ΑΛΕΓΚΡΙ: «Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα, απέρριψα τη Ρεάλ γιατί πιστεύω στην ομάδα»

Ο 53χρονος προπονητής μίλησε για τους λόγους της επιστροφής του, τον Ρονάλντο, τον Ντιμπάλα αλλά και τον Κιελίνι αλλά και για την πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ή αλλιώς ο… άνθρωπος των τίτλων, παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο των «μπιανκονέρι» Αντρέα Ανιέλι. Ο νέος προπονητής της Γιουβέντους, που έχει ήδη ξεκινήσει δουλειά, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και μοιράστηκε τους στόχους του για τη νέα σεζόν. Έχει χαρακτηριστεί ο ιδανικός ώστε να οδηγήσει τη «Μεγάλη Κυρία» στην επιστροφή της κυριαρχίας της στο ιταλικό πρωτάθλημα. Μίλησε για το ρόστερ που διαθέτει, για τους νέους και τους πιο έμπειρους παίκτες, ανάμεσά τους και για τον Τζόρτζιο Κιελίνι, υπολογίζοντάς τον κανονικά, για τις υπόλοιπες ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Serie A, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους απέρριψε την πρόταση του Φλορεντίνο Πέρεθ να αναλάβει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τον Αλέγκρι παρουσίασε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, τονίζοντας ότι οι τίτλοι δεν είναι δεδομένοι και ότι «Όποιος πιστεύει ότι τα τρόπαια των τελευταίων ετών εκτιμούνται λιγότερο, είναι λάθος».

Αναλυτικά τα λόγια του:

«Θέλω να συγχαρώ, καταρχάς, την Ομοσπονδία και την Εθνική Ομάδα για το θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι μία εξαιρετική ομάδα. Αναλάβαμε ένα ρίσκο μαζί, με τον Μαξ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) αλλά κάθε προσδοκία περιέχει μια προκατάληψη, η οποία λαμβάνει ως δεδομένα τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί. Όποιος πιστεύει ότι τα τρόπαια των τελευταίων ετών εκτιμούνται λιγότερο είναι λάθος, γιατί πίσω από αυτά, υπάρχει πάντα θυσία και η επιθυμία να αποκτηθούν. Καμία νίκη δεν θεωρείται ποτέ δεδομένη, προϋποθέτει κόπο και προσπάθεια. Όπως λέει ο Μασιμιλιάνο, «η νίκη δεν είναι για όλους».

Οι στόχοι είναι οι ίδιοι όπως πάντα:να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε τους στόχους μας. Συνεργαζόμαστε ξανά, όχι λόγω φιλίας, αλλά επειδή ο Αλέγκρι  έχει την αξιοπιστία να γράψει ένα νέο κεφάλαιο και πιστεύει στη νέα ομάδα διαχείρισης. Δεν θέλω πια να μιλάω για το παρελθόν, αλλά μόνο για το μέλλον. Το συμβόλαιό του είναι για τέσσερα χρόνια, επειδή είναι ένα δείγμα της εμπιστοσύνη μας και επίσης επειδή υπάρχει ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο ως βάση. Θέλω πραγματικά να οδηγήσω τη Γιουβέντους, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Υπάρχει μεγάλη προσήλωση», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίασή του:

«Για μένα είναι μια… νέα πρώτη φορά, είμαι ενθουσιασμένος. Ξεκίνησα ξανά με πολύ συναίσθημα και όρεξη, όπως είχα και την πρώτη φορά που ήρθα στην ομάδα. Διαθέτουμε ένα ρόστερ καλών και ποιοτικών νέων ποδοσφαιριστών, που συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα, που αποτελούν το μέλλον. Αλλά πλαισιώνονται  από τους πιο έμπειρους, όπως οι Κιελίνι, Μπονούτσι και Ρονάλντο, που αποτελούν παραδείγματα για τους νέους. Ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος και  ό,τι έχει γίνει ανήκει στην ιστορία. Υπάρχουν νέοι στόχοι που πρέπει να κυνηγήσουμε. Είμαι περήφανος που η Γιουβέντους  με κάλεσε πίσω και που  οι οπαδοί έδειξαν αγάπη. Αλλά από τις 22 Αυγούστου και μετά, θα είναι απαραίτητο να σκοράρουμε και να συγκεντρώνουμε βαθμούς. Το DNA της Γιουβέντους  επιβάλλει σκληρή και  καθημερινή δουλειά. Συμμετέχω σε μια ομάδα που έχει κερδίσει τρία τρόπαια τα τελευταία δύο χρόνια – έχει γίνει καλή δουλειά». 

