ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: «Πάμε να κερδίσουμε, τα προβλήματα υπάρχουν για να δίνουμε λύσεις»

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ταξιδεύουν αποδεκατισμένοι για τη ρεβάνς με τη Νέφτσι – Νοκ άουτ και οι Σωκράτης, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Κρίστινσον και Αγκιμπού Καμαρά!

«Παρά τις απουσίες που θα έχουμε και είναι πάρα πολλές, δεν θα ταξιδέψουμε στο Μπακού απλά για να προκριθούμε, αλλά για να κερδίσουμε»…  

Με αυτά τα λόγια ο Πέδρο Μαρτίνς, έδωσε το στίγμα ενόψει της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι, λίγη ώρα πριν οι «ερυθρόλευκοι» πετάξουν για ένα από τα πιο δύσκολα ευρωπαϊκά ταξίδια των τελευταίων ετών. Προφανώς και η δυναμική της πρωταθλήτριας Αζερμπαϊτζάν, δεν φοβίζει τους μπαρουτοκαπνισμένους από προκριματικούς παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος, ωστόσο – χωρίς την παραμική δόση υπερβολής – ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αποδεκατισμένος. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός ενημέρωσε ότι εκτός από τις γνωστές απουσίες των Εμβιλά, Μαντί Καμαρά δεν θα ταξιδέψουν στο Μπακού οι Παπασταθόπουλος, Κρίστινσον, Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Αγκιμπού Καμαρά!  

Αντίθετα κανονικά θα βρίσκεται στην αποστολή ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του νωρίτερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. 

ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού:

Σχετικά με τις απουσίες που θα έχει για το αυριανό ματς: «Έχουμε αρκετούς παίκτες που δεν είναι διαθέσιμοι. Λείπουν ο Κρίστινσον, ο Ρέαμπτσιουκ, ο Καμαρά, ο Ντρέγκερ ο Σωκράτης ο Μπουχαλάκης. Όμως έχουμε αυτοπεποίθηση και πάμε για την πρόκριση. Πάμε στο Αζερμπαϊτζάν όχι για την ισοπαλία αλλά για τη νίκη και έχουμε τη σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε».
Σε ερώτηση για την καλή πορεία της ομάδας στα προκριματικά με αυτόν στο τιμόνι είπε: «Τα παιχνίδια αυτά είναι ιδιαίτερα. Είναι πολύ δύσκολα γιατί κρινονται στις λεπτομέρειες. Είναι παιχνίδια που χρειάζονται ιδιαίτερη διαχείριση. Μυστικά δεν υπάρχουν. Μόνο ότι η ομάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη από όλες τις απόψεις. Εκτός αυτού θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά και εφόσον είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για αυτά τα νοκ-άουτ παιχνίδια συνήθως καταφέρνεις να πετύχεις τον στόχο σου που είναι η πρόκριση».

Ενώ όταν ρωτήθηκε για τις ευκαιρίες που δίνει σε νεαρούς παίκτες τόνισε: «Είναι αλήθεια πως μου αρέσει να δίνω λύσεις. Προβλήματα υπάρχουν μπορεί να έχουμε πολλές απουσίες, όμως ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε δυσκολία. Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στον Ολυμπιακό το αξίζουν. Έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και είτε είναι νέοι είτε παλιότεροι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα. Έχουμε μεγάλη υποχρέωση για τον σύλλογο για να πάρουμε την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και έχει τους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν τις λύσεις».

ΜΑΤΙΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματιέ Βαλμπουενά:

