Παναθηναϊκός: Ο Αγκοστίνιο έφερε... «γέφυρα» με τη Σπόρτινγκ

Ο 20χρονου Πορτογάλος επιθετικός, Πάολο Αγκοστίνιο, θα συνεχίσει την καριέρα του στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ως επιστέγασμα της συνεργασίας των δύο ομάδων.

Η απόκτηση του Πάολο Αγκοστίνιο από τον Παναθηναϊκό, αποδεικνύει την εξαιρετική συνεργασία που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο μήνα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μία σχέση που άρχισε με την αγορά του Άντραζ Σπόραρ, εντάθηκε με την πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και συνεχίζεται με τον Αγκοστίνιο.

Ο νεαρός Πορτογάλος στράικερ δεν προορίζεται για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Αγκοστίνιο θα ενταχθεί στον Παναθηναϊκό Β και εφόσον ξεχωρίσει στη Super League, τότε θα προβιβαστεί στη διάρκεια της σεζόν.

Ασφαλώς, για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας η αποδέσμευση ενός 20χρονου επιθετικού δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας είναι ένα από τα κορυφαία selling clubs του πλανήτη και συμμετέχει σε συμφωνίες εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη, η Σπόρτινγκ δεν είναι… φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δεν αφήνει παίκτες να πάνε δωρεάν σε άλλες ομάδες χωρίς λόγο. Το έπραξε με τον Αγκοστίνιο, λόγω των σχέσεων που οικοδόμησε με τον Παναθηναϊκό.

Μία συνεργασία που έχει διάφορες προεκτάσεις και θα ωφελήσει το Τριφύλλι. Σε επίπεδο ενίσχυσης του δυναμικού του, αλλά και στην τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν τα στελέχη του. Σαφώς, ο Παναθηναϊκός έχει… πολλά ψωμιά για να πιάσει τη Σπόρτινγκ, αλλά κάπου πρέπει να αρχίσει.

Ο Πάολο Αγκοστίνιο γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 2002 στην πόλη Φράνκα ντε Χίρα και έχει καταγωγή από την Αγκόλα. Έχει ύψος 1,89 και αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, ενώ χρησιμοποιεί το δεξί πόδι. Ο Αγκοστίνιο ήταν μέλος των “ρεζερβών” της Σπόρτινγκ και έχει 6 συμμετοχές με 1 γκολ στην Πορτογαλία Κ20.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News