Εθνική μπάσκετ: Φανταστείτε ένα ντουέτο με Γιάννη και… Παπαγιάννη!

EUROKINISSI

Ο «Big Papa» είναι εδώ και μαζί με τον «Greek Freak» μπορούν να δημιουργήσουν ένα… ναρκοπέδιο στη φροντ λάιν της Εθνικής στη συνέχεια του Eurobasket. Ο Μαρίνος Πρίντεζης, «έπλασε» εικόνες για εσάς ενώ στέκεται στην αρχηγική παρουσία του Κώστα Παπανικολάου.

Ομολογώ πως δεν αγχώθηκα, δεν ανησύχησα κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, παρά τα… στραπάτσα των άλλων φαβορί στη διοργάνωση. Εχουμε αναφέρει πως αυτή η Εθνική βγάζει γούστα και σιγουριά. Ακόμα και χωρίς τον Γιάννη.

Θα πάει λίγο πιο… μακριά την βαλίτσα. Αλλωστε αυτό έχει σκοπό να κάνει η Ελλάδα και ήδη το έπραξε μετά και το μαθηματικό «τσεκάρισμα» για το Βερολίνο. Ένα από τα μεγαλύτερα «κέρδη» της Εθνικής ήταν η επιβλητική επιστροφή του Γιώργου Παπαγιάννη.

Δικαίως ο Δημήτρης Ιτούδης τον περίμενε μέχρι τέλους και δεν έκανε άλλες σκέψεις. Ο Ελληνας σέντερ είναι από τους κορυφαίους της Ευρώπης στο είδους του. Κάθε μέρα ένιωθε και καλύτερα και ιδού τα αποτελέσματα. Κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, η Εθνική έπαιξε για εκείνον και φυσικά και για τον Κώστα Σλούκα.

Ο Ελληνας σταρ έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση με όσα είδε από τον Παπαγιάννη.

Παρουσία των δύο σπουδαίων ψηλών, η Ελλάδα θα βγάζει γούστα κάτω από το καλάθι!

Παρακολουθώντας τις κινήσεις και τα καλά πατήματα που είχε ο «Big Papa», έπλαθα εικόνες από το άμεσο μέλλον. Φανταστείτε μια πεντάδα που θα έχει στο «4», τον Γιάννη και στο «5» τον Παπαγιάννη. Δύο ψηλούς που παίζουν μέσα και έξω από το καλάθι.

Δύο κορμιά με διαφορετική – φυσικά – τεχνική, αλλά και δύο κορμιά που έχουν την ικανότητα να συνεργάζονται υποδειγματικά και να «χτίσουν» ένα οχυρό στο «5». Κάτι που έχει ανάγκη η Εθνική μας. Η ταχύτητά τους, η αθλητικότητά τους, το pick and dive παιχνίδι τους μπορούν να προσφέρουν κάτι το θεαματικά και συνάμα το ουσιαστικό στη φροντ λάιν της Ελλάδας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την ανοδική πορεία του Κώστα Σλούκα που πραγματικά έδειξε να έχει βρει καλά τα πατήματά του στο παρκέ. Η Ελλάδα ξέρει πως αν πάνε όλα κατ’ ευχή και περάσει στους «8», θα έχει μια δύσκολη συνέχεια και κατά συνέπεια θέλει να έχει ετοιμοπόλεμους, όλους τους παίκτες της.

Η ταχύτητά τους, η αθλητικότητά τους, το pick and dive παιχνίδι τους μπορούν να προσφέρουν κάτι το θεαματικά και συνάμα το ουσιαστικό στη φροντ λάιν της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, η παρουσία του Παπαγιάννη, αλλά και του Κώστα Αντετοκούνμπο (πιθανότατα να παίξει με την Εσθονία), θα δώσουν την ευκαιρία στον Γιάννη να αποφορτιστεί από το «5» (αν και ο Γιάννης δεν έχει ακριβή θέση) και κατά συνέπεια να μπορέσει η ομάδα να «χτυπήσει» πιο εύκολα στο πικ εν ρολ.

Όπως και να έχει ένα δίδυμο, ένα ντουέτο στο παρκέ (Γιάννη-Παπαγιάννη) θα είναι ηχηρό και ένας κακός μπελάς για οποιονδήποτε αντίπαλο. Είτε είναι η Σλοβενία είτε η Γερμανία είτε και η Γαλλία που έχει πιο έμπειρα και αθλητικά κορμιά κάτω από το καλάθι σε σχέση με τους Σλοβένους και τους Γερμανούς.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι αρχηγός εντός και εκτός παρκέ.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι αρχηγός μέσα και έξω από το παρκέ και εμπνέει!

Πραγματικά η παρουσία του Κώστα Παπανικολάου είναι ονειρεμένη. Ο αρχηγός βγαίνει συνέχεια μπροστά. «Ηθελα να μιλήσω και για τον αρχηγό μας. Δίνει την καρδιά του, είναι ηγέτης, πραγματικός αρχηγός» είπε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Δεν είναι τυχαία τα λόγια του Ελληνα κόουτς. Ο «Παπ» είναι ηγετική φυσιογνωμία. Εχει «ψηθεί» τόσα χρόνια μέσα από την Εθνική, έχει μάθει καλά τη δουλειά του, τον ρόλο του και από τους παλιότερους. Είναι ίσως στην πιο ώριμη (μπασκετικά) ηλικία της ζωής του.

Κάνει συνεχώς αθόρυβη δουλειά, είναι ο τύπος που θα μιλήσει και θα «αφυπνίσει» τους συμπαίκτες του είτε είναι στο παρκέ είτε εκτός παρκέ και είναι all around. Ο Παπανικολάου δεν ήταν ποτέ ο σταρ, αλλά ο μαχητής που μπορείς να εμπνευστείς. Το πείσμα του και η αυταπάρνησή του, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Ξέρει τι πρέπει να πει, τι πρέπει να κάνει, πότε θα βγει μπροστά στο επιθετικό κομμάτι, πότε θα κάνει πίσω για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και τα plays που απαιτούνται κάθε φορά. Είναι ένας αθόρυβος ηγέτης.

Αντί επιλόγου. Αν η Ελλάδα καταφέρει να περιορίσει (στο μέτρο του εφικτού) τα σκαμπανεβάσματα που έχει, τότε όλα θα είναι μια χαρά. Διότι η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου με την Μεγάλη Βρετανία, δεν θα κόστιζε, αλλά σε άλλο ματς – ενδεχομένως – να της κοστίσει.

Ηθελα να μιλήσω και για τον αρχηγό μας. Δίνει την καρδιά του, είναι ηγέτης, πραγματικός αρχηγός» είπε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News