Euroleague μεταγραφές: Ο συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο που… ψάχνεται για Ευρώπη

Οι παίκτες από το πάνω ράφι για τις ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν φύγει κατά 90%. Η αγορά κινήθηκε πολύ πιο νωρίς σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και έτσι οι διαθέσιμες ποιοτικές επιλογές είναι πλέον ελάχιστες. Μιλάμε για τις επιλογές από την Ευρώπη.

* Ο Κρις Σίνγκλετον είναι μία από αυτές με τον πρώην Αμερικάνο του Παναθηναϊκού να θέλει αρκετά παραπάνω από 1 εκ. δολάρια ετησίως για να βάλει κάπου την υπογραφή του. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι στα 33 του χρόνια δεν είναι πλέον στα καλύτερά του, παραμένει, όμως, μία αξιόπιστη λύση. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι το όνομά του δεν έχει ακουστεί για καμία ομάδα.

* Ο Ντουέιν Μπέικον είναι βέβαια μπασκετικά μία εξαιρετική επιλογή. Από την μία, όμως, δεν ακούγονται τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του, από την άλλη αυτό, που λέγεται είναι ότι βασικό του στόχο αποτελεί η επιστροφή στο ΝΒΑ. Ο πρώην παίκτης της Μονακό έκανε σούπερ σεζόν στην Ευρωλίγκα, συνδυάστηκε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι εκεί.

* Δεν χωράει αμφιβολία ότι αν θέλει να κάνει το μπαμ μία ομάδα, πλέον μπορεί να το κάνει με μεγαλύτερη άνεση, επιλέγοντας από την αγορά του ΝΒΑ. Ηδη αρκετά ονόματα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έχουν έρθει από τα μέρη μας, ενώ αναμένεται και συνέχεια. Εχει έρθει ο Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα), ο Κουλμπόκα (Προμηθέας), ο Μπραζντέικις (Ζαλγκίρις), ο Χομς με τον Χάουαρντ (Μπασκόνια), ο Μπιέλιτσα (Φενέρ), ο Γκάι (Μπανταλόνα) και ο λογαριασμός δεν θα σταματήσει εδώ.

* Ψάχνονται βλέπετε για την Ευρώπη οι Γάλλοι Αγιάγι, Ντουμπούγια και Πονς, αλλά και ο Τζέικ Λέιμαν, που είναι στο ΝΒΑ από το 2016…

* Υπάρχει, όμως, και μια ξεχωριστή περίπτωση με… ελληνικό ιστορικό. Σύμφωνα με τις κεραίες της στήλης (που είναι πάντα ανοιχτές ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες) ένας παίκτης που ενδιαφέρεται να έρθει στα μέρη μας, είναι ο Σέμι Οζελέι.

* Πρόκειται για έναν δυναμικό πάουερ-σμολ φόργουορντ που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στους Λος Άντζελες Κλίπερς, αλλά την είχε ξεκινήσει στους Μιλγουόκι Μπακς συμπαίκτης του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο.

* Κρατήστε τη συγκεκριμένη υπόθεση στο μπλοκάκι σας, καθώς η περίπτωση του 27χρονου άσσου με την πενταετή θητεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ενδεχομένως να μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες. Άλλωστε τα στοιχεία του ύψους 1,98 δυναμικού παίκτη (τον οποίο βλέπετε στην κεντρική φωτό να μαρκάρει τον Γιάννη ως παίκτης των Σέλτικς), δεν περνούν απαρατήρητα, με τον ίδιο να βλέπει θετικά τη μετακόμισή του στην Ευρώπη για να αποκτήσει ρόλο πρωταγωνιστή, σε περίπτωση βέβαια που δεν βρει το συμβόλαιο που τον καλύπτει στο ΝΒΑ. 

* Από άλλα ονόματα, αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τον Λούκα Βιλντόζα, η απόπειρα του οποίου να πατήσει για τα καλά στο ΝΒΑ δεν έχει στεφθεί με επιτυχία. Εννοείται ότι αν επιστρέψει στην Ευρώπη ο Αργεντίνος, θα είναι μεγάλη υπόθεση αλλά και μεταγραφικό μπαμ για όποια ομάδα τον επιλέξει.

* Τέλος, τουλάχιστον για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα είναι μπαμ αν αποκτηθεί ο Ντίνος Μήτογλου. Δεν έρχεται από το ΝΒΑ βέβαια ο Μήτογλου, αλλά για τους «αιώνιους» είναι καλύτερος και από παίκτη του ΝΒΑ. Λόγω αξίας, αλλά περισσότερο διαβατηρίου. Η απόφαση για την τιμωρία του διεθνούς πάουερ-φόργουορντ αναμένεται με αγωνία και τον Παναθηναϊκό να τον έχει ανάγκη περισσότερο καθώς από ποιοτικούς έτοιμους Ελληνες παίκτες έχει πλέον μόνο τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έφυγε, οι υπόλοιποι είναι είτε πιτσιρικαρία, είτε όχι του υψηλότερου επιπέδου.

* Με λίγα λόγια, διαθέσιμοι παίκτες υπάρχουν ακόμη έστω και αν η αγορά έτρεξε φέτος πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και αν έχεις τα χρήματα, μπορείς να κάνεις το μπαμ και να μην πας σε λύσεις, που κανείς δεν θέλει, όπως του Μότουμ, του Μπαρτέλ και του Γκιφάι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News