Λίβερπουλ - Νιουκάστλ 2-1: Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε... θησαυροφυλάκιο!

AMNA/EPA

Η Λίβερπουλ πήρε απίθανη νίκη επί της Νιουκάστλ με 2-1 στο όγδοο (!) λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Φάμπιο Καρβάλιο και έμεινε ζωντανή… με φιλί της ζωής στο κυνήγι του τίτλου της φετινής Premier League.

«Μην περιμένετε, βέβαια, μακροχρόνιες εκτιμήσεις από το παιχνίδι με την Μπόρνμουθ για οριστικό restart της Λίβερπουλ, μετά τον τραγικό απολογισμό των μόλις δύο βαθμών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν.

Τα «κεράσια» της νεοφώτιστης Μπόρνμουθ δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα, καθώς στις δύο αναμετρήσεις τους με τα «βαριά ονόματα» της κατηγορίας των μεγάλων (τη Σίτι και τη Λίβερπουλ) μέτρησαν συνολικά… οκτώ γκολ παθητικό σε δύο πρώτα ημίχρονα!

Οι φίλοι της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ θα πρέπει να κάνουν δύο εβδομάδες υπομονή για να διαπιστώσουν αν… μπόρα ήταν και πέρασε, καθώς ακολουθούν τρία διαδοχικά εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια για τον Γερμανό τεχνικό και τους παίκτες του απέναντι σε Νιουκάστλ, Έβερτον και Νάπολι…»

Με αυτό το σχόλιο, εδώ στο sportday.gr στην ανάλυση της εννιάρας της Λίβερπουλ επί της Μπόρνμουθ, είχαμε σπεύσει να ρίξουμε άμεσα τους… τόνους του ενθουσιασμού για τους φίλους των «κόκκινων». Για όσους δεν στέκονται σε πρόσκαιρα αποτελέσματα (και μάλιστα απέναντι σε εξαιρετικά αδύναμους αντίπαλους), είναι ηλίου φαεινότερο ότι η «μαύρη τρύπα» στη μεσαία γραμμή των Κυπελλούχων Αγγλίας θα απειλεί να τους… καταπίνει σε κάθε παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων.

Άλλο Μπόρνμουθ, άλλο Νιουκάστλ

Κι ακριβώς τέτοιο παιχνίδι ήταν αυτό με τη φιλόδοξη φετινή Νιουκάστλ του Έντι Χάου. Οι «ανθρακωρύχοι» δεν είχαν φυσικά καμία σχέση με το… συνονθύλευμα της Μπόρνμουθ που έγινε φύλλο και φτερό το απόγευμα στο «Άνφιλντ» και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξαν να μην αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι σε μια ομάδα που υποφέρει από έλλειμα δημιουργίας.

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας οι καλές κάθετες πάσες στο χορτάρι κυλούσαν από τα πόδια των παικτών της Νιουκάστλ και όχι από αυτά των χαφ του Γιούργκεν Κλοπ.

Τα νεύρα του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ φανέρωναν τον εκνευρισμό στις τάξεις των «κόκκινων» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Νιουκάστλ.

Με τη Λίβερπουλ να έχει την μπάλα στην κατοχή της, αλλά να μη γνωρίζει τι να την κάνει, ο Πόουπ πέρασε ένα από τα πλέον ήσυχα πρώτα ημίχρονα της καριέρας του στην Premier League, καθώς πλην μιας απειλητικής προσπάθειας του Λουίς Ντίας στο 34′ οι γηπεδούχοι ήταν επιεικώς προβληματικοί στην ανάπτυξή τους και να αδυνατούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ απογοητευμένος από την απόδοση της Λίβερπουλ, αλλά και του ιδίου που για άλλο ένα παιχνίδι κινήθηκε σε ρηχά νερά…

Αντίθετα, η Νιουκάστλ μπορεί να πλησίαζε πιο σπάνια την περιοχή του Άλισον, κάθε φορά που το έπραττε όμως, το έκανε με σαφώς πιο οργανωμένο και πειστικό τρόπο από τους «κόκκινους».

