ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εκτός 4άδας η Βραζιλία

Στη ζώνη των μεταλλίων, ύστερα από τα σημερινά (30/7) αποτελέσματα, βρίσκονται οι Καναδάς, Αυστραλία, Σουηδία και ΗΠΑ, στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Ολοκληρώθηκε το παζλ των τεσσάρων ομάδων που θα διεκδικήσουν Ολυμπιακό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Ο Καναδάς πήρε  την πρόκριση για την επόμενη φάση, σε έναν αγώνα θρίλερ απέναντι στην Βραζιλία στα πέναλτι με σκορ 4-3 (0-0 κανονική διάρκεια).

Σε έναν εκπληκτικό αγώνα, ο οποίος ήταν και η χαρά του επιθετικού ποδοσφαίρου η Αυστραλία απέκλεισε την Μεγάλη Βρετανία στην παράταση με 4-3, ενώ υπήρξε και ανατροπή στην ανατροπή. Η Αυστραλία άνοιξε πρώτη το σκορ, η Μεγάλη Βρετανία όμως το γύρισε με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και κράταγε την πρόκριση μέχρι το 89 στα χέρια της, εκεί μίλησε η Κερ η οποία ισοφάρισε σε 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας. Στην παράταση οι Βρετανίδες έχασαν την ευκαιρία να περάσουν ξανά μπροστά με το χαμένο πέναλτι της Ουάιρ και το πλήρωσαν, με 2 γκολ σε 3 λεπτά οι Αυστραλές κλείδωσαν την πρόκριση.

Στο παιχνίδι των διοργανωτών, η Σουηδία πήρε μια εύκολη, παρά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο που τελείωσε με σκορ 1-1. Στην επανάληψη οι Σκανδιναβές πάτησαν το πόδι στο γκάζι και με τελικό σκορ το 3-1 πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στο τέταρτο παιχνίδι και το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολλανδία και ΗΠΑ, ύστερα από ένα χορταστικό παιχνίδι το οποίο τελείωσε με ισόπαλο σκορ 2-2, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, την πρόκριση πήραν στα πέναλτι οι ΗΠΑ με 3-2 και συνολικό σκορ 6-4.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News