ΠΙΕΡ ΚΟΥΝΤΕ: Μεταγραφή ουσίας και όχι εντυπωσιασμού

Ο Πιερ Κούντε ξεκίνησε από νωρίς να δείχνει τον λόγο που τον ήθελε στο μεγάλο λιμάνι ο Ολυμπιακός.

Τα χαμόγελα πρέπει να εμφανίστηκαν στα πρόσωπα των Πειραιωτών μετά τη χθεσινή (28/7) εμφάνιση του Πιέρ Κούντε απέναντι στη Νέφτσι για τα προκριματικά του UEFA Champions League.

Ο Καμερουνέζος ήταν ο μόνος βασικός, διαθέσιμος, μέσος των «ερυθρολεύκων» για τον γεμάτο παγίδες αγώνα στο Μπακού και έπρεπε να βγει μπροστά. Τι κι εάν έπαιζε τον δεύτερο επίσημο αγώνα με τη νέα του ομάδα, τι κι εάν στο πρώτο παιχνίδι δεν έδειξε τον καλό του εαυτό. Στον Επαναληπτικό βγήκε μπροστά και μαζί με τον Σουρλή κάνανε αρκετή δουλειά στον, γεμάτο προβλήματα, χώρο του κέντρου.

Ο 26χρονος εξτρέμ, έδειξε τα χαρακτηριστικά για τα οποία τον αγόρασε ο Ολυμπιακός και θα γινόταν αντικαταστάτης του Μάντι Καμαρά, σε περίπτωση που έπαιρνε μεταγραφή ο μέσος από τη Γουινέα. Ο Κούντε έδειξε πως είναι ένας σύγχρονος μέσος, ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει με μεγάλη άνεση και ευκολία σαν box to box, όπως κι έκανε στο Μπακού.

Τα πάντα ξεκίναγαν από την ενέργεια και τα τρεξίματά του, με πρωταρχικό του στόχο να σταματήσει οποιαδήποτε επικίνδυνη επίθεση και να βγάλει την ομάδα του γρήγορα μπροστά, κάτι το οποίοι έκανε αρκετές φορές με επιτυχία ακόμα και σε περιπτώσεις που η τελική του ενέργεια δεν ήταν η κατάλληλη το mindset ήταν το σωστό.

Ο Μαρτίνς βλέπει ότι μπορεί και πρέπει να περιμένεις πράγματα από τον διεθνή μέσο, τον οποίον δεν έχει καταφέρει να δει μαζί με τα βασικά γρανάζια του «ερυθρόλευκου» κέντρου. Εάν καταφέρουν να «δέσουν» οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά και Κουντέ είναι πιθανό να μιλάμε για το καλύτερο και πιο ποιοτικό κέντρο που είχε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News