ΒΙΤΑΛΙΝΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑΣΚΙΝΑ: «Έχω οκτώ πιστόλια, πού να πρωτοδώσω όνομα;»

Η Ρωσίδα που μετά τα 10μ. πιστόλι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 25μ. τόνισε ότι δεν μπορεί να βάλει στη σύγκριση τις δύο επιτυχίες γιατί έγιναν σε αγωνίσματα, που απαιτούν διαφορετική τεχνική.

Η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα είναι η διάδοχος της Άννας Κορακάκη στον ολυμπιακό τίτλο στα 25μ. πιστόλι. Πέντε χρόνια μετά την επιτυχία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Ρίο φόρεσε εκείνη στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο, μάλιστα το πρόσθεσε στην πρωτιά, που είχε στο Τόκιο και στα 10μ. πιστόλι. Έκανε δηλώσεις στη μικτή ζώνη μετά το τέλος του αγωνίσματος στο Τόκιο και ξεχωρίζουμε κάποια σημεία μια που πέτυχε εντυπωσιακή διπλή διάκριση και ήταν αντίπαλος της Κορακάκη.

Αρχικά τόνισε ότι απόλαυσε τους αγώνες, αλλά ανυπομονεί να πάει και στο σπίτι να ξεκουραστεί. Σε ερώτηση αν μπορεί να συγκρίνει το τελευταίο μετάλλιο με το χρυσό στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι επισήμανε: «Ήταν εξίσου δύσκολο να έρθουν οι πρωτιές. Είναι διαφορετικά τα αγωνίσματα, πρέπει να πυροβολήσεις διαφορετικά και γενικά η τεχνική είναι διαφορετική, οπότε δεν μπορώ να τα συγκρίνω».

Υποστήριξε ότι δεν είχε αγχωθεί στην εξέλιξη του αγώνα και το διασκέδαζε «πάντως όταν μετά από κάποιο σημείο κοίταζα τον πίνακα δεν υπήρχαν αποτελέσματα. Υπήρχαν μόνο δύο Ολυμπιακά ρεκόρ γραμμένα εκεί, για μένα και την Κορεάτισσα αθλήτρια, οπότε δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Κοίταξα γύρω μου, αναρωτιόμουν τι φταίει; Τι συμβαίνει; Το σκεφτόμουν για πολύ καιρό, μετά άκουσα το όνομά μου και συνειδητοποίησα ότι κέρδισα».

Για την έντονη στιγμή της στο Τόκιο 2020 τόνισε ότι «υπάρχουν πιθανώς τρεις στιγμές, αλλά θα ξεχωρίσω εκείνη που στεκόμουν στο βάθρο», ενώ για το αν έχει δώσει όνομα στο πιστόλι της, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχω οκτώ πιστόλια. Δύο μικρού διαμετρήματος, τέσσερα αεροβόλα πιστόλια και άλλα δύο μικρά διαμετρήματα για απόσταση 50 μέτρων. Δεν θα μπορούσες να βρεις αρκετά ονόματα για όλα αυτά. Απλώς δεν θα τα θυμάσαι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News