ΠΑΟΚ: Ένα Ευρωπαϊκό πλάνο με… Ελληνική διαχείριση

Ο Αντώνης Τσακαλέας βλέπει τα δυο πρώτα καμένα δέντρα του δάσους του ΠΑΟΚ και περιμένει από αυτούς που πρέπει να ασχοληθούν με το δάσος να σταματήσουν να τα κοιτάζουν…

Όσες φορές και να ξαναπαίξει ο ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι, τέτοιο κοουτσάρισμα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πρόκειται να ξαναδούμε. Τα όσα έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός, ειδικά στην δεύτερη αναμέτρηση με τους Βούλγαρους είναι από αυτά που λες ότι αν τα κάνεις στο… Football Manager, να κρασάρει το παιχνίδι.

Το πρόβλημα, τη δεδομένη στιγμή για τον ΠΑΟΚ δεν είναι ο αποκλεισμός, αλλά αυτές οι δυόμιση εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Και αν γίνει καμία «στραβή» και πάμε για αναβολή, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα. Διότι για τον ΠΑΟΚ, αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος θα είναι μεγάλη στραβή.  Η μοναδική γιατρειά για μια ομάδα είναι οι νίκες. Και αν δεν έχεις παιχνίδια, τότε καλείσαι να τα περιμένεις πως και πως.

Το πρόβλημα, τη δεδομένη στιγμή για τον ΠΑΟΚ δεν είναι ο αποκλεισμός, αλλά αυτές οι δυόμιση εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Και αν γίνει καμία «στραβή» και πάμε για αναβολή, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.

Το «ό,τι έγινε, έγινε» μπορείς να το πεις με ευκολία, αλλά το θέμα είναι το αν θα το εφαρμόσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μια διαδικασία εσωστρέφειας η οποία μπορεί να μεγαλώσει μέχρι το πρώτο επίσημο ματς, μπορεί να μείνει η ίδια, αλλά δύσκολα θα μειωθεί. Και πως να μειωθεί; Με μεταγραφές; Γίνουν, δε γίνουν, αν δεν έρθουν νίκες, τίποτα δε θα αλλάξει.

Η διαχείριση μιας κατάστασης

Και, τόση ώρα, για τι πράγμα συζητάμε; Για τα δυο πρώτα παιχνίδια, στην αρχή ενός πλάνου που άπαντες γνώριζαν πως θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί. Ενός Ευρωπαϊκού πλάνου σε Ελληνικά δεδομένα. Αλλά, για μισό λεπτό. Αυτό, δεν το γνώριζε ο ΠΑΟΚ; Το γνώριζε. Καλείται, λοιπόν, να διαχειριστεί μια κατάσταση που ήξερε πως μπορεί να τη βρει μπροστά του.

Πάμε όμως στο μεγάλο θέμα. Αυτό που ρωτούν όλοι. Μεταγραφές θα κάνει ο ΠΑΟΚ; Θα κάνει αλλά όχι σήμερα – αύριο. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, τόσο λόγω του αποκλεισμού όσο και χρονικά, ο Δικέφαλος του Βορρά θα περιμένει τη νέα διαμόρφωση της αγοράς, αλλά και την κατάληξη των δικών του υποθέσεων, για να κινηθεί μεταγραφικά.

Θα φανεί λίγο περίεργο το παράδειγμα, αλλά στον Ολυμπιακό, ο Κώστας Φορτούνης ήταν εκτός με απόφαση Μαρτίνς, και τώρα ίσως τα δεδομένα αλλάξουν. Στην Ευρώπη, υπάρχουν αρκετοί… «Φορτούνηδες» αλλά και παίκτες που περιμένουν να μάθουν την τύχη τους ανάλογα με μια μεταγραφή που παλεύει να κάνει η ομάδα τους.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, τόσο λόγω του αποκλεισμού όσο και χρονικά, ο Δικέφαλος του Βορρά θα περιμένει τη νέα διαμόρφωση της αγοράς, αλλά και την κατάληξη των δικών του υποθέσεων, για να κινηθεί μεταγραφικά.

Τέτοιες περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ θα κοιτούσε, είτε είχε περάσει τη Λέφσκι, είτε είχε αποκλειστεί. Και η αναφορά στον Φορτούνη, επαναλαμβάνω, έγινε τυχαία διότι είναι «οικείο» το παράδειγμα. Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται για έναν μέσο εφόσον υπάρξει αποχώρηση ενός εκ των Κούρτιτς – Αουγκούστο, ή και των δυο, και… όπως πάντα τα τελευταία δυο χρόνια, για ένα 10άρι. Έχουμε καιρό, τώρα αρχίζουν και… παίρνουν βάρος οι μύγες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News