Κλήρωση Basket League: Πότε είναι το ντέρμπι «αιωνίων», πότε πάει ο Σπανούλης στο ΣΕΦ!

EUROKINISSI

Η κλήρωση για το 31ο επαγγελματικό πρωτάθλημα είναι γεγονός. Το καλεντάρι της ελληνικής λίγκας γνωστοποιήθηκε και είχε ωραία και ενδιαφέροντα σημεία.

Ωρα… ελληνικού πρωταθλήματος (αλλά και σούπερ καπ). Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της 31ης έκδοσης του επαγγελματικού πρωταθλήματος και το πρόγραμμα έδειξε πως οι «αιώνιοι» θα ανταμώσουν στις αρχές Δεκέμβρη.

Μουσταφά Φαλ και Γιώργος Παπαγιάννης θα τα πουν μέσα στον Δεκέμβρη.

Οι “αιώνιοι” θα τα πουν και στον τελικό του σούπερ καπ στην Ρόδο

Συγκεκριμένα το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων», στο πλαίσιο της Basket League, θα διεξαχθεί την 8η αγωνιστική στο ΣΕΦ (3-4/12, η ημερομηνία είναι ενδεικτική). Το ματς του δεύτερου γύρου θα διεξαχθεί την 19η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ (18-19/3).

Κατά συνέπεια οι «αιώνιοι» – όταν τα… πουν στο πρωτάθλημα – θα έχουν ήδη πάρει μπρος εν μέσω Ευρωλίγκας ενώ αναμένεται να τα έχουν πει και νωρίτερα. Αυτό διότι πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για το σούπερ καπ που θα γίνει στην Ρόδο (1-2/10) και στα ημιτελικά βγήκαν τα εξής ζευγάρια. Παναθηναϊκός-Κολοσσός και Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Ως εκ τούτου το πιθανότερο είναι οι «αιώνιοι» να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Στην πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Αρη, κάτι που συνέβη και πέρυσι (οι «πράσινοι» είχαν χάσει) ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Απόλλωνα στην Πάτρα.

Tο πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων», στο πλαίσιο της Basket League, θα διεξαχθεί την 8η αγωνιστική στο ΣΕΦ (3-4/12)

Ο Βασίλης Σπανούλης θα επιστρέψει νωρίς ως αντίπαλος στο… σπίτι του!

Νωρίς, νωρίς θα ανταμώσει ο Σπανούλης με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ!

Η 2η αγωνιστική θα έχει τη δική της σημασία. Το δικό της σημαντικό γεγονός. Ο Βασίλης Σπανούλης θα επιστρέψει στο ΣΕΦ, όχι ως θεατής, αλλά ως αντίπαλος. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού έχει αποσυρθεί φυσικά εδώ και ένα χρόνο και πλέον είναι προπονητής του Περιστερίου.

Ετσι η κληρωτίδα είχε… κέφια. Ο Ολυμπιακός θα ανταμώσει με τον αγαπημένο του Σπανούλη την 2η αγωνιστική (15/10) με στόχο να τον… απογοητεύσει, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το λιγότερο σε αυτό το ματς (Ολυμπιακός-Περιστέρι). Όλα θα επισκιαστούν από την μεγάλη επιστροφή.

Οσον αφορά τα άλλα ματς της πρεμιέρας, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την νεοφώτιστη Καρδίτσα, το Περιστέρι θα παίξει με τον ΠΑΟΚ, το Λαύριο θα υποδεχθεί τον Προμηθέα ενώ ο Ιωνικός θα κοντραριστεί με τον Κολοσσό.

Η αγωνιστική δράση μετράει αντίστροφα και στην Basket League…

Ιδού το καλεντάρι του 31ου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News