Ολυμπιακός: Μια ενδεκάδα που έφτασε και τα 219 εκατομμύρια!

Sportday.gr

Η απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο χρηματιστηριακή αξία της (πιθανής) ενδεκάδας του Ολυμπιακού μετά και τη μεταγραφή του παγκόσμιου Μαρσέλο.

Ευχάριστος πονοκέφαλος δεν υπάρχει και αυτή η έκφραση αποτελεί ένα από τα πιο βαρετά δημοσιογραφικά κλισέ. Ωστόσο πως αλλιώς να χαρακτηριστεί αυτό που θα βιώνει πριν από κάθε ματς του Ολυμπιακού ο Κάρλος Κορμπεράν που θα καλείται να διαλέξει μόλις 11 από τους τόσους εξαιρετικούς παίκτες που έχει στα χέρια του με πιο πρόσφατο τον παγκόσμιο Μαρσέλο;

Ειδικά στα ματς του πρωταθλήματος της Super League αυτός ο… πονοκέφαλος θα μεγαλώνει αφού, πια, στην Ευρώπη έχει κόψει αναγκαστικά ουκ ολίγους από τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ καθώς δεν χωρούσαν όλοι σύμφωνα με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από την ΟΥΕΦΑ.

Σήμερα 60,5 εκατ. στην κορύφωση… 219!

Για να καταλάβει κανείς για τι Ολυμπιακό μιλάμε πια, ας επιχειρήσουμε μια πρόχειρη πρόβλεψη 11άδας και τη χρηματιστηριακή αξία που αυτή έχει σήμερα αλλά και τη χρηματιστηριακή αξία που είχε (ο κάθε παίκτης χωριστά) στα καλύτερά της.

Αν λοιπόν ο Κορμπεράν παρατάξει κάποια στιγμή έτσι τον Ολυμπιακό η 11άδα θα έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 60,5 εκατ.ευρώ!

Αν βεβαίως πάρουμε υπόψιν μας την καλύτερη στιγμή κάθε παίκτη, δηλαδή τη στιγμή που είχε την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία, θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η 11άδα έχει αξία 219 (!!!) εκατ.ευρώ.

Πρόκειται για… μυθικό νούμερο αφού ο Ολυμπιακός έχει από τη μέση και πίσω έμπειρους και top class παίκτες που διακρίθηκαν στο κορυφαίο επίπεδο με σπουδαίες ομάδες και η χρηματιστηριακή τους αξία στα καλύτερά της ήταν πολύ πάνω από τον γενικότερο μέσο ρόλο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ
Βατσλίκ 4 εκατ. (18)
Μαρσέλο 3 εκατ. (70)
Σισέ 8 εκατ. (8)
Μανωλάς 4,5 εκατ. (45)
Βρσάλικο 5 εκατ. (25)
Εμβιλά 4 εκατ. (21)
Ινμπεόμ 3 εκατ. (3)
Μασούρας 10 εκατ. (10)
Μπιέλ 6 εκατ. (6)
Ντε λα Φουέντε 6 εκατ. (6)
Ουΐ Τζο 7 εκατ. (7)

***Σε παρένθεση η καλύτερη χρηματιστηριακή αξία που είχε, κάποια στιγμή, κάθε παίκτης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News