Παναθηναϊκός: Ο νέος «Αλεξανδρόπουλος» που ίσως δούμε στο Ηράκλειο

www.pao.gr

Η λειψανδρία στη μεσαία γραμμή έφερε πρόωρα τον Λεάντρο Φρόκου σε επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Οι συνθήκες ίσως δώσουν στον Αλβανό μέσο και το ντεμπούτο του.

Ο πιο ταλαντούχος παίκτης που ανέδειξε η ακαδημία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, μοσχοπουλήθηκε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας θα πληρώσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ και θα αφήσει 30% ποσοστό μεταπώλησης.

Είναι ένα deal με συμφέροντες όρους για το Τριφύλλι. Το οποίο αποδεικνύει την αποτελεσματική δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα υποδομής, τα οποία δεν σταματούν να παράγουν ταλέντα. Μάλιστα, κατά κάποιο τρόπο, ο διάδοχος του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ.

Πρόκειται για τον Λεάντρο Φρόκου, τον βασικό κεντρικό χαφ του Παναθηναϊκού Κ19, που στέφθηκε πρωταθλητής στην ηλικιακή κατηγορία του. Ο Αλβανός άσος γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2019, έχει ύψος 1,78μ. και χρησιμοποιεί το δεξί πόδι.

Είναι ένας μέσος με αστείρευτη ενέργεια, με τρεξίματα και με ένταση στο παιχνίδι του. Πιέζει πάρα πολύ, είναι ικανός «κλέφτης» και πατάει με ταχύτητα από τη μία περιοχή στην άλλη. Ακριβώς χάρη σε αυτό το aggressive στυλ, παραπέμπει στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο.

Ο Φρόκου «κέρδισε» τον Γιοβάνοβιτς στην προετοιμασία

Ο Φρόκου ακολούθησε την προετοιμασία στην Αυστρία και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εγκωμίασε την προσπάθεια του. Φυσικά, ο μόλις 18 ετών ποδοσφαιριστής, χρειάζεται μεγάλη βελτίωση σε όλους του τομείς για να ανταπαξέρθει. Όμως, έχει την πρώτη ύλη για να εξελιχτεί στο νέο «next best thing» του Τριφυλλιού.

Με τη λειψανδρία στη μεσαία γραμμή, ίσως ο Φρόκου να παίξει στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Δεν θα ήταν το ιδεατό, αφού ο νεαρός είναι ανέτοιμος. Από την άλλη, συχνά καριέρες ξεπήδησαν μέσα από ειδικές συνθήκες σε ομάδες, λόγω των πολλών απουσιών.

Το σίγουρο είναι πως ο Φρόκου αποτελεί κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και αργά ή γρήγορα, θα πάρει ευκαιρίες. Αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει και να εξελίσσεται με την ίδια προσήλωση που έχει μέχρι σήμερα. Ο Γιοβάνοβιτς επιβραβεύει όσους αποδίδουν, έχει δείξει πως δεν υπολογίζει ονόματα και βιογραφικά και χρησιμοποιεί αυτούς που υπηρετούν τα «θέλω» του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News