ΤΟΚΙΟ 2020: Τι είδαμε σήμερα, τι θα δούμε αύριο από τους Έλληνες αθλητές

Μετά την εκπληκτική κούρσα τους στα ημιτελικά της δίκωπου Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου αγωνίζονται αύριο στον τελικό. Νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη θα τους οδηγήσει στα ημιτελικά του διπλού μικτού. Στη μάχη και η Άννα Κορακάκη.

Το πολύ ευχάριστο νέο της ημέρας για τα ελληνικά χρώματα ήρθε από το δίδυμο Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο άνευ της κωπηλασίας. Με απίστευτο finish δεν τερμάτισαν απλά πρώτες στην πρώτη ημιτελική σειρά, αλλά πέτυχαν και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου έγραψε μια μεγάλη διάκριση στην καριέρα της, φτάνοντας στην 7η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία -70 κιλών. Η τζουντόκα μας ξεκίνησε με νίκη επί της Κινέζας Χσιατσιάν Σουν με ιππόν, στη συνέχεια επικράτησε της Γαλλίδας Μαργκό Πινό με τρεις παρατηρήσεις, αλλά στον προημιτελικό ηττήθηκε με ιππόν σε 32’’ από τη Ρωσίδα Μαντίνα Ταϊμάζοβα και «έπεσε» στα ρεπεσάζ.

Εκεί ηττήθηκε με ιππόν στο «χρυσό» σκορ από τη Γερμανίδα Τζοβάνα Σκοτσιμάρο.

Στο τένις, ένας τραυματισμός στον τελευταίο πόντο του δεύτερου σετ, στοίχισε στον Στέφανο Τσιτσιπά και οδήγησε στην ήττα του με 2-6, 7-6(4), 6-2 από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ σε ματς του 3ου γύρου.

Λίγο αργότερα, όμως, στο διπλό με παρτενέρ την Μαρία Σάκκαρη νίκησαν τους Καναδούς Γκαμπριέλα Νταμπρόβσκι και Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 6-4 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του διπλού μικτού.

Στην κολύμβηση Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Παπαστάμος έμειναν μακριά από τα ρεκόρ τους στα 200 μ. μικτή. Ο Βαζαίος κατατάχθηκε 24ος με 1:58.84

και ο Παπαστάμος 35ος με 2:00.38.

Τις υποχρεώσεις τους στα 470 ξεκίνησαν οι Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης με μια 5η και μια 6η θέση, ενώ στην ίδια κλάση στις γυναίκες οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη ξεκίνησαν με 14η και συνέχισαν με 8η θέση.

Στα RS:X έγιναν η 7η, 8η και 9η ιστιοδρομία με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να τερματίζει 18, 19 και 6 και την Κατερίνα Δίβαρη 15, 18 και 13, στην καλύτερη μέρα της μέχρι τώρα στο Τόκιο.

Τέλος, στα Finn έλαβαν χώρα η 3η και η 4η ιστιοδρομία. Ο Γιάννης Μιτάκης τερμάτισε 13ος και 6ος.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΡΙΟ

Ημέρα με έντονη δράση για τα ελληνικά χρώματα η αυριανή και ελπίδες για μετάλλιο από την Μαρία Κυρίδου και την Χριστίνα Μπούρμπου στην κωπηλασία.

Στη σκοποβολή και τα 25 μ. πιστόλι θα γίνει στις 03:00 ο προκριματικός αγώνας ακρίβειας 30 βολών και ταχύτητας, άλλων 30 βολών, με τη συμμετοχή, φυσικά, και της Άννας Κορακάκη, που είναι η κάτοχος του ολυμπιακού τίτλου. Στις 07:30 ακολουθεί η επίσημη προπόνηση. Σημειωτέον ότι το αγώνισμα έχει αρκετές διαφορές ως προς την διεξαγωγή του σε σχέση με το 2016 στο Ρίο.

Στις 03:30 είναι η μεγάλη ώρα για την Μαρία Κυρίδου και τη Χριστίνα Μπούρμπου. Μετά τη συγκλονιστική τους κούρσα στον ημιτελικό που συνδυάστηκε με παγκόσμιο ρεκόρ, έχασαν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αλλά έδειξαν τα… δόντια τους. Η τοποθέτηση των πληρωμάτων από τις διαδρομές 1-6 είναι οι εξής: Καναδάς, Βρετανία, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ισπανία.

