Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αλήθεια για τον Γουίλιαν

AMNA/EPA

Η SportDay καταγράφει στο φύλλο της Τρίτης 16 Αυγούστου, όλο το παρασκήνιο των επαφών του Ολυμπιακού με τον Γουίλιαν οι οποίες έμειναν σε επίπεδο διερευνητικής κρούσης.

Ήταν μέσα Ιούνη. Ο Ολυμπιακός (προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης) μιλούσε και συμφωνούσε με τον Σίμε Βρσάλικο. Αναμφίβολα ήταν μια μεταγραφική βόμβα απ’ αυτές που συνηθίζει ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Κι όμως, εκείνα τα 24ωρα ο Κροάτης δεξιός μπακ δεν ήταν το πιο «βαρύ» όνομα με το οποίο μιλούσαν οι ερυθρόλευκοι. Είχαν ανοιχτή γραμμή με τη Βραζιλία όπου είχε επιστρέψει (με προηγούμενη θητεία σε Σαχτάρ, Ανζέ, Τσέλσι, Άρσεναλ) πριν από ένα χρόνο ο Γουΐλιαν Μπόργκες για λογαριασμό της Κορίνθιανς.

Οι απειλές προς τον ίδιο και την οικογένειά του ωστόσο, μέσω κοινωνικών δικτύων, τους θορύβησαν και άρχισαν να κάνουν σκέψεις φυγής και επιστροφής στην ασφάλεια της Ευρώπης. Κάπου εκεί μπήκε ο Ολυμπιακός.

Για την ακρίβεια μπήκε ο Πέδρο Μαρτίνς που ως Πορτογάλος είχε και έχει πάντα υψωμένες… κεραίες στη Βραζιλία. Έμαθε το στόρι, ήθελε ως γνωστόν δημιουργικό κεντρικό χαφ (που να παίζει και εξτρέμ, διπλό το καλό) αφού έβαλε στον… πάγο τον Κώστα Φορτούνη και… να η ευκαιρία.

Ο τότε κόουτς των πρωταθλητών ζήτησε από τη διοίκηση να διερευνήσει αν είναι ρεαλιστική μια τέτοια μεταγραφή, ταυτόχρονα με τη θερμή του εισήγηση για τον Γκουστάβο Σκάρπα. Ο Ολυμπιακός υπό άκρα μυστικότητα (κάποιοι γνώριζαν αλλά ήταν δύσκολο και να το συζητήσουν, πόσο μάλλον να γράψουν γι’ αυτό…) μιλούσε επί αρκετές μέρες με τον Γουΐλιαν και τον εκπρόσωπό του.

Ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα ήταν… τρελά ενώ παράλληλα φαινόταν ότι ήταν μια περίπτωση που ήθελε χρόνο. Εδώ και μόλις λίγα 24ωρα εξάλλου έμεινε ελεύθερος ο Γουΐλιαν (που φαίνεται να οδεύει για Φούλαμ) ενώ ο Ολυμπιακός τον ήθελε για τα προκριματικά. Και εκεί… πάγωσε το θέμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News