Φούλαμ - Λίβερπουλ: Ο Μάρκο Σίλβα πήρε την... ταυτότητα του Κλοπ!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει την πρώτη έκπληξη της φετινής Premier League και αποθεώνει τον Μάρκο Σίλβα για την ισοπαλία της Φούλαμ με τη Λίβερπουλ (2-2).

Το «Κρέιβεν Κότατζ» έχει ένα καλό και ένα κακό σαν γήπεδο. Από τη μία θεωρείται η πιο γραφική έδρα της Premier League, καθώς ουσιαστικά… ακουμπάει τα νερά του Τάμεση.

Το πρόβλημα για όποιον φιλοξενούμενο το επισκέπτεται είναι ότι αν δεν προσέξει κινδυνεύει τα πνιγεί στα νερά του ποταμού που χωρίζει το Λονδίνο στα δύο! Κι ο Κλοπ με τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ μάλλον δεν είχαν πάρει μαζί τους… μπρατσάκια!

Μια υπέροχη Φούλαμ που έφερε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του δημιουργού της, Μάρκο Σίλβα, υποχρέωσε τους «κόκκινους» σε ισοπαλία-σοκ με 2-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, φροντίζοντας η ίδια να στείλει μήνυμα ότι μόνο κομπάρσος δεν θα είναι στο «πάρτι των μεγάλων» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ένα ρεσιτάλ προπονητικής από τον Μάρκο Σίλβα

Με ασφυκτική πίεση που ξεκινούσε από τα στόπερ της κυπελλούχου Αγγλίας, χωρίς ωστόσο να αφήνει εκτεθειμένη τη δική της οπισθοφυλακή, με αδιάκοπο τρέξιμο και δύναμη που… τσάκιζε κόκκαλα, οι νεοφώτιστοι Λονδρέζοι έπιασαν στο πρώτο ημίχρονο από το λαιμό τον Σαλάχ και την παρέα του, ήταν η πιο απειλητική ομάδα στο χορτάρι και απόλυτα φυσιολογικά, εκείνοι που προηγήθηκαν με τον «φονιά» Μίτροβιτς να ανοίγει τον προσωπικό του λογαριασμό στην Premier League.

Έχοντας μπολιάσει τους παίκτες του με περίσσεια αυτοπεποίθηση και θέλοντας να στριμώξει τη Λίβερπουλ με τον δικό του τρόπο παιχνιδιού και όχι με… κλεφτοπόλεμο ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού πιστοποίησε ότι αποτελεί μια από τις πλέον ανερχόμενες μετοχές στο χρηματιστήριο αξιών της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Δεν θα είναι κάθε Σάββατο του… Αγίου Δαρβίνου για τη Λίβερπουλ και τον Κλοπ

Δεν αρκούσε, βέβαια, το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Σίλβα για να χάσει την προπονητική του ταυτότητα ο Κλοπ κάπου στον πυθμένα του Τάμεση. Χρειάστηκε και ο Γερμανός να βοηθήσει με τις επιλογές του τον Πορτογάλο ομόλογό του.

Καλώς ή κακώς ο Μπόμπι Φιρμίνο δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον επιθετικό που έγραψε ιστορία στο Μερσεϊσάιντ και εδώ και μια διετία, κάθε φορά που ο Κλοπ επιλέγει να τον χρησιμοποιήσει βασικό στην κορυφή της επίθεσης, η Λίβερπουλ μοιάζει να ξεκινά με δέκα τα παιχνίδια της. Αυτό, ακριβώς, συνέβη και στο Λονδίνο.

Και επειδή κάθε Σάββατο δεν γίνεται να είναι του… Άγιου Δαρβίνου, ούτε η είσοδος του Ντάργουιν Νούνιες στην επανάληψη (στο 50’) κατάφερε να σώσει τους «κόκκινους» από την ζημιογόνο πρεμιέρα. Ειλικρινά, αν δεν υπάρχουν μετρήσεις που να δείχνουν στον Κλοπ ότι ο Ουρουγουανός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο, η απόφαση του να τον αφήσει στον πάγκο μετά τα όργια του Γουέμπλεϊ, μοιάζει τουλάχιστον ακατανόητη.

