Εθνική Ελλάδας: Όλοι μέσα και... ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Ο Δημήτρης Ιτούδης συμπεριέλαβε και τους τέσσερις τραυματίες στη δωδεκάδα της εθνικής ομάδας και ελπίζει να δει Σλούκα, Παπαγιάννη, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο να μη βγάλουν άλλα προβλήματα κατά τη διάρκεια του Eurobasket

Μια απόφαση που χαρακτηρίζεται υψηλού ρίσκου, αλλά μοιάζει με μονόδρομο έλαβε τελικά ο Δημήτρης Ιτούδης, παραμονή της έναρξης των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας στο Eurobasket.

O ομοσπονδιακός μας τεχνικός αποφάσισε τελικά να συμπεριλάβει στη δωδεκάδα και τους τέσσερις τραυματίες (Σλούκα, Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Κώστα Αντετοκούνμπο), αφήνοντας τελικά εκτός ομάδας τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Λεωνίδα Κασελάκη.

Με δεδομένο ότι οι κανονισμοί της διοργάνωσης δεν προβλέπουν αντικατάσταση παίκτη σε περίπτωση τραυματισμού, γίνεται αντιληπτό ότι η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να μην κατεβαίνει με δωδεκάδα σε όλα της τα παιχνίδια, σε περίπτωση που ένας, ή περισσότερο, εκ των τεσσάρων «λαβωμένων» δεν ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

Ο Ιτούδης έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, γνωρίζοντας ότι στα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης δεν θα έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους, αλλά κρίνει ότι τα πάντα θα κριθούν στα χιαστί και εκεί έχει τη διαβεβαίωση του ιατρικού τιμ ότι και οι τέσσερις τραυματίες θα είναι πανέτοιμοι να βοηθήσουν την προσπάθεια των συμπαικτών τους στο δρόμο προς την επιστροφή στο βάθρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οι λόγοι της απόφασης του Δημήτρη Ιτούδη

Ο Ελληνας κόουτς επέλεξε αυτή την δωδεκάδα καθότι θεώρησε πως ο Μιχάλης Λούντζης μπορεί να προσφέρει περισσότερα πράγματα στη θέση «1» (όντας διαφορετικός παίκτης) και κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Με στόχο να βοηθήσει και τον Κώστα Σλούκα που δείχνει καλύτερα, αλλά δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο.

Επίσης, η παρουσία του Παπαπέτρου και του Παπανικολάου στην δωδεκάδα οδήγησαν στο «κόψιμο» του Λεωνίδα Κασελάκη μιας και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στη συνέχεια.

Στο μυαλό του Ελληνα κόουτς υπάρχει η σωστή διαχείριση του Σλούκα και του Παπαγιάννη στο ματς με την Κροατία (λογικά θα πάρουν χρόνο συμμετοχής), αλλά δύσκολα θα αγωνιστεί ο Κώστας Αντετοκούνμπο στην πρεμιέρα. Με στόχο να είναι έτοιμος την ερχόμενη εβδομάδα (δηλαδή μετά το ματς με την Ιταλία).

Οσον αφορά τον Παπαπέτρου, είναι σε καλύτερη κατάσταση και φυσικά θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους Κροάτες. Το βέβαιο είναι ότι ο Σλούκας θα δουλεύει – στις προπονήσεις – στο… ρελαντί ώστε να είναι 100% έτοιμος στα νοκ άουτ.

Η 12άδα της Εθνικής ομάδας

Κώστας Σλούκας
Νικ Καλάθης
Τάιλερ Ντόρσεϊ
Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Μιχάλης Λούντζης
Κώστας Παπανικολάου
Ιωάννης Παπαπέτρου
Θανάσης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Δημήτρης Αγραβάνης
Κώστας Αντετοκούνμπο
Γιώργος Παπαγιάννης

Δείτε το tweet της ΕΟΚ

Tο πρόγραμμα της Εθνικής στη φάση των ομίλων:

2 Σεπτεμβρίου
18:00 Κροατία – Ελλάδα
3 Σεπτεμβρίου
22:00 Ελλάδα – Ιταλία
5 Σεπτεμβρίου
18:00 Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα
6 Σεπτεμβρίου
18:00 Ελλάδα – Ουκρανία
8 Σεπτεμβρίου
18:00 Εσθονία – Ελλάδα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News