ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Με 40 συμμετοχές το Ράλλυ Κορίνθου

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, τους «Αγίους Θεοδώρους» και το «Λουτράκι», οι οποίες είναι και στο πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις

Ήγγικεν η ώρα. Ο δεύτερος αγώνας για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Κορινθίας και δη στα όρια του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Το «παρών» θα δώσουν τα κορυφαία ελληνικά πληρώματα, τα οποία συνεχίζουν την εντατική προετοιμασία τους ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας.

Στη χώρα μας θα ταξιδέψουν συνολικά πέντε πληρώματα από την Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στον αγώνα. Πρόκειται για τους νικητές του Ράλλυ Φθιώτιδας Αλέξανδρο Τσουλόφτα – Στέλιο Ηλία με το Volkswagen Polo R5, τους δεύτερους του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν, Σίμο Γαλαταριώτη – Αντώνη Ιωάννου με ίδιο αυτοκίνητο, τους Πέτρο Παντελή – Κυπριανό Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer EVO X, τους Φοίβο Νικολάου – Σάββα Ζάκου και τους Γιώργο Αγαθοκλέους – Ευάγγελο Σεβαστόπουλο με ακόμα δύο Mitsubishi Lancer.

Από ελληνικής πλευράς παρόντες θα είναι οι Παναγιώτης Ρουστέμης 0 Κώστας Νικολόπουλος με Citroen DS3 R5, Γιώργος Κεχαγιάς – Μάριος Τσαούσογλου με Skoda Fabia R5 και Σπύρος Γαλεράκης – Κώστας Σούκουλης με ίδιο αυτοκίνητο.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας με τον συνοδηγό του, Νίκο Ζακχαίο, συνεχίζουν την μπροετοιμασία τους ενόψει Ακρόπολις συμμετέχοντας στο Ράλλυ Κορίνθου με ένα «ενιάρι» Mitsubishi Lancer EVO.

Ο Νώντας Καρανικόλας με τον συνοδηγό του, Γιώργο Βασιλάκη, θα συμμετάσχουν με το Ford Fiesta ST της Car Center, το οποίο θα οδηγήσουν και στο Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Backo με τον Άρη Ιαβέρη θα συμμετάσχουν και σε αυτόν τον αγώνα με το Ford Fiesta 1.6.

Επιστροφή στη δράση έπειτα από αρκετό καιρό για τον Γιάννη Γιώτη, ο οποίος θα οδηγήσει το αειθαλές Hyundai Accent με συνοδηγό τον Χρήστο Φαρμάκη, ενώ την πρώτη επαφή του με αγώνες σε χωμάτινη επιφάνεια θα έχει ο ταχύτατος στις αναβάσεις, Πασχάλης Χατζημάρκος, οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer EVO 9.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8 π.μ. της Κυριακής από το «Αλεξάνδρειο» Λουτρακίου και τα πληρώματα θα κάνουν από ένα πέρασμα από τους «Αγίους Θεοδώρους» των 17,54 χιλιομέτρων στις 8.33 π.μ. και από το «Λουτράκι» των 19,4 χιλιομέτρων στις 9.14 π.μ., πριν επιστρέψουν στο service park για ανασυγκρότηση.

Το δεύτερο πέρασμα ξεκινά στις 11.22 π.μ. από τους «Αγίους Θεοδώρους» και μετά από το «Λουτράκι 2» στις 12.03 μ.μ., θα λάβει χώρα ο τερματισμός στο «Αλεξάνδρειο» Λουτρακίου στις 12.48 μ.μ.

Τον αγώνα διοργανώνει η ΑΛΑΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News