ΓΙΟΣΙΝΟΡΙ ΜΟΥΤΟ: Είχε απορρίψει την Τσέλσι στα 22 του

Ο 29χρονος Γιοσινόρι Μούτο, που είχε απορρίψει πρόταση της Τσέλσι σε ηλικία 22 χρόνων, όταν σπούδαζε και εντυπωσίαζε με τη φανέλα της Τόκιο, είναι ο εκλεκτός του Άρη για την επίθεση

Ο 29χρονος Γιοσινόρι Μούτο είναι ο εκλεκτός του Άρη για τη θέση του σέντερ φορ και το θέμα της μεταγραφής του έχει μπει στην τελική ευθεία. Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει συμφωνήσει με τον Ιάπωνα επιθετικό και περιμένει να λύσει το συμβόλαιό του με τη Νιούκαστλ, προκειμένου να τον αποκτήσει ο Άρης ως ελεύθερο. Ήδη οι διαδικασίες τρέχουν.

Ο «Keio boy» όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του, είναι έτοιμος να προβάρει τα κιτρινόμαυρα και να συνδεθεί ξανά με τα δίχτυα καθώς του έχει λείψει αυτή η επαφή από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Τόκιο και την Μάιντς.

Σε ηλικία 22 ετών, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Τόκιο, όπου σπούδασε οικονομικά και ταυτόχρονα πυροβολούσε κατά ριπάς στα αντίπαλα δίχτυα, σκοράροντας 26 γκολ στην κορυφαία κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε!

Είπε όχι στον Μουρίνιο

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο τον εντόπισε και του κατέθεσε πρόταση, αλλά εκείνος αρνήθηκε! Απίστευτο αλλά αληθινό. «Ήθελαν ποιοτικούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, με προοπτική, αλλά για να τους δανείσουν. Προτίμησα να μείνω στην ομάδα μου για να παίζω και να προοδεύσω. Ήθελα να πάω βήμα βήμα και είπα όχι σ’ αυτή την ευκαιρία», είχε δηλώσει ο Μούτο όταν μεταγράφηκε στη Νιούκαστλ. «Δεν αποκτάς ξαφνικά αυτοπεποίθηση. Έρχεται μέρα με τη μέρα μέσα από προσπάθεια».

Τελικά πήγε αργότερα στη Μπουντεσλίγκα και την Μάιντς, όπου σε τρεις σεζόν πέτυχε 23 γκολ και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Ράφα Μπανίτεθ σε ένα φιλικό με τη Νιούκαστλ.

Το Μουντιάλ και το… καθάρισμα

Πολλοί θα τον θυμούνται από το Μουντιάλ, όταν μαζί με τους συμπαίκτες του στην Εθνική Ιαπωνίας, είχαν καθαρίσει μετά το τέλος του αγώνα τα αποδυτήρια. «Το κάνουμε πάντα, ακόμη και μετά την προπόνηση. Έτυχε τότε να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου», λέει ο ίδιος. Είναι θέμα κουλτούρας λέμε εμείς και θα μας την δείξει όταν θα έρθει στη Θεσσαλονίκη. Εδώ θα βρει και την ευκαιρία να ψαρεύει, που είναι το αγαπημένο του χόμπι κάθε καλοκαίρι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News