Ολυμπιακός μεταγραφές: Πέντε μέρες για… 3+2 χτυπήματα πρώτης γραμμής!

Sportday.gr

Το sportday.gr καταγράφει τις μεταγραφικές εκκρεμότητες του Ολυμπιακού και εξηγεί γιατί οι πρωταθλητές «τρέχουν» να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους μέχρι αυτή την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα ολοκληρώνεται φέτος στις 15 Σεπτεμβρίου (και όχι όπως παραδοσιακά είχαμε συνηθίσει στις 31 Αυγούστου), ωστόσο στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μία ημερομηνία είναι κυκλωμένη σε όλες τις ατζέντες: Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022!

Σε αντίθεση, βλέπετε, με όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν μπροστά τους έναν αγώνα δρόμου πέντε ημερών για να ολοκληρώσουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις, καθώς το βράδυ της Παρασκευής είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στη ΟΥΕΦΑ τη λίστα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Europa League.

Όπως γίνεται αντιληπτό στην «ερυθρόλευκη» διοίκηση, τρέχουν να ολοκληρώσουν όλες τις επιθυμίες του Κάρλος Κορμπεράν, προκειμένου ο Ισπανός τεχνικός να διαμορφώσει ένα ρόστερ με βάσει τα δικά του «θέλω» και να έχει όλα τα νέα αποκτήματα διαθέσιμα αρχής γενομένης από το εναρκτήριο παιχνίδι των ομίλων στο Ναντ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις μεταγραφές του Ολυμπιακού που μοιάζουν δεδομένες

Τί ψάχνει, όμως, ο Ολυμπιακός αυτές τις πέντε μέρες; Καθημερινά τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ «βομβαρδίζονται» από πληροφορίες, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μοιάζει λίγο μπερδεμένος. Πάμε, λοιπόν, να ξεδιαλύνουμε λίγο το τοπίο.

Οι βασικές κινήσεις ενίσχυσης που ψάχνουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι τρεις:

ΕΞΤΡΕΜ: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για τα καλά στην αγορά για την απόκτηση ενός ακόμη ακραίου επιθετικού που θα μπορεί να δώσει επιπλέον λύσεις στον Κορμπεράν τόσο στο επίπεδο της δημιουργίας, όσο και σε αυτό του σκοραρίσματος. Τα ονόματα που γράφονται καθημερινά είναι δεκάδες, στο sportday.gr σας έχουμε ενημερώσει και εδώ εβδομάδες να έχετε κυκλωμένο το όνομα του Ταβσάν.

Η απόκτηση εξτρέμ, πάντως, αποτελεί μεταγραφική προτεραιότητα των πρωταθλητών, καθώς στον Ολυμπιακό υπάρχει – εκτός των άλλων – προβληματισμός για τους συνεχείς τραυματισμούς του Γκάρι Ροντρίγκες.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ: Θεωρητικά ο Ολυμπιακός μοιάζει αρκετά γεμάτος στη μεσαία του γραμμή, ο ρόλος του Κούντε έχει αναβαθμιστεί για τα καλά επί ημερών Κορμπεράν, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός θέλει να καλυφθεί το κενό του Μαντί Καμαρά με παίκτη πρώτης γραμμής.

Πιθανότατα ο μέσος που θα πιάσει λιμάνι να μπορεί να αγωνίζεται περισσότερο στη θέση «10» (προκειμένου να χρησιμοποιείται ο Ίνμπομ Χουάνγκ στη φυσική του θέση, το «8»), ενώ ο Κορμπεράν θα προτιμούσε να αποκτηθεί ένα πολυμορφικό εργαλείο που θα του επιτρέπει να το αξιοποιεί σε διαφορετικούς ρόλους, ανάλογα με τη μορφή του κάθε παιχνιδιού.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Η απόκτηση ενός ακόμη αριστερού ακραίου επιθετικού με μεγαλύτερες επιθετικές αρετές σε σχέση με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, μοιάζει επίσης ειλημμένη απόφαση. Ο Μολδαβός αρέσει στον Κορμπεράν, τον θεωρεί πολύτιμο γρανάζι, με δεδομένο όμως ότι δεν μπορεί να υπολογίζει ακόμη στις υπηρεσίες του Λάιντνερ (λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος με το διαβατήριό του), θέλει να έχει και άλλη μια επιλογή για τα άκρα της άμυνας.

