Παναθηναϊκός: Τι είπε ο Μπερνάρντ στον Γιοβάνοβιτς

AMNA/EPA

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον Μπερνάρντ Ντουάρτε και συζήτησαν για τον ρόλο που θα έχει στο αγωνιστικό πλάνο του Παναθηναϊκού. Το Sportday.gr καταγράφει τι συζητήθηκε…

Το ότι έρχεται ο Μπερνάρντ Ντουάρτε, φαίνεται πως έχει εξασφαλιστεί. Εκκρεμεί το πότε, αλλά η κλεψύδρα αδειάζει για την άφιξη του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα. Το επόμενο ερώτημα για τον Μπερνάρντ, είναι «που θα παίξει;».

Ο καθένας υποθέτει, εξετάζοντας και που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής. Είναι γεγονός ότι ο Μπερνάρντ έβγαλε… τα λεφτά του στο σπορ, εκκινώντας κατά κύριο λόγο τις ενέργειες του από το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ωστόσο, όποιος έχει παρακολουθήσει τον 29χρονο μεσοεπιθετικό, ξέρει πως δεν είναι κλασικός εξτρέμ. Ο Βραζιλιάνος άσος είναι ένας ελαφρού τύπου στράικερ, με ευκινησία και υψηλή τεχνική κατάρτιση και με έφεση στο «ένας με έναν».

Ο Μπερνάρντ θέλει να είναι πρωταγωνιστής στις ομάδες του

Το κύριο χαρακτηριστικό του Μπερνάρντ είναι πως ζητάει τη μπάλα. Δεν κρύβεται, επιδιώκει την ευθύνη, αφού επιθυμεί να είναι αυτός ο οποίος θα δημιουργήσει απειλητικές προϋποθέσεις για την αντίπαλη εστία. Ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό εκτιμά ο Γιοβάνοβιτς στον Μπερνάρντ και ενέκρινε την απόκτηση του, παρότι ο παίκτης δεν είναι επιτελικός μέσος.

Άλλωστε, προτού δώσει την έγκριση του, ο Γιοβάνοβιτς μίλησε πολλές φορές με τον Μπερνάρντ. Και τον ρώτησε σε ποιους χώρους προτιμά να παίζει και με ποιον τρόπο, για να διαπιστώσει ο Σέρβος προπονητής είναι ο ποδοσφαιριστής είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ.

Ο Μπερνάρντ έχει εξηγήσει στον Γιοβάνοβιτς ότι έχει αναλάβει αρκετές φορές επιτελικό ρόλο και δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα. Εξυπακούεται ότι ο Ιβάν είδε παιχνίδια με τον Βραζιλιάνο στη θέση «10» και διαπίστωσε του λόγου το αληθές…

Ο Μπερνάρντ θα ήθελε να παίζει σε μία ομάδα που θα ήταν ο πρωταγωνιστής και στο Τριφύλλι έμαθε πως θα έχει την αποστολή να ηγηθεί. Αυτό ήταν που άκουσε από τον Ιβάν και έκαμψε τους όποιους ενδοιασμούς είχε για την Ελλάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News