Στις 04:30, η Αννέτα Κυρίδου μετέχει στον πρώτο ημιτελικό στο σκιφ. Όπως και η αδερφή της Μαρία σήμερα, εκκινεί και αυτή από την 6η διαδρομή. Για να προκριθεί στον τελικό θα πρέπει να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Αντίπαλές της η Κινέζα Τζιανγκ, η Ολλανδέζα Σάουβερ, η Ιρλανδή Πούσπουρ, η Ρωσίδα Πρακάτσεν και η Ελβετίδα Γκμέλιν.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 05:10 ο Στέφανος Ντούσκος, μετέχει στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών. Εκκινεί από τη δεύτερη διαδρομή με αντιπάλους τον Ρώσο Βιαζόβκιν, τον Γερμανό Τσάιντλερ, τον Δανό Νίλσεν, τον Ούγγρο Πετερβάρι-Μόρναρ και τον Ιάπωνα Αρακάουα.

Μετά από έξι μέρες αναμονής, η Ευαγγελία Ψάρρα επανέρχεται στον αγωνιστικό χώρο της Γιουμενοσίμα για τα νοκ-άουτ φάση των «64». Αντίπαλος της η Τσία Εν Λιν από την Κινεζική Ταϊπέι. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 06:32.

Όλα τα ελληνικά πληρώματα αγωνίζονται στην ιστιοπλοΐα, για πρώτη φορά από τη μέρα που ξεκίνησε το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πρώτες ρίχνονται στη μάχη στις 06:05 οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη στα 470 για δύο ιστιοδρομίες. Το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στη 12η θέση με 22 βαθμούς ποινής.

Οι άνδρες των 470, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής θα εκκινήσουν στις 09:05 επίσης για δυο κούρσες. Μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες είναι 7οι με 11 β.π., μόλις 4 πίσω από την κορυφή της κατάταξης.

Στα RS:X (ιστιοσανίδα) γίνονται οι τελευταίες τρεις ιστιοδρομίες. Στις γυναίκες η πρώτη κούρσα είναι προγραμματισμένη στις 07:05. Η Κατερίνα Δίβαρη βρίσκεται στη 19η θέση με 143 πόντους. Οι άνδρες θα ξεκινήσουν στις 09:20. Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι 13ος με 91 βαθμούς ποινής.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Byron Kokkalanis OLY (@byron_kokkalanis)

Δύο ιστιοδρομίες, η 7η και η 8η περιμένουν και τη Βασιλείου Καραχάλιου μετά το σημερινό ρεπό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται την 7η θέση 49 β.π.. Η πρώτη ιστιοδρομία αρχίζει στις 06:15.

Ο Γιάννης Μιτάκης, που είναι 10ος στα Finn μετά από 4 ιστιοδρομίες με 23 β.π., έχει μπροστά του δύο ακόμα κούρσες ξεκινώντας στις 08:35.

Μετά τις 11:30 θα μπουν στο κορτ 2 της Αριάκε Τένις Παρκ, στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας (το πρώτο ματς αρχίζει στις 09:00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη για τον προημιτελικό του διπλού μικτού. Στην απέναντι πλευρά του φιλέ θα βρίσκονται η Νο 1 τενίστρια του πλανήτη, Αυστραλέζα Άσλι Μπάρτι και ο 33χρονος Τζον Πιρς, ένας παίκτης που ειδικεύεται στο διπλό (Νο 25, αλλά Νο 2 το 2017).

Tο μεσημέρι στις 12:20, η εθνική ομάδα πόλο δίνει το, θεωρητικά, πιο εύκολο παιχνίδι της μέχρι τώρα στο Τόκιο, με αντίπαλο τη διοργανώτρια Ιαπωνία.

Λίγο πιο αργά, στις 14:27 η ομάδα 4Χ100 μ. μικτή mixed, με τους Απόστολο Χρήστου (ύπτιο), Κώστας Μερετσόλια (πρόσθιο), Άννα Ντουντουνάκη (πεταλούδα) και Νόρα Δράκου (ελεύθερο) θα κυνηγήσει, κατ’ αρχάς ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ (είναι 3:45.38) και στη συνέχεια μια θέση στη 12άδα. Η ελληνική ομάδα αγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό στην 7η διαδρομή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News