ΑΕΚ: Ο Μουκουντί «παίζει» και για τις τρεις θέσεις στα στόπερ

Με τον Μουκουντί να ετοιμάζεται να πάρει θέση στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ, ο Αλμέιδα αναμένεται να “ανακατέψει” την τράπουλα στην τριάδα των στόπερ

Τυπικά και… ημερολογιακά, ο Αρόλντ Μουκουντί μετρά πολύ λίγες προπονήσεις με την ΑΕΚ. Και μέχρι και το ματς του Σαββάτου με τον Βόλο, θα έχει οριακά συμπληρώσει μια γεμάτη εβδομάδα στα Σπάτα. Πρακτικά όμως, από την στιγμή που έχει ακολουθήσει κανονικά την καλοκαιρινή προετοιμασία της Σεντ Ετιέν, ο Καμερουνέζος στόπερ δεν έχει χαμένο έδαφος να καλύψει. Τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Προφανώς τον βαθμό ετοιμότητας του Μουκουντί, ειδικά όσον αφορά την προοπτική να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Βόλο, θα το “δείξουν” οι προπονήσεις των επόμενων ημερών στα Σπάτα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Καμερουνέζος στόπερ έχει έρθει για να πάρει θέση βασικού στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Και όταν αυτό θα συμβεί, προφανώς και θα χρειαστεί ο Ματίας Αλμέιδα να ανακατέψει την… τράπουλα στην τριάδα του κέντρου της άμυνας.

Με δεδομένο πως ο Ντομαγκόι Βίντα δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, ο Μουκουντί θα πάρει την θέση είτε του Χατζισαφί, είτε του Τζαβέλλα. Είναι γεγονός πως ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός, έχει παίξει στην καριέρα του σ’ όλες τις θέσεις του στόπερ. Ειδικά σε τριάδα, έχει αγωνιστεί και ως αριστερό και ως δεξί στόπερ, αλλά και ως κεντρικός. Μάλιστα πέρυσι, στο δεύτερο μισό της σεζόν που η Σεντ Ετιέν έπαιζε με τριάδα στην άμυνα της, ο Μουκουντί αγωνιζόταν κυρίως κεντρικός αλλά και αριστερά.

Ο “σταθερός” Βίντα

Επομένως ο Αλμέιδα έχει ελεύθερη… επιλογή για τον ρόλο που μπορεί να δώσει στον Καμερουνέζο στόπερ. Με την εικόνα που είχε ο Βίντα στο ματς με την Λαμία, δύσκολα θα μετακινηθεί από την θέση του δεξιού στόπερ. Άλλωστε είναι μια θέση που δείχνει να βολεύει τον Κροάτη διεθνή κεντρικό αμυντικό. Και στο παιχνίδι της πρεμιέρας έκανε καλή δουλειά. Αν αυτή είναι η σκέψη του Αλμέιδα, τότε ο Μουκουντί θα πάει είτε αριστερό στόπερ, είτε κεντρικός στην τριάδα.

Δεν είναι μια εύκολη επιλογή για τον Αργεντινό τεχνικό.  Και προφανώς θα προκύψει μέσα από τις δοκιμές που θα κάνει στις προπονήσεις. Πάντως σίγουρα για την οριστική επιλογή που θα κάνει ο Αλμέιδα, θα παίξει ρόλο και η ταχύτητα που θέλει να έχει ο προπονητής της ΑΕΚ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News