Παναθηναϊκός: Ο Μπερνάρντ ήρθε για να μεταμορφωθεί ποδοσφαιρικά

Eurokinissi

Ο Μπερνάρντ Ντουάρτε έχει συζητήσει πολύ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον ρόλο που θα έχει στον Παναθηναϊκό. Και θα είναι ο πιο πρωταγωνιστικός που ανέλαβε ποτέ ο Βραζιλιάνος στην καριέρα του.

Με την ανακοίνωση της απόκτησης του Μπερνάρντ από τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τρίτης (23/8), έκλεισε και τυπικά η μεταγραφή. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήρθε στην Αθήνα, αποθεώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπέγραψε το συμβόλαιο του και είναι διαθέσιμος για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αυτομάτως, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Που, πως, πότε θα αγωνιστεί ο Μπερνάρντ με την πράσινη φανέλα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά… Καταρχάς, ο 29χρονος άσος ακολούθησε την προετοιμασία της Σάρζα στην Αυστρία από τις αρχές Ιουλίου, έπαιξε σε έξι φιλικά και σκόραρε ένα γκολ. Συνεπώς, ο βαθμός ετοιμότητας του ποδοσφαιριστή είναι υψηλός.

Κατά δεύτερον, επειδή ο Μπερνάρντ φωτογραφήθηκε πριν το ταξίδι του στην Αθήνα με δεμένο τον δεξιό ώμο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ο Βραζιλιάνος νιώθει μικροενοχλήσεις και απλώς ξεκούρασε το χέρι του. Άλλωστε, στην άφιξη του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο παίκτης βγήκε κανονικά στην αίθουσα αφίξεων, με τη φανέλα του Τριφυλλιού και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

H νέα θέση του Μπερνάρντ

Σήμερα Τετάρτη (24/8), ο Μπερνάρντ αναμένεται να μεταβεί στο «Γεώργιος Καλαφάτης», να ξεναγηθεί στο καινούργιο εργασιακό περιβάλλον, να γνωριστεί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συμπαίκτες του και να προπονηθεί. Όπως προαναφέραμε, ο Βραζιλιάνος έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση, όμως ο Γιοβάνοβιτς δεν συνηθίζει να παίρνει τους νεοαποκτηθέντες με τη μία αποστολή. Άρα, είναι ανοιχτό εάν ο 29χρονος ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει με τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο για το κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ ή θα κάνει ντεμπούτο εναντίον του Λεβαδειακού το μεθεπόμενο Σάββατο.

Σε ότι αφορά τη θέση του, ο Μπερνάρντ ξεχώρισε παίζοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Από την άλλη, είναι ευκρινές ότι ο Βραζιλιάνος ουδέποτε υπήρξε κλασικός εξτρέμ. Επιπροσθέτως, ο Μπερνάρντ έχει τα χαρακτηριστικά να παίξει πίσω από τον επιθετικό, σε ελεύθερο ρόλο και να αναλάβει ευθύνες στη δημιουργία. Μία ελευθερία που του αρέσει και την επιζητεί πλέον, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του.

Πρακτικά, ο Μπερνάρντ ήρθε στον Παναθηναϊκό για να μεταμορφωθεί. Για να μετατραπεί σε έναν μεσοεπιθετικό, ο οποίος θα έχει διευρυμένο και πιο επιδραστικό ρόλο στην οργάνωση της ομάδας του. Ο Μπερνάρντ έχει συζητήσει αυτό το ζήτημα με τον Γιοβάνοβιτς, ο Σέρβος πιστεύει ότι ο παίκτης μπορεί να ανταποκριθεί και το αποτέλεσμα θα φανεί στο τερέν. Αυτό που δεν αμφισβητείται, είναι ότι ο Μπερνάρντ έχει την ποιότητα να τα καταφέρει.

Τα χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου

Αρκετοί ίσως να υποθέτουν πως ο Μπερνάρντ θα περιμένει τη μπάλα στα πόδια. Αυτή η εντύπωση είναι εσφαλμένη. Ο Βραζιλιάνος είναι πολύ ενεργός στη ροή του 90λεπτου, πιέζει ψηλά και κλέψει μπάλες και με αυτό τον τρόπο δημιουργεί συχνά επικίνδυνες προϋποθέσεις για την αντίπαλη εστία. Άλλωστε, θα ήταν παράξενο να συναινούσε ο Γιοβάνοβιτς στην απόκτηση ενός στατικού μεσοεπθιετικού, όσο καλός και αν ήταν στη δημιουργία και στην εκτέλεση.

Για την ανησυχία αναφορικά με τη χώρα προέλευσης του Μπερνάρντ, είναι αδικαιολόγητη. Σαφώς το πρωτάθλημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν είναι εφάμιλλο των κορυφαίων ευρωπαϊκών, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η μαζική μετανάστευση Ευρωπαίων παικτών, προπονητών και επαγγελματιών κάθε είδους, έχει ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο. Όλα λειτουργούν εύρυθμα και με απαιτητικά στάνταρ, ενώ οι υποδομές είναι σύγχρονες. Ο Μπερνάρντ έπαιξε σε 32 ματς με τη Σάρζα, σκόραρε 7 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News