Παναθηναϊκός: Το «ναι» και το «όχι» για τον Αϊτόρ ως «δεκάρι»

Eurokinissi

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επεξεργάζεται τα δεδομένα για τη θέση που θα χρησιμοποιήσει τον Αϊτόρ στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League.

Μία σκέψη του Γιοβάνοβιτς για το αθηναϊκό ντέρμπι, είναι να διατηρήσει τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ως επιτελικό μέσο στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Εναντίον του Λεβαδειακού, ο Ισπανός ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα που επιτάσσει ο ρόλος και ικανοποίησε τον Σέρβο προπονητή.

Η αγωνιστική άνοδος του Βέρμπιτς επιτρέπει στον Γιοβάνοβιτς να πάρει τον Αϊτόρ από το αριστερό άκρο και να τον φέρει πιο κεντρικά. Από την άλλη, στον πάγκο αναμένεται να υπάρχει ο Μπερνάρ, για να δώσει μερικά ποιοτικά λεπτά όταν θα έχουν κουραστεί οι δύο παίκτες.

Στον αντίποδα, ανασταλτική παράμετρος για τον Γιοβάνοβιτς για να υλοποιήσει αυτή τη σκέψη, είναι η απουσία του Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ δύσκολα θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ και όπως φάνηκε, ο Γκάνεα δεν μπορεί να τον αναπληρώσει στο επιθετικό κομμάτι.

Η ταυτόχρονα έλλειψη από την αριστερή πλευρά των Χουάνκαρ και Αϊτόρ, την απενεργοποίησε. Ο Ρουμάνος δεν έχει την ίδια έφεση στις προωθήσεις και ο Βέρμπιτς συγκλίνει κοντά στον στράικερ, δεν κινείται τόσο πάνω στη γραμμή.

Άρα, ο Γιοβάνοβιτς σκέφτεται να αφήσει τον Αϊτόρ ως εξτρέμ, για να μην εξελιχτεί μονότονο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού από τη δεξιά πτέρυγα. Μία συνθήκη που θα βοηθήσει την ΑΕΚ να αμυνθεί πιο εύκολα, σε σύγκριση με το αν οι «πράσινοι» επιτίθενται από όλες τις πλευρές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News