Σχετικά με τα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει στους «ερυθρόλευκους»: «Είναι αλήθεια πως, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και το δεύτερο θα είναι δύσκολο για εμάς. Είδαμε όμως ότι και στο πρώτο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός είχε δυσκολίες τα κατάφερε. Καταφέραμε να μην δεχθούμε γκολ και να κερδίσουμε με 1-0, ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουμε κάνει λοιπόν ένα πρώτο βήμα παρ’όλο που υπάρχουν δυσκολίες, πιστεύουμε πως η ομάδα θα τα καταφέρει. Ο Ολυμπιακός δεν αποτελείται από μονάδες, είναι ένα σύνολο πάρα πολύ δυνατό, έχει προπονηθεί πολύ καλά αυτή τη βδομάδα, έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται, όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προκριθούμε στην Ευρώπη, για εμάς. Θα κάνουμε λοιπόν τα πάντα, νομίζουμε πως παρ’όλες τις δυσκολίες έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε».
Ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο ματς δήλωσε: «Όπως είπαμε πρόκειται για δύο εξίσου δύσκολα παιχνίδια, νομίζω πως σε αυτό το παιχνίδι φυσικά και θα υπάρχουν δυσκολίες, όπως είπατε κι εσείς δεδομένων των συνθηκών, όμως και στο πρώτο παιχνίδι οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για εμάς, είχαμε και εκεί αρκετές απουσίες, είχαμε αρκετά προβλήματα. Επίσης δεχθήκαμε μια κόκκινη κάρτα και από το σημείο αυτό και μετά δυσκολέψανε πολύ τα πράγματα για εμάς. Είδαμε όμως ότι και πριν από την αποβολή, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε όμως τα κατάφερε. Είμαστε έτοιμοι όπως είπαμε, παρ’όλα τα προβλήματα και τις συνθήκες, έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε προετοιμαστεί καλά και γνωρίζουμε πως ο στόχος του συλλόγου μας είναι να προκριθεί, να προχωρήσουμε στην  Ευρωπαϊκή μας περιπέτεια και φέτος, όπως κάναμε πέρυσι και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες».

Για το εάν είναι έτοιμος να βγει μπροστά, μετά και από τις πολλές απουσίες, τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως είμαι από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, η ομάδα μας έχει πολλούς έμπειρους παίκτες, όμως εγώ είμαι και ο πιο μεγάλος και πραγματικά πρέπει να την εμπειρία μου να προσφέρω, όπως είπατε κι εσείς, στους νεότερους. Υπάρχουν όμως και πολλά νέα παιδιά, τα οποία είναι πάρα πολύ προετοιμασμένα, γνωρίζουμε όλοι πως το ποδόσφαιρο είναι απαιτητικό, υπάρχουν πάντοτε δυσκολίες ακόμα κι όταν παίζεις σε αυτή τη φάση, απέναντι σε «μικρότερες» ομάδες, θεωρητικά, όμως στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Γι’ αυτό λοιπόν όλοι μας, και οι νεότεροι αλλά και οι πιο παλιοί θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, συγκεντρωμένοι, έτοιμοι να τα δώσουμε όλα, να παλέψουμε. Πραγματικά θα είναι μια πολύ μεγάλη μάχη, γιατί έχουμε δει πως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πολύ μικρές ομάδες σε αυτή τη φάση, μπορούν να βάλουνε δυσκολίες. Επομένως το παιχνίδι θα είναι απαιτητικό και όλοι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για να στηρίξουμε την ομάδα.»
Ακόμα όταν ρωτήθηκε για τη Νέφτσι και εάν μπορεί να κάνει την έκπληξη είπε: «Είναι αλήθεια πως έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, για την πρόκριση. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες στο παιχνίδι αυτό, όμως αλήθεια είναι ακόμη πως ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν περνάει από το μυαλό μας, ότι ταξιδεύουμε στο Αζερμπαϊτζάν για να χάσουμε ή για να αποκλειστούμε. Έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε δουλέψει και είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα, για να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας. ξέρουμε ποιος είναι ο επόμενος στόχος μας, είμαστε αποφασισμένοι να το καταφέρουμε. Είμαστε εδώ και με όλη την ταπεινότητα θα πούμε πως ο στόχος μας είναι να πάμε να περάσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας, το ταξίδι αυτό έχει ως μοναδικό σκοπό την πρόκριση. Ξέρουμε πως πρέπει να σεβαστούμε τη Νέφτσι, γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα, όμως στο μυαλό του συλλόγου μας είναι να περάσουμε στην Ευρώπη».

 

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη Πέδρο Μαρτίνς και Ματιέ Βαλμπουενά όπως μεταδόθηκε στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News