ΑΕΚ: Στράβωσε του Άμραμπατ για τον Αλμέιδα, αλλά υπάρχουν κι άλλες θέσεις

EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να βρει τρόπο να συμπεριλάβει στην αγωνιστική εξίσωση τον Νορντίν Άμραμπατ και η αλήθεια είναι ότι το παλεύει πολύ με τον Μαροκινό…

Υπάρχουν δύο αλήθειες στο θέμα του Νόρντιν Άμραμπατ και της παραμονής του στην ΑΕΚ. Η πρώτη έχει να κάνει με τον τρόπο που έμεινε και η δεύτερη με τη θέση του προπονητή πάνω σε αυτό.

Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη. Ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να τον παραχωρήσει δίχως αντίτιμο, από τη στιγμή που υπήρχαν ομάδες που τον ήθελαν. Επίσης, εξακολουθούσε να πιστεύει στις δυνατότητές του και να θεωρεί ότι με τον Ματίας Αλμέιδα προπονητή, θα παρουσίαζε βελτιωμένο πρόσωπο και θα έδινε περισσότερες λύσεις φέτος.

Εδώ έρχεται η δεύτερη αλήθεια. Όντως ο προπονητής είχε αναλύσει στον πρόεδρο -και στο επιτελείο του- το πως σκέφτεται να αξιοποιήσει τον Άμραμπατ. Είχε εντυπωσιαστεί από τον ενθουσιασμό, την αυταπάρνηση στο παιχνίδι του, το πάθος και το αδιάκοπο τρέξιμό του. Είχε βέβαια εξηγήσει ότι θα τον ήθελε στην ομάδα, μόνον εφόσον ο Μαροκινός του αποδείκνυε ότι θα είναι 100% αφοσιωμένος σε αυτήν.

Ο ρόλος που ζητά από τον Άμραμπατ ο Αλμέιδα, απλά δεν του ταιριάζει

Αφού οι συνθήκες δημιουργήθηκαν και δόθηκε ουσιαστική λύση στο σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ο 35χρονος μεσοεπιθετικός παρέμεινε στην ΑΕΚ. Με τον προπονητή να έχει διαδοχικές επαφές μαζί του προκειμένου να του αναλύσει το σκεπτικό του και το ρόλο για τον οποίο -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- τον προόριζε. Αυτού του παίκτη όλη της πτέρυγας, από τη δεξιά πλευρά.

Από τις συζητήσεις προέκυψε απόλυτη ταύτιση απόψεων και η υπόσχεση από μέρους του Μαροκινού ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί σε αυτό που του ζητείται. Ωστόσο η θεωρία από την πράξη, έχουν μια κάποια απόσταση.

Εν προκειμένω, αποδείχθηκε ότι αυτή ήταν πολύ μεγάλη για να διαπιστώσει ο Αλμέιδα αυτά που περίμενε από τον Άμραμπατ. Δεν του ταιριάζει ο ρόλος, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν. Υπήρχε ωστόσο και ένα plan b, το οποίο επίσης είχε εξ αρχής συζητηθεί μεταξύ των δύο.

Ο διεθνής Μαροκινός θα ήταν μια προσωρινή λύση για τη θέση αυτή, έως ότου αποκτηθεί κάποιος άλλος για το ρόλο του ακραίου όλης της πτέρυγας. Θα είναι ο Ελίασον; Θα τοποθετηθεί εκεί μόνιμα ο Γκατσίνοβιτς; Θα το δούμε…

Στην πορεία ωστόσο, ο Αλμέιδα δεν θα ξεγράψει τον Άμραμπατ. Ήδη στις δοκιμές τον χρησιμοποιεί σε ρόλο ακραίου επιθετικού ή και πίσω από τον φορ. Τον εκτιμά ως επαγγελματία, παραδέχεται την προσπάθειά του, απλώς αυτή τη σκέψη απέτυχε. Και πάμε παρακάτω…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News