Premier League: Ποιες ομάδες ευνοούν οι αναβολές λόγω Ελισάβετ;

AMNA

Οι αναβολές λόγω πένθους για τη Βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να ευνοήσουν αρκετές ομάδες στο κυνήγι του καλύτερου πλασαρίσματος στη βαθμολογία πριν την διακοπή λόγω Μουντιάλ.

Το πένθος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε άνω κάτω, όπως ήταν αναμενόμενο, το πρόγραμμα της Premier League, με το καλεντάρι να γίνεται ακόμη πιο απαιτητικό με την αναβολή ολόκληρης της 7ης αγωνιστικής και αρκετών παιχνιδιών από την 8η που διεξάγονται το τρέχον Σαββατοκύριακο.

Ποιες είναι, όμως, οι συνέπειες της αναταραχής στο πρόγραμμα για τις ομάδες που διεκδικούν τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα;

Χαμένη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Τεν Χαχ, δεν βολεύτηκε ιδιαίτερα ο Κόντε και η Τότεναμ

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν βρει την απαραίτητη αμυντική σταθερότητα η οποία τους είχε οδηγήσει σε ένα εντυπωσιακό 4 στα 4 μετά το στραπάτσο των πρώτων αγωνιστικών και τις ήττες από Μπράιτον και Μπρέντφορντ. Ειδικότερα το τελευταίο χρονικά αποτέλεσμα που ήταν η εμφατική εν τέλει νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Άρσεναλ με 3-1 αναμενόταν να δώσει άλλον αέρα στους παίκτες του Έρικ Τεν Χαχ.

Η διακοπή, όμως, φρενάρει την πορεία της.  Οι αγώνες που αναβλήθηκαν δεν ήταν κόντρα σε ομάδες φόβητρα (Κρίσταλ Πάλας και Λιντς αντίστοιχα) και η παρέα του Μπρούνο, του Ράσφορντ και του Άντονι θα μπορούσε με ένα δύο στα δύο να πάει στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες βρισκόμενη στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο στρατόπεδο της Τότεναμ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπορεί να μην αποδίδει το ποδόσφαιρο που έχουν αποδώσει η Άρσεναλ του Αρτέτα και η Σίτι του Γκουαρδιόλα, όμως παίρνοντας αποτελέσματα είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμη στη δεύτερη θέση με τη Μάντσεστερ Σίτι στους 14 βαθμούς.

Ο αγώνας που αναβλήθηκε ήταν αυτός κόντρα στους «Πολίτες». Ο Κόντε θα ήθελε να ξεμπερδεύει με τη Μάντσεστερ Σίτι (πόσο μάλλον με τον εκτός έδρας αγώνα τους) παρά να τη βρει κάποια στιγμή αργότερα στη σεζόν σε ένα ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα.

Κερδισμένες Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ που καλούνται να βρουν λύσεις

Ο Μικέλ Αρτέτα είδε την ομάδα του να παίζει κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» όμως κάνοντας σημαντικά λάθη στο αμυντικό κομμάτι δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από το ματς. Ο αγώνας που αναβλήθηκε ήταν κόντρα στην Έβερτον στο «Έμιρεϊτς».

Η δυσκολία του παιχνιδιού μπορεί να μην ήταν θεωρητικά μεγάλη, όμως ο Αρτέτα θα προτιμούσε να περάσει αυτή η βδομάδα, όπως και έγινε, ώστε να επιστρέψουν κάποιοι τραυματίες και να είναι πιο έτοιμοι παίκτες που δεν ήταν στο 100% κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Για την 8η αγωνιστική, η Άρσεναλ αγωνίζεται κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Μπρέντφορντ του Τόμας Φρανκ.

Ο Γκουαρδιόλα ήταν να αντιμετωπίσει την σκληροτράχηλη Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε. Μπορεί η κοινή γνώμη να θεωρεί τη Μάντσεστερ Σίτι ως μια ποδοσφαιρική μηχανή (και δικαιολογημένα) όμως ακόμα και αυτή η ομάδα θα προτιμούσε σίγουρα έναν πιο βατό αντίπαλο για να επιστρέψει στις νίκες μετά το στραβοπάτημα στο «Βίλα Παρκ». Όχι ότι η Γουλβς που ακολουθεί εκτός έδρας θα είναι εύκολη υπόθεση για την παρέα του εντυπωσιακού Χάαλαντ και του «μαέστρου» Ντε Μπρόινε.

Ο Γκρέιαμ Πότερ είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ευνοημένους της υπόθεσης καθώς θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να περάσει τη δικιά του φιλοσοφία στο παιχνίδι της Τσέλσι και το κυριότερο, θα έχει το χρόνο να φτιάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του η οποία δεν είναι και στα υψηλότερα επίπεδα όπως φάνηκε στο παιχνίδι κόντρα στη Σάλτσμπουργκ για το UEFA Champions League. Οι αγώνες που αναβλήθηκαν ήταν κόντρα στη δυνατή στο ξεκίνημα Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα στο «Κρέιβεν Κότατζ» και κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Ποιο ρυθμό; Δεν έχουμε καθόλου ρυθμό. Είδες το παιχνίδι μας κόντρα στη Νάπολι»; Αυτή ήταν η απάντηση του Γιούργκεν Κλοπ σε ερώτηση που του έγινε πριν τον αγώνα με τον Άγιαξ για το UEFA Champions League σχετικά με το αν τον αγχώνουν οι συνεχόμενες αναβολές. Και πως να απαντήσει διαφορετικά ο Γερμανός τεχνικός βλέποντας την ομάδα του να είναι ένα «φάντασμα» της ασταμάτητης «μηχανής» που παρακολουθούσαμε τα τελευταία χρόνια.

To γεγονός ότι αναβλήθηκαν και τα δύο παιχνίδια της Λίβερπουλ για την Premier League μόνο καλό μπορεί να κάνει στους ποδοσφαιριστές των «Κόκκινων» οι οποίοι είναι οι πρώτοι που πρέπει να «γυρίσουν το διακόπτη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News