Social media: Πως να κοροϊδέψετε τον Έλληνα οπαδό με μια «πλαστή» φωτογραφία (μέρος 2ο)...

Sportday.gr

Δείτε τις δύο φωτογραφίες με τις οποίες ΑΕΚτζήδες και Παναθηναϊκοί… τσακώνονται στο διαδίκτυο για να πείσουν ο ένας τον άλλον αν υπάρχει πέναλτι στη φάση που οδήγησε στο 2-1 των «πράσινων»

Η μόδα της… παραποίησης μιας πραγματικότητας, μέσω ενός φωτογραφικού καρέ όχι μόνο δεν φθείρεται στο ελληνικό διαδίκτυο, αλλά αντίθετα ευδοκιμεί ολοένα και περισσότερο!

Τι σας λέγαμε πριν από μερικές μέρες για τη «διακίνηση» της περίφημης φωτογραφίας της αναμέτρησης του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό; Τα ίδια και χειρότερα ζουν τα social media μετά τη διαιτησία του Καμπάκοφ στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Όπως γίνεται αντιληπτό… γίνεται το «έλα να δεις» με τα δύο πέναλτι που οδήγησαν στην «πράσινη» ανατροπή του σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως παρουσιάζεται ιδιαίτερα η φάση του δεύτερου πέναλτι για να καταλάβετε πόσο μπορεί μια φωτογραφία να παραποιήσει την πραγματικότητα.

Τι βλέπουμε αρχικά στη φάση με τη βοήθεια του βίντεο και των ριπλέι;

  1. Είναι ξεκάθαρο ότι τη στιγμή της επαφής Γκάνεα – Λιβάι, το σώμα του παίκτη του Παναθηναϊκού είναι μπροστά από εκείνο του αντιπάλου του. Αυτομάτως παύει να στοιχειοθετείται περίπτωση τζαρτζαρίσματος καθώς δεν υφίσταται μαρκάρισμα ώμο με ώμο. Η επαφή του Λιβάι γίνεται στην πλάτη του Γκάνεα.
  2. Δεδομένα ο Λιβάι χρησιμοποιεί το αριστερό του χέρι για να βγάλει εκτός πορείας τον Γκάνεα. Τον πιέζει στη μέση προβάλλοντας τον αγκώνα του. Το κατά πόσο το συγκεκριμένο σπρώξιμο οδηγεί τον Ρουμάνο στην πτώση, το αξιολογεί ο διαιτητής.
  3. Το πιο δύσκολο σημείο της φάσης είναι να εκτιμηθεί αν η παράβαση γίνεται εντός ή εκτός περιοχής. Είναι ξεκάθαρο στο βίντεο ότι η αρχική επαφή γίνεται εκτός περιοχής και η απώθηση εντός.
  4. Σε κάθε περίπτωση γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι μια εύκολη φάση για τη διαιτητική ομάδα.

Δείτε τώρα πως αυτή η φάση παρουσιάζεται στο διαδίκτυο από… κίτρινα και πράσινα πληκτρολόγια. Δείτε πόσο μπορεί να σας ξεγελάσει μια φωτογραφία και να αλλοιώσει την πραγματικότητα ενός βίντεο.

Δείτε δίπλα – δίπλα δύο φωτογραφίες που έγιναν viral το βράδυ της Κυριακής στα social media.

Στην αριστερή «κίτρινη» φωτό η παράβαση φαίνεται να γίνεται ξεκάθαρα εκτός περιοχής, στη δεξιά «πράσινη» φωτό γίνεται ξεκάθαρα εντός περιοχής! Δύο άκρως παραπλανητικά καρέ που δείχνουν… τη μισή αλήθεια της συγκεκριμένης φάσης.

Γι’ αυτό εμείς σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα: Μην την πατάτε μελετώντας φάσεις μέσω φωτογραφιών που αναρτώνται στο διαδίκτυο. Δείτε τα βίντεο των φάσεων με τα… ίδια σας τα ματάκια και βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα, όχι αυτά στα οποία θέλουν να σας καθοδηγήσουν!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News