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: 

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης για την ευκαιρία που μου έδωσε. Διάλεξα τη Γιουβέντους λόγω της αγάπης μου για αυτόν τον σύλλογο και επειδή πιστεύω σε αυτήν τη νέα ομάδα». 

Για τον Κριστιάνο Ρονάντο και τον Πάουλο Ντιμπάλα: 

«Ο Κριστιάνο είναι ένας  πρωταθλητής και έξυπνος τύπος. Χθες του μίλησα – όπως έκανα με όλους τους άλλους – του είπα ότι είναι μια σημαντική χρονιά και έχει μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί η ομάδα είναι νεανική. Μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο ήταν να δουλέψει κάποιος κατά τη  διάρκεια της πανδημίας. Θα γίνει σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Θα είναι επίσης μια σημαντική χρονιά για τον Ντιμπάλα, ο οποίος έχει δείξει την αξία του καλά, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά: έχει πολύ δυνατό κίνητρο».

Για τους Ραμπιό, Μακένι και Κουλουσέφσκι: 

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός  και μεγάλη επιθυμία για δουλειά: αυτές είναι οι ιδανικές συνθήκες για μια υπέροχη σεζόν. Παίκτες που μου τράβηξαν το εδιαφέρον; Ο (Κριστιάν) Ραμπιό  έχει σημαντικές ιδιότητες, ο (Γουέστον) Μακένι έχει ένστικτο του σκόρερ. Είμαι τυχερός: πολλοί παίκτες έχουν την ικανότητα να σκοράρουν. Υπάρχουν πολλές μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες θα εξελίσσουμε  καθημερινά. Επέλεξα τη Γιουβέντους, και για μένα είναι μεγάλη ευθύνη. Είμαι ευγνώμων που η Γιουβέντους, μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στους πάγκους και να κερδίσω. Ο (Πάουλο) Ντιμπάλα έφτασε εδώ  όταν ήταν μικρό παιδί. Τώρα είναι ένας άνθρωπος που συνειδητοποιεί ότι αυτή είναι μια σημαντική χρονιά για αυτόν. Έχει εξαιρετικά παιχνίδια, περιμένω πολλά από αυτόν. Έπρεπε αποσυρθώ και να ξεκουραστώ. Μετά  άρχισα να παρακολουθώ ξανά πολλά παιχνίδια. Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ ισορροπημένο, εκτός από την Ίντερ κι εμάς,  υπάρχει η Μίλαν, η Νάπολι, η Ρόμα και Λάτσιο. Το σημαντικό είναι η συνέπεια στα θετικά αποτελέσματα.

Ο (Ντέγιαν) Κουλουσέβσκι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, μία «μηχανή», η οποία  πρέπει να βελτιωθεί και να εξελιχθεί στην αποτελεσματικότητα. Για μένα, ένας στόχος θα είναι να δημιουργήσω αξία και βελτίωση σε όλους τους παίκτες της ομάδας, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους κλήθηκα». 

Για την Ίντερ, το πρωτάθλημα αλλά και το Champions League:

«Στη Serie A υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές, η Ίντερ  είναι οι φαβορί επειδή είναι κάτοχος του τίτλου. Πρέπει να χτίσουμε ένα μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην κατάκτηση τους πρωταθλήματος. Το Champions League πρέπει να είναι η επιθυμία όλων. Αρχικά, πρέπει να περάσουμε τον πρώτο γύρο. Η καλύτερη άμυνα κέρδισε και φέτος, οπότε είναι σημαντικό να δεχτούμε λιγότερα γκολ από όλους τους άλλους. Έχω την αίσθηση ότι για το πρωτάθλημα, απαιτούνται  87/88 πόντοι και τότε βλέπουμε. Το βαρύ πρόγραμμα; Θα παίζουμε όταν μας λένε να παίξουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα.Από την επόμενη Τρίτη θα έχω όλη την ομάδα διαθέσιμη. Στη συνέχεια, από εκείνο το σημείο και μετά, θα πρέπει να βρούμε  την ισορροπία ανάμεσα στο να παίζουμε καλά και να παίρνουμε  αποτελέσματα, στις διάφορες φάσεις της σεζόν» Από την επόμενη Τρίτη θα έχω όλη την ομάδα διαθέσιμη. Στη συνέχεια, από εκείνο το σημείο και μετά, θα πρέπει να βρω την ισορροπία ανάμεσα στο να παίζω καλά και να παίρνω αποτελέσματα, στις διάφορες φάσεις της σεζόν». 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News