Αυτές είναι οι τρεις κινήσεις που πρέπει να θεωρούνται δεδομένες μέχρι το τέλος της εβδομάδες. Μην μπαίνετε στο τρυπάκι ονομάτων γιατί θα σπαταλήσετε άσκοπα το χρόνο σας. Τις περισσότερες φορές άλλα είναι τα ονόματα που δημοσιεύονται σε ευρωπαϊκό και ελληνικό Τύπο και στην πράξη αποδεικνύεται ότι άλλες είναι οι υποθέσεις που «τρέχουν» πιο σοβαρά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Ποιες άλλες προσθήκες βρίσκονται στο μεταγραφικό τραπέζι του Ολυμπιακού

Γιατί όμως αναφερόμαστε σε 3+2 κινήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας; Γιατί πιθανότατα οι τρεις παραπάνω μεταγραφές να μην είναι οι μόνες που θα πραγματοποιήσουν οι πρωταθλητές. Που μπορούν να προκύψουν άλλες προσθήκες;

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Ο Τόμας Βατσλίκ προφανώς εδραίωσε ακόμη περισσότερο το ρόλο του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας μετά την τεράστια συμβολή του στις προκρίσεις απέναντι σε Σλόβαν και Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά ο Κορμπεράν θα ήθελε να… πιέσει τον Τσέχο με έναν ακόμη έτοιμο τερματοφύλακα.

Οι φήμες για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη οργιάζουν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη στο συγκεκριμένο «φλερτ», ενώ σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο θα αποκτηθεί άλλος τερματοφύλακας θα παίξει η εισήγηση του Κορμπεράν για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Κατά πόσο, δηλαδή ο Ισπανός τεχνικός – σε συνεργασία με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Αγριογιάννη – αξιολογήσουν ότι ο νεαρός Έλληνας κίπερ πρέπει να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα πρώτης κατηγορίας για να πάρει 1-2 γεμάτες χρονιές προτού επιστρέψει πανέτοιμος στου Ρέντη, αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΣΤΟΠΕΡ: Με τα υπάρχοντα δεδομένα στις θέσεις των στόπερ επικρατεί… υπερπληθυσμός. Μετρήστε: Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα, Ρέτσος, προσθέστε και τον Βρσάλικο που σε σχηματισμό με τρεις στην άμυνα προορίζεται για τη μία από τις τρεις θέσεις.

Ο Κορμπεράν δεδομένα θα ήθελε και μια ακόμη επιλογή, ωστόσο για να υπάρξει προσθήκη θα πρέπει να συνοδευτεί και με αποχώρηση. Αν στο προσεχές πενθήμερο πωληθεί ένας εκ των Παπασταθόπουλου, Μανωλά, τότε ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει και κεντρικό αμυντικό. Η προεργασία έχει υπάρξει και οι επιλογές το ίδιο!

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΕΣΕΙΣ: Στα δεξιά μπακ οι θέσεις είναι κλεισμένες, στην κορυφή της επίθεσης με την προσθήκη του Χουάνγκ το ίδιο (δεν αποκλείεται να υπάρξει και πώληση στα φορ), κρατήστε απλά μια μικρή πιθανότητα να αποκτηθεί και δεύτερο εξτρέμ ή δεύτερο χαφ (αμυντικός μέσος που να συνθέσει δίδυμο με τον Εμβιλά στο «6»).

Αυτή τη στιγμή οι δύο τελευταίες κινήσεις δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες, αλλά παραμένουν στο τραπέζι. Επαναλαμβάνουμε ο χρόνος πιέζει, ασφυκτικά, τους πρωταθλητές μέχρι την Παρασκευή και επιθυμούν όλες οι κινήσεις που θα κάνουν να είναι πρώτης γραμμής.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News