ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Δυσαρεστημένος ο κόσμος με τις κινήσεις της διοίκησης

Μεταξύ του κόσμου των «μερένγκες» υπάρχει δυσαρέσκεια για τις κινήσεις του προέδρου, ο οποίος δεν σταματά να παραχωρεί παίκτες, ενώ δεν έχει πάρει κάποιον εκτός του Αλάμπα.

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μεταγραφές με μηδενικό κόστος και πωλήσεις παικτών, όπως αυτή του Βαράν, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η απαραίτητη κίνηση, σε περίπτωση που έχουν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» τον Εμπαπέ.

Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης μόνο ευχαριστημένοι δεν είναι με αυτές τις κινήσεις. Αρκεί ένα πεντάλεπτο να συντονιστεί κάποιος σε μία αθλητική ραδιοφωνική συχνότητα της ισπανικής πρωτεύουσας, για να καταλάβει τι γίνεται. Υπάρχει εκνευρισμός στα πέριξ του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και όχι μόνο. Και ακόμα δεν έχει αρχίσει η σεζόν. Τόσο… αισιόδοξα είναι τα πράγματα. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό αρχικά είναι πώς η Ρεάλ Μαδρίτης δεν προχωράει στη μεταγραφή ενός κεντρικού αμυντικού μετά την πώληση του Βαράν.

Η επιθυμία να αποκτηθεί κάποια στιγμή ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει αγγίξει τα όρια της εμμονής. Από τη μία αυτό και από την άλλη η δεδομένη οικονομική κρίση μέχρι τώρα λόγω κορωνοϊού έχει κάνει τους «μερένγκες» να μην προχωρούν σε αγορές παικτών, αλλά μόνο σε πωλήσεις. Ο κόσμος είναι έξαλλος και η δικαιολογία με τα οικονομικά δεν στέκει κατά την ταπεινή άποψή μου. Και η Μπαρτσελόνα έχει οικονομικά προβλήματα. Θέληση να υπάρχει και παίκτες ελεύθερους βρίσκεις και μάλιστα σε εξαιρετικό επίπεδο (Μέμφις Ντεπάι, Σέρχιο Αγουέρο).

H αλήθεια είναι ότι στη Ρεάλ Μαδρίτης στοχεύουν περισσότερο στο καλοκαίρι του 2022, προκειμένου να αποκτήσουν ως ελεύθερους τους Λέον Γκορέτσκα, Εντουάρντο Καμαβινγκά και φυσικά τον Κιλιάν Εμπαπέ, αν δεν τα καταφέρουν φέτος στην περίπτωση του τελευταίου. Ενώ για τον Έρλινγκ Χάαλαντ υπολογίζουν ότι σε ένα χρόνο θα δώσουν περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ για ενδεχόμενη απόκτησή του.

Αυτά όμως είναι σενάρια που για την ώρα μένουν σε θεωρητικό επίπεδο. Μέχρι του χρόνου κανείς δεν εξασφαλίζει στον Φλορεντίνο Πέρεθ ότι αυτοί οι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ρισκάρει πάρα πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι, μην έχοντας αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις ουσιαστικά σε όλες τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Βεβαίως ο κίνδυνος να μείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς τίτλο είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. 

Ένας Αλάμπα δεν φέρνει την άνοιξη και σίγουρα η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης και στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν είναι και η πλέον ικανοποιητική. Ήρθε και η κακή εικόνα στο φιλικό με την Ρέιντζερς και η γκρίνια συνεχίζεται, σε ένα χρονικό διάστημα που ο ισχυρός άνδρας της «Βασίλισσας» έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα με τα ηχητικά αποσμάσματα, από τα οποία προκύπτει ότι… «στολίζει» όλα σχεδόν τα «ιερά τέρατα» της ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News