ΑΕΚ: Τα χαρακτηριστικά του "striker" που θα "κουμπώσει" στο μοντέλο Αλμέιδα

Eurokinissi

Η ΑΕΚ έχει ρίξει όλο το μεταγραφικό βάρος στην απόκτηση ενός επιθετικού, που όμως πρέπει να έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Είναι πλέον “κλειδωμένο” και από επίσημες ανώτατες κιτρινόμαυρες πηγές επιβεβαιωμένο, πως η ΑΕΚ έχει ρίξει ολόκληρο το μεταγραφικό βάρος στην απόκτηση ενός επιθετικού. Υπήρξε έτσι κι αλλιώς ως πρόθεση και στον αρχικό σχεδιασμό που έγινε. Όμως επαναβεβαιώθηκε ως άμεση προτεραιότητα στις μεταγραφικές συσκέψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες.

Ο Ματίας Αλμέιδα χρειάζεται έναν ακόμα ποδοσφαιριστή για την επιθετική του γραμμή. Θα πρέπει να είναι όμως ένας striker, που θα μπορεί να “κουμπώσει” στο αγωνιστικό μοντέλο και στα δεδομένα του. Όπου δεδομένα, βάλτε πως φυσικά υπάρχει ο Σέρχιο Αραούχο για την θέση του φορ, αλλά και ο Λιβάι Γκαρσία, που όπως διαβάσατε ήδη από το Sportday.gr, εξακολουθεί να υπολογίζεται από τον Αργεντινό τεχνικό για τον ρόλο του κεντρικού επιθετικού.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Εκουμπάν

Επίσης υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος που είναι σημαντική. Ο Αλμέιδα θέλει να έχει ποδοσφαιριστές οι οποίοι να μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μια θέσεις και να καλύψουν εξίσου καλά περισσότερους από έναν ρόλους. Με βάση όλα τα παραπάνω, αυτό που φαίνεται πιο κοντά στις επιθυμίες του Αργεντινού τεχνικού, είναι ένας ελαφρύς επιθετικός, που να μπορεί εξίσου καλά να κινηθεί τόσο εκτός, όσο και εντός περιοχής. Και να παίξει ακόμα και στα πλάγια.

Η περίπτωση του Καλέμπ Εκουμπάν, για τον οποίον σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Ντι Μάρτζιο έκανε πρόταση η ΑΕΚ και απορρίφθηκε, είναι κοντά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του επιθετικού που ψάχνει. Η ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνει καμία πρόταση στην Τζένοα για τον Γκανέζο φορ. Όμως ως προς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έχει ο Εκουμπάν, είναι αυτά που ταιριάζουν πολύ στον striker τον οποίο ψάχνει η “Ένωση”. Επιθετικός δηλαδή, που θα παίξει και εντός και εκτός περιοχής εξίσου καλά. Χωρίς να είναι το βαρύ σέντερ φορ μόνο για μέσα στο “κουτί”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News