ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για 11η συνεχόμενη χρονιά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ο Ολυμπιακός υπερκέρασε το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού και θα βρίσκεται έτσι και αλλιώς σε ευρωπαϊκούς ομίλους για μία ακόμα σεζόν. Στόχος του βέβαια παραμένει το Champions League.

Την παρουσία του για 11η διαδοχική χρονιά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης εξασφάλισε με την πρόκρισή του επί της Νέφτσι ο Ολυμπιακός. 

Ακόμα και αν όλα του πάνε στραβά από εδώ και πέρα, ο πρωταθλητής Ελλάδος θα βρίσκεται σίγουρα σε κλήρωση ευρωπαϊκής των ομίλων στα τέλη Αυγούστου. Αυτό διότι αν μετρήσει δύο αποκλεισμούς στους εναπομείναντες γύρους, θα βρίσκεται τουλάχιστον στους ομίλους του Europa Conference League, καθώς όλες οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τον γ’ προκριματικό του Champions League, θα βρεθούν απ’ ευθείας στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ. 

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός αν κερδίσει τον αντίπαλο που θα βρεθεί μπροστά του στον τρίτο προκριματικό θα εξασφαλίσει τουλάχιστον θέση στους ομίλους του Europa League, με τον βασικό σκοπό των «ερυθρολεύκων» να είναι φυσικά η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα βρίσκεται συνεχώς σε ομίλους από το 2011-12 και έπειτα. Τελευταία φορά που αποκλείστηκε, ήταν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2010-11 (το καλοκαίρι, δηλαδή, που ξεκινούσε η εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη). Με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, τα καλοκαιρινά προκριματικά μοιάζουν πιο εύκολα από ποτέ, αφού ο Πορτογάλος μετράει 7/7 προκρίσεις σε παιχνίδια που οδηγούν τους Πειραιώτες σε ομίλους. Σε αυτά έχει παραμείνει αήττητος, με 11 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News