Ολυμπιακός: Το… κάρμα που τον συνδέει με τον «φονιά» Αλεξάνταρ Μίτροβιτς

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς… χάζεψε στην πρεμιέρα της Premier League τους αμυντικούς της Λίβερπουλ και το sportday.gr γράφει για τους απίθανους τρόπους που ενώνουν τον Σέρβο με τον Ολυμπιακό!

Η Premier League της νέας σεζόν δεδομένα ζει στον αστερισμό του Έρλινγκ Χάαλαντ και του Ντάργουιν Νούνιες, ωστόσο ένας άλλος «φουνταριστός» έρχεται με το καλημέρα να… ταράξει τα νερά του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή όσων είδαμε στην πρεμιέρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής λίγκας του πλανήτη, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που όχι μόνο ντρίμπλαρε τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, αλλά κέρδισε και πέναλτι από τον Ολλανδό στα χρόνια παρουσίας του κορυφαίου κεντρικού αμυντικού στο Νησί.

Το «πυρηνικό» όπλο της Φούλαμ, βέβαια, δεν αποτελεί «φρέσκο» προϊόν στη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μας συστήθηκε ουσιαστικά πριν από εννιά χρόνια και στα αποκαλυπτήριά του έμελλε να βιώσει έναν αληθινό ποδοσφαιρικό εφιάλτη με δράστη τον… Ολυμπιακό!

Ο Μίτροβιτς, ο Ολυμπιακός και ο… εφιάλτης Ρομπέρτο

Το καλοκαίρι του 2013 ο τότε 19χρονος ακόμη Σέρβος επιθετικός είχε αρχίσει να χτίζει δειλά-δειλά το όνομά του, έχοντας προσθέσει στο βιογραφικό του την πρώτη του γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Παρτιζάν.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την ομάδα του Βελιγραδίου, ήταν εκείνες που οδήγησαν την Άντερλεχτ να στρώσει εκατομμύρια στο πόδια του για τον αποκτήσει και να τον πείσει να μετακομίσει στο Βελιγράδι. Όπερ και εγένετο…

Στις 12 Αυγούστου του 2013, η Παρτιζάν ανακοίνωνε την πώληση του Μίτροβιτς στην πρωταθλήτρια Βελγίου έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αποτελούσε ιστορικό ρεκόρ μεταγραφής για την Άντερλεχτ και είχε προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της.

Η απόκτησή του, μάλιστα, είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες στους Βέλγους για διάκριση στο Champions League εκείνης της σεζόν. Το μόνο που δεν γνώριζαν Άντερλεχτ και Μίτροβιτς ήταν ότι μπροστά τους ξημέρωνε ο… εφιάλτης Ολυμπιακός.

Mόλις στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων οι «ερυθρόλευκοι» του Μίτσελ, ταξίδευαν στις Βρυξέλλες για το πρώτο τους ραντεβού με τον «φονιά» Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, το οποίο έμελλε να αποδειχτεί ιστορικό!

Κώστας Μανωλάς και Αλεξάνταρ Μίτροβιτς μονομαχούν στην αναμέτρηση Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3 για το Champions League της σεζόν 2013-14.

Ήταν 2 Οκτωβρίου 2013, όταν ο Ολυμπιακός του Μίτσελ προσέφερε στους φίλους του ένα από τα πλέον αξέχαστα διπλά στην ευρωπαϊκή του διαδρομή, διαλύοντας 3-0 την Άντερλεχτ μέσα στο ίδιο της το σπίτι, σε ένα αλησμόνητο προσωπικό σόου του Κώστα Μήτρογλου και του Ρομπέρτο.

Ποιος ήταν ο μοιραίος παίκτης της Άντερλεχτ εκείνη τη βραδιά; Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς! Δική του ήταν η εκτέλεση στο πέναλτι που αποσόβησε ο Ρομπέρτο, εκείνος ήταν το θύμα του Ισπανού σε απίθανα χαμένα τετ α τετ! Ένας αληθινός εφιάλτης για τον Σέρβο στο επίσημο ευρωπαϊκό ντεμπούτό του μπροστά στους φιλάθλους της νέας του ομάδας!

Από εκείνη τη βραδιά, θαρρείς και οι πορείες Ολυμπιακού και Μίτροβιτς ξεκίνησαν να τέμνονται με απίθανους τρόπους. Σημειώστε τι ακολούθησε…

Όταν ο Μίτροβιτς έπαιξε… τερματοφύλακας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό!

Στη δεύτερη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (στη φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2013-14), οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδώρησαν με άλλα τρία γκολ την Άντερλεχτ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά πέτυχαν το τρίτο απέναντι στον… τερματοφύλακα Αλεξάνταρ Μίτροβιτς!

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς φοράει τα γάντια του Σίλβιο Προτό για να αγωνιστεί τερματοφύλακας, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Άντερλεχτ 3-1 για τους ομίλους του Champions League 2013-14

Ήταν 10 Δεκεμβρίου 2013, όταν ο μετά από χρόνια τερματοφύλακας των Πειραιωτών, Σίλβιο Προτό αποβλήθηκε στην εκπνοή της αναμέτρησης και ο νεαρός Σέρβος επιθετικός φόρεσε γάντια για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η μοίρα, μάλιστα, τον έφερε αντιμέτωπο με τον Τσόρι Ντομίνγκες από τα έντεκα βήματα, με τον Αργεντινό να τον νικάει με εκτέλεση πέναλτι.

Η ιστορία, όμως, δεν σταματά εδώ! Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο Μίτροβιτς απασχόλησε μεταγραφικά τους πρωταθλητές Ελλάδος όχι μία αλλά δύο φορές!

Μία το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Μάρκο Σίλβα είχε κυκλωμένο στη μεταγραφική του ατζέντα το όνομα του Σέρβου επιθετικού και μία τον Ιανουάριο του 2018, όταν η Νιουκάστλ αναζητούσε ομάδα να δανείσει τον Μίτροβιτς και το όνομα του Ολυμπιακού φιγουράριζε στη λίστα των ενδιαφερόμενων αγοραστών, σε όλα τα σέρβικα ΜΜΕ.

Δεν συνάντησε τον Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό, τον βρήκε στη Φούλαμ!

Τελικά, ο Μίτροβιτς δεν έγινε ποτέ κάτοικος Πειραιά, μέχρι τη σεζόν 2021-22 ουσιαστικά αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες που συνόδευαν ανέκαθεν το ταλέντο του αλλά πέρσι όλα άλλαξαν με την έλευση στο «Κρέιβεν Κότατζ» ενός προπονητή που έμελλε να ξυπνήσει για τα καλά το «φονικό ένστικτο» του επιθετικού που διέλυσε τα κοντέρ στην Championship γκρεμίζοντας κάθε ρεκόρ παραγωγής τερμάτων στην ιστορία της διοργάνωσης και που μπήκε φουριόζος με το καλημέρα της σεζόν και στην Premier League.

Γιατί οι απίθανες εμφανίσεις του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς τον τελευταίο χρόνο φέρνουν φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του Μάρκο Σίλβα, ενός πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. Είπαμε, το ποδοσφαιρικό κάρμα του Σέρβου μοιάζει να συνδέεται με… διαβολικό τρόπο με τον Πειραιά και τον πρωταθλητή του. Κι όλα ξεκίνησαν εκείνο το εφιαλτικό, για τον ίδιο, βράδυ στις 2 Οκτωβρίου 2013!

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News