Aτλέτικο - Ρεάλ 1-2: No Mπενζεμά, πάλι πάρτι

amna-epa

Η Ρεάλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της Μαδρίτης επικρατώντας εκτός έδρας 2-1 της Ατλέτικο. Με τη νίκη αυτή έκανε το 6Χ6 και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της La Liga

Ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τον Ροντρίγκο στη θέση του σέντερ φορ μετά την απουσία λόγω τραυματισμού του Καρίμ Μπενζεμά. Ούτε όνειρο να έβλεπε…

Η Ατλέτικο ωθούμενη από τους οπαδούς της που είχαν κατακλύσει το γήπεδο «έπιασαν από το λαιμό» τη Ρεάλ με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Πίεσε και μέσα στα πρώτα 15 λεπτά έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ χωρίς ωστόσο να μπορέσει να παραβιάσει την εστία του Κουρτουά.

Όμως η «βασίλισσα» απορρόφησε γρήγορα την πίεση και στην πρώτη καλή κατεβασιά της -στο 18΄-μετά από υπέροχο ένα-δυο του Τσουαμενί με τον Ροντρίγκο, ο τελευταίος πλάσαρε τον Όμπλακ για το 0-1!

Η γηπεδούχος προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στο 36΄δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Βινίσιους ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και σούταρε στο δοκάρι. Ο Όμπλακ δεν πρόλαβε να ξεφυσήσει από ανακούφιση γιατί ο Βαλβέρδε που ακολουθούσε τη φάση έκανε  0-2!

Ο Βινίσιους δημιούργησε το δεύτερο γκολ της Ρεάλ στο ντέρμπι με την Ατλέτικο

O Σιμεόνε δεν έκανε αλλαγές στο ημίχρονο. Η Ατλέτικο βγήκε αποφασισμένη να μειώσει αλλά η άμυνα της Ρεάλ ήταν καλά οργανωμένη και σχετικά εύκολα αντιμετώπισε την επιθετικότητα των γηπεδούχων, έχοντας φέρει το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε.

Οι οπαδοί της Ατλέτικο έχασαν την υπομονή τους. Άρχισαν να πετούν αντικείμενα στο τερέν. Πήρε ο Κουρτουά έναν αναπτήρα και τον έδειξε στο διαιτητή. Τελικά στο 65΄ ο Σιμεόνε προχώρησε σε δυο αλλαγές. Μέσα οι Μοράτα και Κούνια, έξω οι Ντε Πολ, Ζοάο Φέλιξ.

Ο Αντσελότι από την πλευρά του έριξε στον αγώνα τον Ρούντιγκερ για να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία στα τελευταία λεπτά. Δεν απέφυγε ωστόσο το γκολ. Στο 83΄, μετά από κόρνερ, Μιλιτάο και Κουρτουά μπερδεύτηκαν και ο Ερμόσο με τον… ώμο μείωσε σε 1-2.

Ο σκόρερ πήρε στο τέλος δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε δυο λεπτά και αποβλήθηκε. Λιγόστεψαν έτσι κι άλλο οι ελπίδες της Ατλέτικο για την ισοφάριση.  Για να χορέψουν οι Ροντρίγκο και Βινίσιους στο φινάλε…

 

 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Βαγιαδολίδ-Κάντιθ 0-1

(90+2΄ Νεγρέδο)

Μαγιόρκα-Αλμερία 1-0

(25΄ Μαφέο)

Μπαρτσελόνα-Ελτσε 3-0

(34΄, 48΄ Λεβαντόφσκι, 41΄ Ντεπάι)

Βαλένθια-Θέλτα 3-0

(36΄ Καστιγέχο, 81΄ Μάρκος Αντρέ, 90+3΄ Αλμέιδα)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγεκάνο 3-2

(14΄ Ιν. Γουίλιαμς, 28΄ Σάνθετ, 33΄ Ν. Γουίλιαμς – 5΄ Τρέχο, 80΄ Φαλκάο)

Οσασούνα-Χετάφε 0-2

(29΄ Ιγκλέσιας, 76΄ Αλβαρες)

Βιγιαρεάλ-Σεβίλη 1-1

(51΄ Μπαένα – 8΄ Ολιβερ Τόρες)

Μπέτις-Τζιρόνα 2-1

(15΄ πέν., 71΄ Ιγκλέσιας – 7΄ Μαρτίνες)

Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ 2-1

(17΄ Σόρλοθ, 29΄ Μέντες – 19΄ Εσπόζιτο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

(83΄ Ερμόσο – 18΄ Ροντρίγο, 36΄ Βαλβέρδε)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 18

Μπαρτσελόνα 16

Μπέτις 15

Αθλέτικ Μπιλμπάο 13

Οσασούνα 12

Βιγιαρεάλ 11

Ατλέτικο Μαδρίτης 10

Σοσιεδάδ 10

Βαλένθια 9

Μαγιόρκα 8

Τζιρόνα 7

Ράγιο Βαγεκάνο 7

Θέλτα 7

Χετάφε 7

Σεβίλη 5

Αλμερία 4

Εσπανιόλ 4

Βαγιαδολίδ 4

Κάντιθ 3

Ελτσε 1

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News