Παναθηναϊκός: Όταν πήγε να κλείσει τον Αραούχο!

Η μεξικανική έκδοση του ESPN αποκάλυψε την απόπειρα του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Μεξικανό αμυντικό, Νέστορ Αραούχο, σε ηλικία μόλις 16 ετών!

Ο Νέστωρ Αραούχο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο 30χρονος αμυντικός είναι ένας από τους πιο φημισμένους Μεξικανούς της γενιάς του, με πολλούς τίτλους στο παλμαρέ του, με ακριβές μεταγραφές, βασικός στην Εθνική Μεξικό και με τετραετές πέρασμα (138 συμμετοχές) από την ισπανική Θέλτα.

Η μεξικανική έκδοση του ESPN, αποκάλυψε πως ο Αραούχο παραλίγο να φορέσει την πράσινη φανέλα. Όχι πρόσφατα, αλλά στο μακρινό 2007, όταν αυτός αγωνιζόταν στην Κρουζ Αζούλ Κ17!

Πως τον είχαν εντοπίσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού; Στο καλοκαιρινό διεθνές τουρνουά ακαδημιών Gothia Cup, οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες! Τα μέλη του προπονητικού επιτελείου τον ξεχώρισαν και εισηγήθηκαν αμέσως την απόκτηση του νεαρού – τότε – Μεξικανού.

Την αποκάλυψε έκανε ο τότε προπονητής του Αραούχο στις υποδομές της Κρουζ Αζούλ, Σάντσες Μπόικο. «Άνθρωποι από τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, σκάουτερ, άνθρωποι αυτής της ομάδας, μου ζήτησαν να ταξιδέψω στην Ελλάδα στο τέλος της περιοδείας και να προπονηθώ μαζί τους, ήθελαν να ενσωματωθώ στην ομάδα τους. 

 

Τότε, λοιπόν, ο Αραούχο ήταν 16 χρονών και δεν είχαμε την άδεια να αφήσουμε έναν παίκτη να πάει στην Ευρώπη, αφού έπρεπε να επιστρέψουν σύμφωνα με το δρομολόγιο και αργότερα να έρθουν σε επικοινωνία με τη διοίκηση του συλλόγου, για να μπορέσουν οι Έλληνες να τον πάρουν εκεί. Ήταν μία συμφωνία που θα μπορούσαν να κλείσουν» εξήγησε ο Μπόικο, για την προσέγγιση του Παναθηναϊκού για τον Αραούχο.

Ο Μπόικο συνεχίζει την αφήγηση του: «Η απόδοση του Αραούχο τράβηξε την προσοχή όλο του τουρνουά, εκτός από το εναέριο παιχνίδι, ήταν ένας ψηλός, δυνατός παίκτης, είναι ένας από τους καλύτερους που έχουμε στο Μεξικό στις μάχες στον αέρα και αυτό τράβηξε την προσοχή αυτών των ανθρώπων. Από τον Παναθηναϊκό τον παρατήρησαν, αλλά δεν κατάφεραν να τον πάρουν. Ο Αραούχο ήταν από τους κορυφαίους του τουρνουά».

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε τον Αραούχο, η μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς το καλοκαίρι του 2008 άλλαξε όλο το οργανόγραμμα και ο Αραούχο έδειξε το ταλέντο του στην πατρίδα του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News