Βασίλης Τσιάρτας: Η τύχη τον έστειλε στη Σεβίλλη που ήθελε τον Καραπιάλη
Πώς η τύχη κι ένας σερβιτόρος έστειλαν τον Βασίλη Τσιάρτα στη Σεβίλλη αντί του Βασίλη Καραπιάλη. Μια απίθανη ιστορία με φόντο τον… Ολυμπιακό και την ΑΕΚ!
Από ένα εντελώς τυχαίο γεγονός βρέθηκε το 1996 στη Σεβίλλη και στο Ισπανικό πρωτάθλημα ο Βασίλης Τσιάρτας. Το 1996 κάποιοι δημοσιογράφοι γνώριζαν ότι η Σεβίλλη παρακολουθεί κάποιον παίκτη στην Ελλάδα. Αυτός ήταν ο 31χρονος τότε, Βασίλης Καραπιάλης. Έπαιζε ήδη πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό.
Ο Βασίλης Τσιάρτας ήταν 24 ετών και αν και είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσει με τη φανέλα της ΑΕΚ, οι Ισπανοί αγνοούσαν την ύπαρξή του.
Όμως η τύχη ήταν με το μέρος του. Ένα βράδυ οι Ισπανοί, βρέθηκαν κάπου για φαγητό. Συζητούσαν για τον Καραπιάλη και τους άκουσε ο σερβιτόρος. Πλησίασε την παρέα και τους είπε ότι αυτός που πρέπει να πάρουν είναι ο Τσιάρτας.
Κάπως έτσι μπήκε στο μπλοκάκι τους, τον είδαν, δέχθηκε την πρόταση της Σεβίλλης και μετακόμισε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Ανδαλουσίας για τέσσερα χρόνια και έφτασε να απασχολήσει κι άλλες ομάδες.
«Όταν έπαιζα στην Ισπανία με ήθελαν η Θέλτα και η Ρεάλ, αλλά δεν έγινε τελευταία στιγμή», είπε πολλά χρόνια αργότερα ενώ για το ενδιαφέρον της Σεβίλλης για τον Βασίλη Καραπιάλη και τον σερβιτόρο είχε πει στην Ισπανική El Pais:
«Όπως μου είπαν, η Σεβίλλη ήρθε στην Ελλάδα για να δει τον μέσο του Ολυμπιακού, Καραπιάλη. Τους άκουσε ένας σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο και τους είπε να πάρουν έναν μικρό της ΑΕΚ. Ξεκίνησαν να με βλέπουν και με έκλεισαν. Όταν πήγα στη Σεβίλλη, δεν ήξερα τίποτα για την ομάδα. Το μόνο που ήξερα ήταν που βρίσκεται στο χάρτη και ότι ο Μαραντόνα είχε παίξει εκεί».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Άρης: Τα... γνωστά «ντου» του Καρυπίδη - Την «έπεσε» στον Τσαγκαράκη και συνεχίζει να δυσφημεί το ελληνικό ποδόσφαιρο!
- Φουρνιέ: Ο Μπαρτζώκας βρήκε τον Ζιντάν του
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» - Εκτός ο Εσε
- Κώστας Παπανικολάου: «Το καλεντάρι που έχει στηθεί από Ευρωλίγκα και FIBA είναι προβληματικό»
- Γερεμέγεφ: «Οι ιδέες του Ρουί Βιτόρια είναι περισσότερο επιθετικογενείς» - Σένκεφελντ: «Θετική αύρα ο Ρουί Βιτόρια»