Κώστας Κουλιεράκης: Η μητέρα του τον ήθελε... Τσιτσιπά, στην Κ14 έπαιζε δεκάρι!

EUROKINISSI

Η διαδρομή του Κώστα Κουλιεράκη από την πρώτη ενασχόληση με τον αθλητισμό μέχρι την πρώτη κλήση στην Εθνική Ελλάδας δεν ήταν πάντα εντός ποδοσφαίρου

Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Κώστας Κουλιεράκης είχε κάθε λόγο να χαίρεται που είδε το όνομά του στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα έπαιρναν μέρος στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Ήταν κάτι που του είχε ανακοινωθεί, καθώς λογιζόταν στο γκρουπ των κεντρικών αμυντικών της πρώτης ομάδας ως ο τέταρτος της παρέας.

Τρεις μήνες μετά, ο Κρητικός κεντρικός αμυντικός κλήθηκε στην εθνική ομάδα, στη θέση του τραυματία Γιώργου Τζαβέλλα. Μια απίθανη διαδρομή για τον 19χρονο που έχει πάρει θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Το πώς βρέθηκε από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη περιπέτεια, όχι μεγαλύτερη από το πως έπαιξε τελικά ποδόσφαιρο…

Η μαμά τον ήθελε τενίστα

Γιος ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, ο Κώστας Κουλιεράκης ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο ποδόσφαιρο, αλλά η μητέρα του ήταν αντίθετη. Ήθελε να τον κάνει τενίστα, ή έστω να τον στείλει στη κολύμβηση. Όλα όμως πήραν το δρόμο τους. Αν ρωτήσεις τον ίδιο, θα ου πει απλά πως κάθε φορά που η μητέρα του τον προετοίμαζε για ένα άλλο άθλημα πλην του ποδοσφαίρου, πάντα κάτι γινόταν και επέστρεφε σε αυτό.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εντόπισαν τον Κουλιεράκη σε ένα από τα δεκάδες τουρνουά ποδοσφαίρου τα οποία και διοργανώνουν. Οι εσωτερικές συσκέψεις τον έφεραν ψηλά στη λίστα, και τότε ξεκίνησε το δύσκολο κομμάτι. Κλείστηκαν τρία ραντεβού, όλα «στράβωσαν». Ο επιμένων, νικά. Στο τέταρτο, ο Κουλιερακης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από αξιολόγηση. Ο Κουλιεράκης πέρασε το τεστ. Οι «ασπρόμαυροι» έπρεπε  να κατέβουν στην Κρήτη και να πείσουν την οικογένεια Κουλιεράκη να αφήσει τον Κώστα να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε ως δεκάρι

Το καλοκαίρι του 2017 ο Κώστας Κουλιεράκης ενσωματώθηκε στην Κ14 του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιτελικός μέσος. Δεν ήταν η αγαπημένη του θέση και προτίμησε να οπισθοχωρήσει. Αρχικά έγινε αμυντικό χαφ και στην Κ17 βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας. Εκεί αγωνίστηκε στις υπόλοιπες αγωνιστικές βαθμίδες της ακαδημίας του «Δικεφάλου του Βορρά», έχοντας περάσει όλα τα στάδια.  Έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης και για τρία χρόνια έμενε στο «σπίτι» της ακαδημίας του ΠΑΟΚ, μαζί με άλλα περίπου 50 παιδιά.

Το φιλικό με τον Παναθηναϊκό

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Κουλιεράκης έκανε την πρώτη του, ανεπίσημη, εμφάνιση με την ανδρική ομάδα, πριν κλείσει τα 17 του. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και ο Αμπέλ Φερέιρα τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή, στη θέση του Φερνάντο Βαρέλα. Δυο χρόνια μετά, ο Κουλιεράκης παίζει βασικός στη θέση στην οποία ο Βαρέλα άφησε το στίγμα του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News