ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Έγραψε ιστορία η αρσιβαρίστρια Ντίαζ για τις Φιλιππίνες

«Να πω σε όλες τις νέες γενιές στις Φιλιππίνες, “παρακαλώ, κάντε μεγάλα όνειρα”», δήλωσε περιχαρής η Χίντιλιν Ντίαζ που πρώτευσε στα 55 κιλά της άρσης βαρών.

Το χρυσό μετάλλιο της Χίντιλιν Ντίαζ στα 55 κιλά της άρσης βαρών γυναικών είναι το πρώτο στην ιστορία για τις Φιλιππίνες σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Επιπλέον, σε έναν από τους τελευταίους αγώνες της χτεσινής ημέρας η Ντίαζ συνδύασε τη σπουδαία διάκριση με δύο Ολυμπιακά ρεκόρ.

Η Φιλιππινέζα αντάλλασσε βάρη σε συναρπαστική κόντρα με την Κινέζα Λιάο Κιουγίν, καθώς ο αγώνας έφτανε στο δραματικό κλείσιμο, με την Ντίαζ να σηκώνει 127 κιλά στο ζετέ στην τρίτη προσπάθειά της και να εμφανίζει στο σύνολο 224 κιλά σημειώνοντας τα ρεκόρ.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θέλω απλώς να πω ότι εμείς οι Φιλιππινέζοι είμαστε δυνατοί. Εμείς οι Φιλιππινέζοι μπορούμε να αγωνιστούμε εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορούμε να το κάνουμε. Να πω σε όλες τις νέες γενιές στις Φιλιππίνες, ονειρευτείτε ψηλά. Έτσι ξεκίνησα. Ονειρεύτηκα ψηλά και τελικά κατάφερα να το κάνω», δήλωσε η 1η Ολυμπιονίκης.

Η νίκη της Ντίαζ διέκοψε το σερί των χρυσών μεταλλίων της Κίνας, η οποία έχει πλέον τρία χρυσά και ένα ασημένιο από τα τέσσερα πρώτα events της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Λιάο είπε ότι ήταν ευχαριστημένη με την απόδοσή της, παρόλο που δεν κέρδισε το χρυσό. «Μου άρεσαν πολύ οι Ολυμπιακοί Αγώνες και έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Στην πραγματικότητα καλύτερα από ό,τι φανταζόμουν. Σέβομαι πραγματικά τον αντίπαλό μου γιατί έκανε καλύτερη δουλειά. Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που με υποστήριξαν. Δεν έχω λύπη. Πήρα το ασημένιο μετάλλιο». Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ζουλφίγια Τσινσάνλο από το Καζακστάν (213κ. στο σύνολο).

Για την Ντίαζ πάντως, η νύχτα δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. «Ανυπομονώ να πάω στο σπίτι μου στις Φιλιππίνες και να βρεθώ με την οικογένειά μου, γιατί μου λείπει πραγματικά. Ανυπομονώ να απολαύσω τη ζωή γιατί έχω πάει στη Μαλαισία για σχεδόν τρία χρόνια, οπότε είμαι πραγματικά ευγνώμων που μπορώ να πάω σπίτι τώρα και να γιορτάσω με την οικογένειά μου», τόνισε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News