Μία ώρα παιχνιδιού χωρίς σουτ στην αντίπαλη εστία και έπρεπε να πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης ο Νούνιες για να αγγίξει το γκολ με απίθανο τακουνάκι το οποίο σταμάτησε με εντυπωσιακή επέμβαση ο Ρόντακ.

Δυο λεπτά αργότερα, όμως, στο 64′ η ίδια ασύλληπτη έμπνευση έπιασε τόπο και ο Ντάργουιν Νούνιες με νέο μαγικό τακουνάκι ισοφάρισε για τη Λίβερπουλ που είχε μισή ώρα μπροστά της για την ολική ανατροπή.

Έμοιαζε απίστευτο, αλλά με την είσοδο του Ουρουγουανού στο χορτάρι, θαρρείς και τα πάντα άλλαξαν. Όπως είχε συμβεί πριν μια εβδομάδα στον τελικό του Charity Shield. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε να «βομβαρδίζει» την εστία των γηπεδούχων και ο «καυτός» Νούνιες… έσπερνε τον πανικό στους αμυντικούς της Φούλαμ, όπως το είχε πράξει με τους αμυντικούς της Μάντσεστερ Σίτι στην επίσημη πρεμιέρα του με την κόκκινη φανέλα.

Νούνιες εσείς, Μίτροβιτς εμείς!

Είπαμε, όμως. Δεν μπορεί κάθε Σάββατο να είναι του… Αγίου Δαρβίνου. Στο «Κρέιβεν Κότατζ», βλέπετε, υπάρχει μια άλλη «θρησκευτική» γιορτή που τιμάται… 365 μέρες το χρόνο: Του… Αγίου Αλεξάνδρου!

Το θωρηκτό Αλεξάντερ Μίτροβιτς που σάρωσε σαν τυφώνας την περσινή Championship, ήρθε να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του και στην Premier League. Με τη Λίβερπουλ να κυριαρχεί πλέον στο ματς, ο απίθανος Σέρβος χρειάστηκε μια φάση στο 72′ να παίξει ένας εναντίον όλων απέναντι σε ολόκληρη την «κόκκινη» άμυνα, να ανατραπεί από τον Φαν Ντάικ (ο Ολλανδός τον βρήκε στο γόνατο με άτσαλο μαρκάρισμα) και με εκτέλεση πέναλτι να διαμορφώσει το 2-1.

Κόντρα στη ροή του αγώνα μετά την είσοδο του Νούνιες, όχι κόντρα στη συνολική εικόνα της αναμέτρησης…

Το ματς είχε εξελιχθεί πλέον σε ροντέο, η Λίβερπουλ βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 80′ με τον Σαλάχ να συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει να βρίσκει δίχτυα στις πρεμιέρες του πρωταθλήματος, ωστόσο το 2-2 μόνο ως ζημιά μπορεί να χαρακτηριστεί για μια ομάδα που έχει μάθει για τα καλά τα τελευταία χρόνια ότι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα και… μισός χαμένος βαθμός μπορεί να σου στερήσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα!

Το δοκάρι του Τζόρνταν Χέντερσον στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+4′) – το δεύτερο των «κόκκινων» μετά από εκείνο του Ντίας στο πρώτο ημίχρονο – έμοιαζε με… ποδοσφαιρική θεία δίκη, καθώς θα ήταν εξαιρετικά άδικο γι’ αυτή τη Φούλαμ να μείνει χωρίς βαθμό με τέτοια εμφάνιση και εξαιρετικά… κολακευτικό για μία Λίβερπουλ που για 60 λεπτά ήταν επιεικώς απογοητευτική!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News