ΑΕΚ: Η προστασία του Αραούχο και ο επιθετικός που έπρεπε να είναι προτεραιότητα

Από τις πρώτες ημέρες δουλειάς στο νέο εργασιακό περιβάλλον του, προτού ακόμα φορέσει τη στολή της ΑΕΚ και διαβεί την πόρτα του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα, ο Ματίας Αλμέιδα ήταν ξεκάθαρος και αναλυτικός για όλες τις μεταγραφικές επιδιώξεις του. Μεταξύ των οποίων, συγκαταλεγόταν και η ανάγκη για την απόκτηση ενός επιθετικού, διαφορετικών στοιχείων από τον Σέρχιο Αραούχο αλλά και ικανού να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η -ομολογουμένως τεράστια- αργοπορία για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, έφερε πίσω και αυτή την υπόθεση. Παρόλο που έχουν υπάρξει επιλογές που έχουν προκριθεί, όπως αυτή του στράικερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τζόελ Πογιάνπαλο, κίνηση ουσιαστική για την απόκτηση φορ, δεν έχει υπάρξει. Μόνο διερευνητικές κρούσεις και συζητήσεις σε φιλολογικό επίπεδο ακόμα… Κι όμως, η ΑΕΚ έχει εξίσου ανάγκη και μάλιστα άμεση από έναν επιθετικό κλάσης, όσο απαραίτητη είναι η ενίσχυση και στο κέντρο της άμυνάς της.

H ευπάθεια του Αραούχο σε μυϊκά ζητήματα 

Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τη δεδομένη ευπάθεια του Σέρχιο Αραούχο σε μυϊκά ζητήματα. Δεν υπήρξε σεζόν που ο «Τσίνο» να μην αντιμετώπισε τέτοιου είδους προβλήματα. Κι όταν αυτό συνέβη, υπήρχε γύμνια από πίσω για να καλυφθεί με τρόπο ιδανικό η απουσία του. Το είδαμε και πέρυσι, το παρατηρήσαμε και παλαιότερα, του συνέβη και στη Λας Πάλμας. Κι αν η διαχείρισή του δεν είναι η ενδεδειγμένη, θα το ζήσουμε και φέτος.

Ήδη, κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας, ο Αργεντινός έχει αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών ζητήματα. Ήπιας μορφής έως τώρα, τα οποία ωστόσο χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής λόγω του ‘σκαριού’ του και τα οποία τον αναγκάζουν να απέχει από προπονήσεις και να προφυλάσσεται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τώρα θα πρέπει να μείνει εκτός από το φιλικό με την Ουτρέχτη.

Πλην της μεσαίας γραμμής ο σχεδιασμός της ΑΕΚ σε κάθε άλλη θέση στερείται ταχύτητας και επιτυχίας

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ σε κάθε άλλη θέση, πλην αυτών της μεσαίας γραμμής όπου πράγματι επετεύχθη το απόλυτο, δεν χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και επιτυχία. Ο Αλμέιδα θα έπρεπε να έχει στο Άλκμααρ και τον δεύτερο εν δυνάμει βασικό επιθετικό της ομάδας, ώστε να δοκιμάζει πράγματα αλλά και να καλύπτει την απουσία του Αραούχο από σημαντικά φιλικά, όπως αυτό της Τετάρτης.

Ασφαλώς προέχει το να έρθει ένας παίκτης καλός κι ας αργήσει. Τούτο όμως δεν γίνεται να αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την αργοπορία που σε κάθε περίπτωση, δυσκολεύει το έργο του Αργεντινού κόουτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News