τον Πλάνιτς, ακόμα και με τον Μινγκέθα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που είναι ξεκάθαρο, σταθερό και απόλυτα από την πλευρά του Αλμέιδα και δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό, είναι στα χαρακτηριστικά των κεντρικών αμυντικών που περιμένει να προκύψουν από την μεταγραφική αγορά. Θέλει έναν στόπερ καθοδηγητή της άμυνας και έναν δυναμικό, aggressive και με πολύ γρήγορες επιστροφές. 

Πάνω σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά, κινείται και η μεταγραφική αναζήτηση της ΑΕΚ. Η περίπτωση του Βίντα, “κουμπώνει” στον ταχυδυναμικό και aggressive που θέλει ο προπονητής. Φυσικά είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία και ποιότητα, που δεδομένα κάνει την διαφορά. Εξ ου και η ΑΕΚ δίνει σκληρή διαπραγματευτική μάχη για να τον κλείσει. Και αν τελικά ολοκληρωθεί θετικά η προσπάθεια,ο Βίντα θα καλύψει, με τον ιδανικό τρόπο, την θέση του δυναμικού και αθλητικού στόπερ. 

Κάτι που πρακτικά θα σημαίνει, πως θα εκκρεμεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που να έχει ηγετική χαρακτηριστικά, που να μπορεί να καλύπτει χώρους και να καθοδηγεί την άμυνα. Έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ο Πλάνιτς, γι αυτό και η ΑΕΚ δεν θα βγει τόσα εύκολα από την υπόθεση αυτή. Και υπάρχουν όμως και εναλλακτικές λύσεις, που όμως ο Αλμέιδα θέλει να έχουν ακριβώς αυτά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News