Μπαρτσελόνα: Με Λεβαντόφσκι αναβιώνει εποχές Γκουαρδιόλα και... Τσάβι στο σκοράρισμα

AMNA/EPA

Η Μπαρτσελόνα μετράει 5 διαδοχικές νίκες στη LaLiga με σκορ από 3 γκολ και πάνω, κάτι που είχε να συμβεί 11 χρόνια, από την εποχή του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της.

Η Μπαρτσελόνα πάει «τρένο» στη φετινή LaLiga, μετρώντας 5 νίκες στις πρώτες 6 αγωνιστικές, με μοναδική απώλεια το βαθμό που παραχώρησε στη «λευκή» ισοπαλία με τη Ράγιο Βαγεκάνο στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μετά τη νίκη με 3-0 επί της Έλτσε το Σάββατο 17/9, η ομάδα του Τσάβι, ισοφάρισε ένα μοναδικό ρεκόρ που διατηρούσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της.

Συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα», μετά την κακή εκκίνηση, μετρούν 5 διαδοχικές νίκες, έχοντας πετύχει από τρία γκολ και πάνω, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2010-2011, όπως θυμήθηκε η Mundo Deportivo. Τότε, οι Καταλανοί το έκαναν μεταξύ της 12ης και της 16ης αγωνιστικής εκείνης της περιόδου.

Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και το αλησμόνητο 5-0 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο και του Κριστιάνο Ρονάλντο, στο «Καμπ Νόου», με τον νυν προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, να είναι ένας εκ των σκόρερ, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στο 9ο λεπτό του «Clásico.

Τα φετινά παιχνίδια:

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 1-4

Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ 4-0

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα 0-3

Κάντιθ-Μπαρτσελόνα 0-4

Μπαρτσελόνα-Έλτσε, 3-0

Συνολικά, οι «μπλαουγκράνα» έχουν πετύχει 18 γκολ και έχουν δεχτεί μόλις ένα, έχοντας ως πρώτο σκόρερ με μεγάλη διαφορά τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχει βρει δίχτυα 8 φορές στο πρωτάθλημα και 11 συνολικά, με 3 ακόμα στο Champions League.

Οι αγώνες της σεζόν 2010-11:

Αλμερία-Μπάρτσελόνα 0-8

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-0

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 0-3

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 5-0

Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 1-5

Εκείνη την περίοδο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία και το Champions League, επικρατώντας με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».


 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News