ΠΑΟΚ: Όταν τα αδέρφια Χασάν έστησαν τους «ασπρόμαυρους» πριν τελικά υπογράψουν

EUROKINISSI

Ένα χρόνο μετά την απόκτηση του Μαγκντί Τολμπά, ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην προσθήκη των αδερφών Χασάν. Οι δυο σταρ της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου είχαν τα… χούγια τους και οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να πάνε με τα νερά τους….

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν μια ομάδα ανοίγει μεταγραφικές παρτίδες με μια χώρα και μείνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη της μεταγραφής, αρχίζει και ψάχνει τη συγκεκριμένη αγορά. Το1989 ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Μαγκντί Τολμπά. Η Τούμπα άρχισε να ζει σε Αιγυπτιακούς ρυθμούς και όλοι στον «Δικέφαλο του Βορρά» άρχισαν να σκέφτονται το αν θα ήταν σε θέση να προσεγγίσουν και άλλους Αιγύπτιους.

Το καλοκαίρι του 1990, ο ΠΑΟΚ δρομολόγησε την απόκτηση των αδερφών Χασάν. Ιμπραΐμ και Χοσάμ Χασάν ξεχώριζαν και με τη βοήθεια του Μαγκντί Τολμπά, ο ΠΑΟΚ είχε τις «άκρες» για να βγάλει άκρη σε μια πολύ περίεργη ποδοσφαιρική αγορά.

Καλύβας και Κατέρογλου περίμεναν με τις ώρες

Οι αείμνηστοι Γιώργος Καλύβας και Στέφανος Κατέρογλου ήταν εκείνοι που είχαν αναλάβει να τελειώσουν τη μεταγραφή των αδερφών Χασάν. Το ραντεβού της οριστικοποίησης της μεταγραφής είχε δοθεί στο Κάιρο, όπου και ταξίδεψαν οι Καλύβας και Κατέρογλου. Οι δυο παράγοντες του ΠΑΟΚ ήταν τυπικοί στο ραντεβού με τα αδέρφια Χασάν και βρέθηκαν στο εστιατόριο που ήταν το μέρος συνάντησης.

Η πρώτη ώρα αναμονής των αδερφών Χασάν πέρασε σιωπηρά. Όσο όμως η ώρα περνούσε, Καλύβας και Κατέρογλου άρχισαν να… «βράζουν». Αρχικά σκέφτηκαν διάφορα για τη μεταγραφή, αλλά καταγράφηκε μια καίρια παρέμβαση. Με τη συμπλήρωση δυο ωρών, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ ήταν στο «τσακ» να σηκωθούν και να φύγουν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε αντιληφθεί το τι είχε συμβεί, χωρίς μέχρι εκείνη την ώρα να πει κάτι.

Ήταν η στιγμή που κατάλαβε ότι θα πρέπει να δώσει τα… «φώτα του». Ήταν η στιγμή που απευθύνθηκε στους Καλύβα και Κατέρογλου και τους ενημέρωσε πως το «στήσιμο» που έφαγαν ήταν το… τυπικό από τους Αιγύπτιους. Ιμπραΐμ και Χοσάμ Χασάν σύχναζαν εκεί και ο ιδιοκτήτης ήξερες πως τα δυο αδέρφια πάντα αργούσαν στα ραντεβού τους…

Έστησαν ένα ολόκληρο αεροπλάνο

Τα αδέρφια Χασάν εμφανίστηκαν μετά από τρεις ώρες, η μεταγραφή δρομολογήθηκε και την επόμενη μέρα όλοι μαζί θα αναχωρούσαν για Θεσσαλονίκη. Τι έγινε; Ναι, αυτό που καταλάβατε. Ένα ολόκληρο αεροπλάνο περίμενε τα αδέρφια Χασάν που χαριστικά δεν έχασαν την πτήση! Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν ο,τι μπορούσαν για να αποφευχθεί η αναχώρηση του αεροπλάνου χωρίς τα αδέρφια Χασάν, που ήρθαν… με το πάσο τους, την «πραμάτια» τους και ένα τσούρμο φίλων να τους ξεπροβοδίζει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News