Και μπορεί ο Σεν Μαξιμέν να απουσίαζε από την ενδεκάδα της, υπήρχε όμως ο άρτι αφιχθείς… φονιάς από τη χώρα των Βάσκων. Ο Ίσακ δεν χρειάστηκε να έρθει σε πολλές επαφές με την μπάλα κατά τη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών σε θέση βολής μπροστά από την εστία του Άλισον. Μία ήταν αρκετή για να επιβεβαιώσει το φονικό του ένστικτο.

Μαγική κάθετη πάσα του Λόνγκσταφ στο 38′ ακαριαία εκτέλεση του Σουηδού… 0-1 μέσα στο «Άνφιλντ» η Νιουκάστλ.

Ο Αλεξάντερ Ίσακ εκτελεί με υπέροχο σουτ τον Άλισον και δίνει το προβάδισμα στη Νιουκάστλ κόντρα στη Λίβερπουλ.

Πρώτο σουτ εντός εστίας στο 60’… και γκολ στο 61′!

Έχοντας συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα νευρικότητας σε εξέδρα, πάγκο και χορτάρι (με τον Κλοπ να είναι έξαλλος με τους διαιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, βγάζοντας περισσότερο εκνευρισμό με αυτά που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του), τίποτα δεν προδίκαζε ότι το σενάριο του αγώνα μπορούσε να διαφοροποιηθεί.

Κι όμως, μια στιγμή έκλαμψης ήταν αρκετή να φέρει τα πάνω κάτω. Στο 60′ ο Χάρβεϊ Έλιοτ επιχείρησε το πρώτο (!) σουτ εντός εστίας για τους «κόκκινους» σε ολόκληρο το παιχνίδι και ένα λεπτό αργότερα, ο φορμαρισμένος Μπόμπι Φιρμίνο αξιοποίησε ασίστ του Σαλάχ και με υπέροχο διαγώνιο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ευχαριστεί τον Μοχάμεντ Σαλάχ για την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης της Λίβερπουλ κόντρα στη Νιουκάστλ.

Το απρόσμενο 1-1 όπως ήταν φυσικά όχι μόνο έβαλε τέλος στις… μουρμούρες της εξέδρας, αλλά αντίθετα άναψε ξανά τη σπίθα του «κόκκινου ηφαιστείου».

Ωστόσο το πρόβλημα της Λίβερπουλ στην παραγωγή φάσεων παρέμενε οφθαλμοφανές σε κάθε προσπάθεια. Περισσότερο οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν σε δεύτερο νικητήριο γκολ με τη δύναμη της θέλησης και την απίστευτη αύρα του «Άνφιλντ» και λιγότερο με οργανωμένο επιθετικό ποδόσφαιρο σαν αυτό που μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Με την είσοδο του Κώστα Τσιμίκα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι «κόκκινοι» άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί από την αριστερή τους πλευρά, το γκολ όμως δεν ερχόταν, παρότι η ανεξήγητα παθητική Νιουκάστλ έκανε ότι μπορούσε για να διευκολύνει το έργο των γηπεδούχων.

Το ποδόσφαιρο τιμώρησε τη Νιουκάστλ

Μετά το γκολ της ισοφάρισης οι παίκτες του Χάου φάνηκε να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στις καθυστερήσεις και το… φάγωμα του χρόνου και λιγότερο στο να αξιοποιήσουν την εμφανώς βραχυκυκλωμένη φετινή μηχανή του Κλοπ.

Κι αυτή ακριβώς η τακτική τους τιμωρήθηκε από το ίδιο το ποδόσφαιρο στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων! Με τον Μάρινερ να κρατάει επιπλέον χρόνο ακριβώς λόγω της επιλογής των φιλοξενουμένων να πέφτουν κάθε λίγο και λιγάκι στο χορτάρι προσποιούμενοι τους τραυματίες, το παιχνίδι θα είχε λήξει στην ώρα του.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ο Μίλνερ εκτέλεσε κόρνερ στο 90+8′, ο Πόουπ… κόλλησε στην εστία του, και ο από μηχανής θεός Καρβάλιο, εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή και με κοντινό δυνατό σουτ χάρισε μια… άκρως τρελή και παλαβή νίκη στη Λίβερπουλ με 2-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News